merhaba arkadaşlar, uzun bir aradan sonra tekrar foruma geri döndüm. vb.net in aksine artık c ve c++ ile ilgileniyorum.
dev c++ derleyicisini kullanıyorum.
c++ ta aşağıda yaptıklarımı sorunsuz yapabiliyorum ama c de sorun yaşıyorum.
c kodlarım bunlar:
[NOT][BILGI]
#include <stdio.h>
int main(void)
{
int a;
printf("Bir sayi giriniz: ");
scanf("%d",&a);
int b;
printf("Ucret giriniz: ");
scanf("%d",&b);
float y;
y = a/b;
printf("Bolum %f", &y);
getchar();
return 0 ;
}
[/BILGI][/NOT]
ilk olarak iki sayı girdisi alıyorum bunlar 10 ve 20 sayıları olsun diyelim ya da istereniz yerlerini değiştirerek girin. daha sonra bu ikis sayıyı bölüp float olan y değişkenine atadım. sonra çıktısını alıyorum. fakat her seferinde sonuç:0.0000 hangi sayıları girersem gireyim sonuç hep aynı ve üstelik getchar(); ile programın ayakta durması gerekirken hiç bir şey yapmasam dahi konsol 1 saniyede kendiliğinden kapanıyor. yardımlarınızı bekliyorum c de yeniyim
dev c++ derleyicisini kullanıyorum.
c++ ta aşağıda yaptıklarımı sorunsuz yapabiliyorum ama c de sorun yaşıyorum.
c kodlarım bunlar:
[NOT][BILGI]
#include <stdio.h>
int main(void)
{
int a;
printf("Bir sayi giriniz: ");
scanf("%d",&a);
int b;
printf("Ucret giriniz: ");
scanf("%d",&b);
float y;
y = a/b;
printf("Bolum %f", &y);
getchar();
return 0 ;
}
[/BILGI][/NOT]
ilk olarak iki sayı girdisi alıyorum bunlar 10 ve 20 sayıları olsun diyelim ya da istereniz yerlerini değiştirerek girin. daha sonra bu ikis sayıyı bölüp float olan y değişkenine atadım. sonra çıktısını alıyorum. fakat her seferinde sonuç:0.0000 hangi sayıları girersem gireyim sonuç hep aynı ve üstelik getchar(); ile programın ayakta durması gerekirken hiç bir şey yapmasam dahi konsol 1 saniyede kendiliğinden kapanıyor. yardımlarınızı bekliyorum c de yeniyim