Beyler bu nedir ya
Sıralama diyorsunuz taa 5yıl önceden kalma kafadan uydurma sıralama
Benim bildiğim
1- ABD - Sadece kendisini korumuyor 100'den fazla ülkeyi koruyor
2- İsrail
3- Rusya
4- Çin
5- Fransa
6- İngiltere
ve nükleer gücü olan diğer ülkeler
Türkiye bu sıralamada ilk 50'ye bile giremez çünkü biz kendi silahımızı üretmiyoruz,evet daha yeni yeni üretilmeye başlandı fakat kullanımda değil sadece fuarlarda vs. vs.
nükleer gücümüz ve fiziksel silahtan başka hiç birşeyimiz yok, ne yaptırım gücümüz var ne biyolojik silahlar nede vs. vs. anlat anlat bitmez.Daha kendi kullandığımız askeri araçlar dış ülkelerden veresiye alınıyor birde Türkiye güclüdür diyorsunuz
Evet askerleri asildir,güçlüdür,merttir ama bu zamanda bunlar yetmiyor ki, onlar 1930'lu yıllarda kaldı.Güç olarak bahsettiğimiz şey sadece fiziksel değil zihinsel olarakta geçerlidir ithal silahlarla sadakatsiz komutanlardan alınan emirlerle askerler sadece kendi ülkesine kullanır bu gücü
Türkiye bu hızda bu kafa ile giderse biz daha bi 100 yıl böyle kalırız.Bana kalsa bütün silahları falan yokettiririm çünkü benim kafama uyan şeyler değil bunlar ben ütopya gibi bir dünya istiyorum fakat o hiçbir zaman olmayacağı için böyle söylentilerle kendimizi kandırmayalım hani askeri gücümüz olsa bile kullanamayız,kullandırtmazlar,kullanmazlar