PageMaster
Aileden
“İnsana bir zarar geldiği zaman, yan yatarak,oturarak veya ayakta durarak bize dua eder; fakatbiz ondan sıkıntısını kaldırınca, sanki kendisinedokunan bir sıkıntıdan ötürü bize dua etmemişgibi geçip gider.” (Yunus, 10: 12)
“İnsan var ya, Rabbi kendisini imtihan edip deikramda bulunduğunda ve bol nimet verdiğinde‘Rabbim bana ikram etti.’ der. Ama onu imtihanedip rızkını daralttığında ise ‘Rabbim beniönemsemedi.’ der.” (Fecr, 89: 15-16)
“İnsana bir zarar dokunduğu zaman bize yalvarır.Sonra, kendisine tarafımızdan bir nimet verdiğimizvakit, ‘Bu bana ancak bilgimden dolayı verilmiştir.’der.” (Zümer, 39: 49)
“İnsan var ya, Rabbi kendisini imtihan edip deikramda bulunduğunda ve bol nimet verdiğinde‘Rabbim bana ikram etti.’ der. Ama onu imtihanedip rızkını daralttığında ise ‘Rabbim beniönemsemedi.’ der.” (Fecr, 89: 15-16)
“İnsana bir zarar dokunduğu zaman bize yalvarır.Sonra, kendisine tarafımızdan bir nimet verdiğimizvakit, ‘Bu bana ancak bilgimden dolayı verilmiştir.’der.” (Zümer, 39: 49)
Bu ayetlerde insanla ilgili eleştirilen ortak husus aşağıdakilerden hangisidir?
A)İkiyüzlü davranmak
Bİyiliği başa kakmak
C)Nankörlük etmek
D)Büyüklük taslamak
E)Bencillik yapmak
CEVAP : C
Bunun cevabı A şıkkıda olur C şıkkıda olur her türlü de tartışırım. Ya afedersiniz resmen aptal aptal sorular soruyorlar ya. Bir soru soracaksanı bu kadar yoruma açık olmamalı net bir ifade olmalı. Nankörlük yapıp sildim hatta ikiyüzlü daha mantıklı geldi ki hala tekrar tekrar okuyorum ikiyüzlü davranma anlamını hala çıkarıyorum. Siz naptınız? Nankörlük mü yaptınız yoksa ikisi arasında gelip gittiniz mi?