"[DERS - 2] Microsoft SQL Attach & Detach İşlemleri" adlı konumuzda; DB'yi, SQL'e eklemeyi öğrenmiştik. Bu dersin amacı, DB'yi SQL'e ekledikten sonra veya var olan DB üzerinde; tablonun veri tipi düzenlemesinde karşılaşılan "Saving changes is not permitted. The changes you have made require the following tables to be dropped and re-created. You have either made changes to a table that can’t be re-created or enabled the option Prevent saving changes that require the table to be re-created." hatasının çözümünü öğreneceğiz.
- HATA RESMİ -
(Örnekte, UyeAdi adlı satırın, veri tipini nvarchar(60)'tan, nvarchar(49)'a düşürmek istedim. Fakat kayıt etmeme izin vermedi. Hatada kısaca; tek satırı düzenlemek yerine tabloyu tekrar oluşturmam gerektiği söyleniyor.)
- HATA ÇÖZÜMÜ -
Öncelikle, yukarıda çıkan hata ekranında bulunan "Cancel" butonuna tıklayın.
ADIM 1 - Tools -> Options yolunu izleyin.
ADIM 2 - Açılan pencerede; Designers -> Prevent saving changes that require table re-creation yolunu izleyin.
Prevent saving changes that require table re-creation seçeneğinin yanında bulunan tiki kaldırın.
ADIM 3 - Değişikliğinizi, tekrar kaydedin ve açılan pencerede bulunan "YES" butonuna tıklayın. Bu sefer yapmış olduğunuz değişiklik kayıt olacaktır.