BilocanGoklerde
Aileden
pek bir döküman bulamadım. 64 bit yapmam için ne gerek li ? bilgisayar sisteminin uygun olup olmadığını nasıl anlarım ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sistem türü 32 bit yazıyor. yükseltilemez mi anlamına geliyor ? işlemci yi brazdan yazarım.
64x tabanlı yazmıyorsa büyük ihtimalle desteklemiyor demektir.He yaparsın ama performans düşer.
Her türlü bilgisayara 64bir format atılır. Ha farkı şudur 64bitte dahada hızlanır. Fakat ramın 4gb+ olması durumunda. Direk veriyolu hızları 64bitte çalışmaya başlıcak fln filan. 64Bit candır ya ultimate oldumu bide dadundan yenmio
Bilgisayarım>Özellikler
Veya işlemcini yaz.
Her türlü bilgisayara 64bir format atılır. Ha farkı şudur 64bitte dahada hızlanır. Fakat ramın 4gb+ olması durumunda. Direk veriyolu hızları 64bitte çalışmaya başlıcak fln filan. 64Bit candır ya ultimate oldumu bide dadundan yenmio
Yanlışları düzeltelim, doğru bilinsin...
Sistemde 64 Bit işletim sistemi yüklü ise orada 64 Bit yazar, 32 Bit yüklüyse 32 Bit yazar. Windows 7 ve 8 de o alanda işletim sistemi sürümünün yanında ayretten işlemcinin kaç bit olduğu bilgiside yazar ancak Windows XP gibi eski sistemlerde sadece işletim sisteminin kaç bit olduğu yazar işlemciye dair bilgi verilmez o alanda.
Düzelme için teşekkürler fakat intelin 1.nesil işlemcileri bile 64 bit desteklediği içim böyle bir şey savundum. 2. Olarak 4gb ram katılıyorum extra bir seçenek ama 4gb ramı olmayan kişilerinde 64bit kurması garip. 64Bit kuranlar ağır program kullanan ve ağır işlerde kullanan kişilerdir ki buda 4gb ramdan fazlasını ister Ben kendi görüşümü söyledim sadece. 2Gb ramı veya 1gb ramı olanların 64 Bit kurmasını tavsiye etmem, sistemi daha çok yorabilir.Yanlışları düzeltelim, doğru bilinsin...
Sistemde 64 Bit işletim sistemi yüklü ise orada 64 Bit yazar, 32 Bit yüklüyse 32 Bit yazar. Windows 7 ve 8 de o alanda işletim sistemi sürümünün yanında ayretten işlemcinin kaç bit olduğu bilgiside yazar ancak Windows XP gibi eski sistemlerde sadece işletim sisteminin kaç bit olduğu yazar işlemciye dair bilgi verilmez o alanda.
İşlemcinin 64 bit olup olmadığını program kurmadan kısaca şu şekilde öğrenebiliriz :
Başlat / Çalıştır / msinfo32
yazıp entera bazın, gelecek sayfada sistem türünde x64-based PC deniliyorsa 64 biti destekliyordur. 32 deniyorsa desteklemiyordur.
Her türlü bilgisayara maalesef 64 Bit işletim sistemi kurulmaz. Sadece işlemci 64 biti destekliyorsa kurulabilir. Günümüzde yeni işlemcilerin büyük bir çoğunluğu 64 biti destekliyor ancak eski bazı işlemciler desteklemiyor. O nedenle her sisteme 64 bit işletim sistemi kurulur demek yanlış olacaktır.
+ Olarak 64 Bitin nimetlerinden faydalanmak için 4 GB üstü ram olması gerekmez. Uygulamalar 64 Biti desteklediği sürece ne kadar raminiz olursa olsun 64 bitin nimetlerinden faydalanırsınız. 64 Bitin 4 gb ram ile ilgi durumu sadece şudur : 64 bit işletim sistemi 4 GB ve üzeri ram miktarını adresleyebilir (görebilir / destekler) 32 Bit işletim sistemi 4 GB üzeri rami görmez / adresleyemez.
Düzelme için teşekkürler fakat intelin 1.nesil işlemcileri bile 64 bit desteklediği içim böyle bir şey savundum. 2. Olarak 4gb ram katılıyorum extra bir seçenek ama 4gb ramı olmayan kişilerinde 64bit kurması garip. 64Bit kuranlar ağır program kullanan ve ağır işlerde kullanan kişilerdir ki buda 4gb ramdan fazlasını ister Ben kendi görüşümü söyledim sadece. 2Gb ramı veya 1gb ramı olanların 64 Bit kurmasını tavsiye etmem, sistemi daha çok yorabilir.
Yanlışları düzeltelim, doğru bilinsin...
İşlemcinin 64 bit olup olmadığını program kurmadan kısaca şu şekilde öğrenebiliriz :
Başlat / Çalıştır / msinfo32
yazıp entera bazın, gelecek sayfada sistem türünde x64-based PC deniliyorsa 64 biti destekliyordur. 32 deniyorsa desteklemiyordur.
Her türlü bilgisayara maalesef 64 Bit işletim sistemi kurulmaz. Sadece işlemci 64 biti destekliyorsa kurulabilir. Günümüzde yeni işlemcilerin büyük bir çoğunluğu 64 biti destekliyor ancak eski bazı işlemciler desteklemiyor. O nedenle her sisteme 64 bit işletim sistemi kurulur demek yanlış olacaktır.
+ Olarak 64 Bitin nimetlerinden faydalanmak için 4 GB üstü ram olması gerekmez. Uygulamalar 64 Biti desteklediği sürece ne kadar raminiz olursa olsun 64 bitin nimetlerinden faydalanırsınız. 64 Bitin 4 gb ram ile ilgi durumu sadece şudur : 64 bit işletim sistemi 4 GB ve üzeri ram miktarını adresleyebilir (görebilir / destekler) 32 Bit işletim sistemi 4 GB üzeri rami görmez / adresleyemez.
bilgiler için teşekkür ederim ümit abi ancak içimi hüzün kapladı, sanki sevgilim aldatmışta üstüne babasından dayak yemiş gibiyim
Screenshot by Lightshot
neyse gideyimde gazozumdan bir fırt alayım
Ben de yanlış bilgi vermişim özür Çalıştıra yazdığımız kod da işlemci hakkında doğru bilgiyi vermiyormuş. En iyisi işlemcinin modeli ile sitesine bakmaktı, senin işlemcine baktım 64 Bit destekliyor.
ARK | Intel® Core?2 Duo Processor E6550 (4M Cache, 2.33 GHz, 1333 MHz FSB)