üniversite 1 den büt düşünüyosan bölüm değiştir sen 6 senede anca bitirirsin 4 yıllıksa. Üniversiteler özerktir her üniversite kendi tüzüğünü uygular ama genel olarak büt denilen şey finaller bittikten 1 hafta 10 gün sonra başlayan. Aldığın notun final notu yerine geçtiği sınav sistemidir. Ama bütünlemede aldığın notlar sınıfın çanını etkilemiyor çünkü finalde ucu ucuna geçen bütünlemede ortalama yükselirse kalırdı o dersten ve saçma olurdu. Dua edin bütünleme var sizde. Ben ilk 2 sene bütünleme yokken okudum sadece yaz okulu vardı para tuzağı. Yeni bir sistem o bütünleme aslında bütünleme sınavını final sınavıyla aynı yapan hocalarda var. Final konularıyla benzer ama başka sorular hazırlayan hocalarda var finalde sadece final konularını sorar bütünlemede vize final karıştırır tamamiyle onun keyfine kalmış birşey yani ŞUNU KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM BEN ÇOK KATKISINI GÖRDÜM. Bütünlemeye kaldığın her dersin hocasını finaller bittikten sonra git bul görüş hocam bütünlemeye kaldım finallere iyi hazırlanamamışım yeterli olmadı bütünlemede nasıl bir sınav düşünüyorsunuz tarzında tüyolar al ama kesinlikle bütünlemeye kaldığın dersin hocasını finaller bittikten sonra git direkt bul gerekirse numarasını öğren ara konuş. Bazı hocalar bütünleme için öğrencilerin kendisine gelmesini ister.