• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

2017'nin En Trend 5 Teknolojisi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan EveRSouL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EveRSouL

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
27 Eki 2014
Mesajlar
157
Puanı
22
Konum
EDİRNE


Merhaba Arkadaşlar
Bu Gün Sizlerle Birlikte 2017'nin En İyi 5 Trend Teknolojisine Göz Atalım



1. Blockchain – Kayıt Zincirleri

Bitcoin’in de altyapısını oluşturan blok zinciri (Blockchain) sistemi, büyük şirketlerin ilgisini çekmeye başladı.
Hızlı ve güvenli olmasıyla ön plana çıkan sistem, para akışının pek çok kaynaktan aynı anda onaylanması prensibi ile çalışıyor.
Bitcoin 2012’den beri kullanılan, herkes tarafından desteklenen ve kimsenin kontrolünde olmayan dijital para birimi.
Bitcoin sistemini bugüne dek ayakta tutan sistem ise Blok Zinciri (Blockchain) teknolojisi. Son zamanlarda, teknoloji endüstrisinden pek çok farklı kuruluş bu teknolojiye ilgi göstermeye başladı.

Bu sistem küçük gruplar arasındaki para akışında kullanılabileceği gibi çok fazla üyesi olan sistemlerde de kullanılabilir.
Bitcoin, milyonlarca üyesi ile blok zinciri sistemini kullanan en büyük yapıdır.





2. Yapay Zeka

Yapay zeka, makinelerin karmaşık problemlere insanlar gibi çözümler üretmesini sağlama ile ilgilenen bir bilim dalıdır.
Bu genellikle insan zekâsının karakteristiğini alıp, bilgisayarsa algoritma olarak uygulanarak gerçekleştirilir.
Talep edilen veya arzulanan ihtiyaçlara göre, hangi etkiye karşı hangi akli tavır sergilenecekse, az veya fazla esnek ya da etkili yaklaşımlar sergilenebilir.
Günümüzde yapay zekânın kullanılma potansiyeli olan binlerce uygulama alanlı bulunmaktadır.
Bu alanlar otonom kontrolü ve hedef tespiti gibi askeri uygulamalardan, bilgisayar oyunları ve robotik hayvanlar gibi eğlence dünyasına kadar geniş bir yelpazede değerlendirilebilir.
Yazar: Nihat Keleş



3. Giyilebilir Teknoloji

Akıllı saatler, akıllı bileklikler, akıllı giysiler ve 2015 yılında meşhur olan “Giyilebilir Teknoloji” teriminin neler olduğunu bilmemeniz doğal.
Akıllı telefonlardan sonraki en büyük teknolojik yenilik olarak kabul ediliyor bu yeni terim.
Bu teknolojik buluş ile yapılabilecekler neredeyse sınırsızdır.
Bileklere, kola, yüze dahi uygulanan bu buluş, geçen birkaç ayda Dünya’da en fazla aranan merak edilen teknolojik gelişmeler arasına girdi.
Ürünlerin çoğu bileklere giyilebilir ama yakın zamanda vücuda tutturulan veya boyna asılan modellerde popüler olmaya başlamıştır. Giyilebilen teknolojilerin çoğu mücevherat gibi takılabilir.
Saatler, bileklikler, yüzükler ve kolye gibi aklınıza gelebilecek birçok ürün artık bu teknoloji ile kullanılmaktadır.



4. Sanal Gerçekcilik ( Virtual Reality )

Sanal gerçeklik, gerçek hayattaki ortamların bilgisayarlar aracılığı ile taklit edilmesine denir. Sanal gerçeklikte esas amaçlanan nokta, sanal gerçeklik kaskını taktığımızda kaskta (yada gözlükte) bulunan ortama adapte olup gerçekte bulunduğumuz ortamı unutmaktır. Sanal gerçeklik ortamları genelde kafanıza taktığınız bir kask yada gözlük ile oluşturulur.
Teknik olarak sanal gerçeklik terimi bireylerin orda olma hissini yaşadığı bilgisayar kaynaklı 3 boyutlu ortamlar için kullanılıyor
Ayrıca App Store ve Google Play’de “VR” kelimesini aratıp yüzlerce ücretsiz sanal gerçeklik uygulamasını ve oyununu indirirerek, VR Cardboard ile roller coaster yapabilir veya zombilerden kaçabilirsiniz.



5. Sosyal Robotlar

Sosyal robotlar kendi kendilerini yönetebilen, kendi içerisinde tanımlanan sosyal kurallara ve kendisine atanan görevler dahilinde insan ve diğer otonom sistemlerle iletişim kurabilen, etkileşebilen sistemlerdir. Bu robotlar dışardan gelen ses, görüntü gibi verileri algılayıp, analiz edecek donanım ve yazılımlarla döşenmiştir. Sosyal robotlar gelecekte daha da insansılaşacaktır.



[ACIKLAMA]Bu Konu Belirli Kaynak Siteleri Araştırılarak Dizayn Edilmiştir[/ACIKLAMA]
 
Son düzenleme:
Paylaşım için teşekkürler yalnız 4'ü iki sefer yazmışsın hocam .
 
Geri
Üst