2012-2013 öğretim yılında yani geçen sene gittim dershaneye. Geçen temmuzda başladım ve bu sene haziranda bitti. Bu arada dershanede bizim sınıfta tahtaya kaldırılan sadece 2 arkadaş oldu. Onlarda hep kendi istekleriyle kalkıyorlardı.
Yani korkmanı gerektirecek bir durum yok. Oraya öğrenmeye gidiyorsun. Senin bilgini tahta üzerinden değil sınav üzerinden ölçüyorlar.
Ayrıca sayısal bölümüne çok kazık gibi diyenler: yapmayın lütfen şunu. Geçen sene fizik ve geometriye hiç çalışmadığım için sayısalda zorlanmıştım ama yine de bu hatayı kendimde aradım. Bu sene tekrar hazırlanıyorum sınava daha iyi puan için. Fizik ve geometriye de başladım ve inan bana acayip sevdim. Hele ki fizik resmen kafayı taktım. Sürekli çalışmak istiyorum. Bu konuda demek istediğim;
-Kendin istekli olarak çalışmaya başla derslere.
-Bir program yap. Asla sapma bu programdan.
-Kesinlikle başkalarının dediklerine bakma. ''Yok şu çok zor, kimse yapamıyor. Yok bu ahiret sorusu gibi. Hiç kimse yapamaz'' Bunlara takma kafanı.
-En önemlisi sevdiğin dersle sevmediğin dersi aynı güne koyma. Sevdiğin derste öğrendiğin bilgiler sevmediğin derse geçtiğin zaman unutulur giderler. Sevmediğin derse ilk başlarsan o zaman sevdiğin derse geçtiğinde isteğin kalmaz. Aynı güne koyma yani bunları. :ent
-İnternetten Video anlatımlarını kesinlikle takip et. Çünkü onlarda konu anlatımları yanında soru da çözüyorlar ve o soruların çözüm taktikleri çok işine yarar.
-Kesinlikle çok kitap alma. Bir konu anlatım seti ve her dersin 1 soru bankası yeter. Soru bankalarını bitirdiğinde gidip tekrar alırsın başkasını. Her dersten bir çok soru bankası alırsan gözün korkar, isteğin olmaz hiç. :ent
Sen bu verdiğim önerilerle dersleri anlarsın. Dershanede hiç bir sıkıntın olmaz o zaman. :ent
Tekrar diyorum tahtaya kaldırma gibi bir durum yoksa. Varsa bile yukarı da verdiğim önerilerle sıkıntını aşarsın.