Dostum motor binmişliğin yoksa binmişlikten kastım minimum 5-10bin km scooter dahi olsa iki tekerli bişeye binmişliğin yoksa bir kere 600cc yi kafandan sil. geriye kalan seçeneklerimiz 125-250cc klasmanı olur . bunun içinde durumunun iyi olmadığını dikkate alarak 250cc almanı tavsiye ederim. çünkü 125cc ile başlamaya gerek yok anlıyo musun . kağnı gibi aletlerdir zaten. 250cc ne yardan ne serden . Allah korusun bir dikkatsizliğinde duvarda resmini çıkartmaz veya yanlışlıkla gazı açtığında büyük tepkilerle karşılaşmazsın. şuan 250cc sınıfında en iyi olan r25 bile 36hp olup gaz açınca "aman yarabbi" diyip insan öldürmez yani
en fazla 2 hafta veriyorum 2 hafta içinde motorunla bağdaşırsın. sonra trafiği okumaya başlar. altındaki makinenin aralığını sınırını vs bilir ezberlersin. tatmin etmemeye başlar ve geçersin 20k km den sonra 600ccye. dediğim gibi 125e lüzumda yok maddiyatta yok
ama 600cc ile başlayayım diye bişey geçirme aklından. çünkü bahsettiğin makineler bir motorsiklet ve o performanstaki makine değil motorsiklet araba dahi olsa kimsenin eline verilmez 100km 4 saniyede ulaşan aletleri
hataya yer yoktur. insanoğlu herşeye alışır . ama adım adım alışır. şimdiden hayırlı olsun 250ccde tavsiyem cbr 250 olur parça ucuzluğu yakıt ekonomisi 2. el piyasası sağlıklı motor ömrü vs vs.
..
+ olarak bir tanıdığının 600cc alıp eğitimle 1 senedir kullanmasından falan bahsetmişsin. hayabusadan başlayıp kullanan ara onuda bulursun herşeyin azınlığı istisnası vardır. sağ şeritten alışana kadar 3. vitesi bile görmeden allahın izniyle motora alışmıştır. ancak böyle birşeyin şakası olmuyor arkadaşında bahsettiği o . 250ccden farkı yok demişsin 20bin devir çeviriyor dakikada 600ccler
4 silindirler efendi gibi kullanırım alışırım diye düşündüğün 1. vites bile 1-2sn içerisinde devir kesiciye giriyor 70-80kmlere
canını düşündüğümüz için uyarıyoruz. hem acelen ne motor işi zevk işidir yükseltmek zevklidir. bizden bukadar sevgiler.