Samsung Galaxy S3, Note3, S4 Mini gibi telefonlar alırsanız yukarda arkadaşların söylediği gibi Android pişmanlıktır diyip durursunuz. Ben de yıllarca Androidli telefon kullandım ve çeşit çeşit Android telefon kullandım bunlardan bazıları: Samsung Galaxy S2, S3, S4, Galaxy Ace 2, Note 5 diye gidiyor.
iPhone 4 ve 4S de kullandım aynı zamanda. Galaxy Ace 2 haricinde hiç bir Androidli telefonumdan pişman olmadım. S3 ve S4 sorun çıkartabilecek cihazlar ancak eğer hafif bir rom yükler, gereksiz uygulama ve servisleri kaldırır/kapatırsanız hiç bir zaman ne performans ne de batarya sorunu yaşamazsınız ancak çoğu kişi bunu yapamadığı için önüne her gelen oyunu, uygulamayı yükleyip arka planda ne servisler çalıştırıp ne kadar sistem kaynağı ve güç tüketildiğine bakmaksızn hoyratça davrandığı için bu telefonlar bir süre sonra kasmaya ve "Android Pişmanlıktır" dedirtmeye başlıyor.
Android ve iPhone'larda bulunan işletim sistemlerinin çalışma mantığı farklıdır. iPhone'larda bir uygulamayı açıp arka plana attığınızda o orda ya kapatılır veya uyutulur o nedenle performansa negatif olarak etki yapmaz fakat Android'de böyle birşey yoktur açılan her uygulama ve oyun arkaplanda çalışır ve hazır halde bekletilmeye devam eder ki tekrar o oyunu veya uygulamayı açmak istediğinizde hızlıca işlem yapılabilsin. Bu nedenle Androidli telefonlar çok fazla ram harcar, çünkü herşeyi bellekte hazır ve açıkta tutar. O nedenle iPhone'da uygulama açıkmış pil harcar performansı etkiler diye düşünmenize gerek yokken Androidde her yüklediğiniz her kullandığınız oyun veya uygulamaya dikkat etmeniz gerekir aksi takdirde bu tarz istenmeyen performans ve batarya sorunları yaşarsınız.
Bunun yanı sıra yukarda saydığım s3, s4 gibi cihazları geçersek günümüzdeki HTC 10, Sony Xperia XL veya Z4, Samsung Galaxy S6, S7, Note 5, Google Nexus, Google Pixel gibi cihazlarda zaten bolca ram ve yüksek batarya kapasiteleri bulunmakta ve bu tarz performans sorunları en aza inmiş durumda. Artık eskisi gibi donma olur takılma olur, pil yetmez gibi sorunları çok fazla dert etmek gerekmiyor yeni nesil telefonlarda.
Android düşük özelliklere sahip telefonlar alıp kullanmayı bilmeyen kişilerin elinde pişmanlığa dönüşür. Düşük özellikli Android telefonlar Android'in çalışma mantığından az anlayan birisinin elinde hiç bir zaman pişmanlık olmaz. Günümüz yeni nesil Androidli telefonlarda ise Androidden anlayan veya anlamayan kimseye kolay kolay Android Pişmanlıktır dedirtmez eğer ki kullanan kişi süper cahil değil ve üstün becerisizlik yetenekleri yoksa.