Odessa
Aileden
- Aktiflik
- K.Tarihi
- 11 Eyl 2013
- Puanı
- 34
beyler dün aklıma bişey takıldı bilindiği üzere bu anakart chipsetleri parçalar arası haberleşme sağlıyor amd sistemlerde güncel chipsetler şu şekilde devam ediyor AMD 970, AMD 970X, AMD 970FX farkettimde anakartların donanımsal özellikleri %90 a kadar aynı anakartlar sadece chipset değişikliği yüzünden 250-350-500 TL farkla satılıyo bu chipsetlerin geliştirme mantığı haberleşme hızı falan mı artıyo chipsetler geliştirildikçe fiyatlar neden bu kadar uçuk oluyo bu chipsetler arası hız farkı gözle görülebilcek kadar fazla mı yoksa ram frekans hızı gibi 1600 ile 1866 mhz arasındaki fark gibi gözle görülmicek kadar az bi hız farkı mı var. anakartın chipset eski teknoloji geriye kalan ekran kartı ram işlemci son teknoloji olduğunda chipset yüzünden performans düşer mi ?
edit: bide bu anakartlarda crossfire teknolojisi işinde bir sınır var mıdır varsa nasıl anlayabilirim sınırdan kastım hani anakartta ram konusunda belli bir sınır olur (32gb-64gb) gibi ekran kartını takarken bu sınır mevcutmudur 4 gb 2 ekran kartı veya 2 gb 2 ekran kartı desteklemesi gibi bişey yoksa kafama göre takılsam olur mu ? çok acayip sorular ama bilmemek değil öğrenmemek ayıptır diye düşünüyorum
edit: bide bu anakartlarda crossfire teknolojisi işinde bir sınır var mıdır varsa nasıl anlayabilirim sınırdan kastım hani anakartta ram konusunda belli bir sınır olur (32gb-64gb) gibi ekran kartını takarken bu sınır mevcutmudur 4 gb 2 ekran kartı veya 2 gb 2 ekran kartı desteklemesi gibi bişey yoksa kafama göre takılsam olur mu ? çok acayip sorular ama bilmemek değil öğrenmemek ayıptır diye düşünüyorum
Son düzenleme: