• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Guild Wars 2 Healing ve Ölüm Rehberi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell
maxigamebanner1.png

maxayrac3.jpg

healing-death-header.jpg


Merhaba ben Guild Wars 2 tasarımcılarından Jon Peters. Colin Johanson gizli bir proje üzerinde çalışırken, bizde oyunda ölüm ve dirilişin nasıl çalışıcağına ve bunun damage/tank/heal paradigmasını nasıl etkiliyeceği üzerine kararlar aldık.

Guild Wars 2' de yenilmek ceza değil bir tecrübe olacak. Kabul edelim, ölmek, death penalty olmasa bile iyi hissettirmez. Kulağa garip gelsede, biz ölümü daha zevkli ve akılda kalıcı hale getirdik.

Anında başarısız damgası yemek yerine, Guild Wars 2' de oyuncu canlarının tamamını kaybederse "downed mode" durumuna girer. Bu modda oyuncuların hayatta kalmak için düşmanlarına karşı kullanabileceği skiller bulunur. Downed oyuncu hala saldırılabilir durumdadır ve saldırılar oyuncuyu Defeated(yenilmiş) duruma sokar.

downed.jpg


Downed skiller oyuncuların son eforlarında kullandıkları daha güçsüz skillerdir. Warrior düşmanına taş atarak onu sersemletebilir. Elementalist Grasping Earth skilli ile düşmanlarını toprağa kilitleyebilir. Downed durumdayken düşmanlarınızdan birini öldürürseniz iyileşir ve savaşmak için tekrar hayata dönersiniz.

Bazı sınıflar düşen dostlarını anında iyileştirecek özel skillere sahiptir. Örnek olarak, warrior "I Will Avenge You" skillini kullanıp düşen dostunun yanında bir düşmanını öldürürse yanındaki dostu iyileşir. Downed veya defeated durumdayken, herhangi bir oyuncu sizi hayata geri döndürebilir. Biz buna "reviving(diriltme)" diyoruz ve 1 leveldan itibaren herkes, sınıfına bakılmaksızın bunu yapabilir.

Dirilmek veya iyileşmek istemiyorsanız waypointlerde tekrar canlanabilirsiniz.

Bunların en iyi kısmıda Guild Wars 2 diğer oyunlara göre çok daha düşük bir death penalty ya sahip olacak.

Downed durumuna birkaç defa girmiş oyuncular dirilmek için daha uzun süre bekleyecek. Eğer kimse sizi diriltmesse, az bir miktar altın harcayarak waypointlerde doğabileceksiniz. İşte bu kadar basit. Neden sizi debufflayalım, tecrübe puanlarınızı alalım yada oyunu oynamanıza izin vermek yerine sizi 5 dakika boyunca etrafta hayalet olarak dolaştıralımki? Biz herhangi bir neden bulamadık. Aslında, bir neden bulduk fakat bu iyi bir neden değildi. Death penaltylar ölümü daha sıkı bir oyun içi tecrübeye dönüştür. Fakat zevkli değildir. Biz sizi eğlenceye olabildiğince çabuk döndürmek istiyoruz. Yenilmek zaten başlı başına bir ceza, birde bizim ikinci bir ceza vermemize gerek yok.

player-res.jpg


Bunun gibi basit sistemler, sınıflararası kombolar dahil, oyuncuların MMORPG kelepçelerinden kurtulmasını, ve bizimde kalıpları ortadan kaldırmamıza olanak sağlıyor. Oyuncuların kendilerine yetmesini ama aynı zamanda efor sarfetmeden birbirleriyle çalışacakları çekici yollar bulmayı istiyoruz. Buda Guild Wars 2' de healer sınıfının olmamasının başlıca sebebi.

Herkes derin bir nefes alsın. Herşey güzel olacak.

Stüdyomuzda Guild Wars' da monk ve diğer oyunlarda healer sınıfı oynamayı seven bir sürü insan var. Healer oynamayı seven oyuncuların gerçekten ne yapmaktan hoşlandıklarını ve bu tip oyuncuların oyunlarını neyin daha zevksiz kıldığını inceledik. Ve bu tip oyunculara uyacak yeni sınıflar yarattık.

Destek oyuncuları "Seni ölümden kurtardığım zamanı hatırlıyormusun" diyebilmek ister. Ateş hattının önüne geçip saldırıları engellemek isterler. Dostlarını dönen bir hava kubbesi içine alıp düşman mermilerinin zarar vermesini önlemek isterler. İstedikleri şey can barına tıklayıp canın yükselmesini izlemek değil, istedikleri şey ihtiyacı olduklarında arkadaşlarının yanında olabilmek.

healing-skill.jpg


Eğer Guild Wars' da yada diğer MMOlarda yeteri kadar healer sınıfı oynadıysanız, ilerlemek için doğru sınıfların bir araya gelmesi gerektiğini bilirsiniz. Yada Random Arena da iki takımında 2 monka sahip oluğu, karşı takımın monku olduğu ve sizin takımınızda monk olmadığı durumlarda sonucun ne olduğunu zaten tahmin edebilirsiniz. Ama biz tüm 4e4 Random Arenaları healersız oynadık. Kimseyi öldürememek veya ilk olarak monka saldırmak zorunda kalmadık, ilk kime saldıracağımız konusunda düşünmemiz gerekti.

Diğer MMO yaratıcılarının DPS/heal/tank "kutsal üçlüsü" hakkında, oynadıkları en eğlendirici combat oymuş gibi konuşmalarını duyuyoruz. Açıkçası, oturup global chatte "looking for healer" diye spam yapmayı sevmiyoruz. Eğlenmek yerine eğlenmek için hazırlık yapmak pek hoşumuza gitmiyor.

Geleneksel üçlü yerine, Guild Wars 2'de her sınıf kendine yetebilcek durumda ve sadece diğerlerini combatta diriltmekle kalmayıp, her sınıf grup oyununa dahil olmak için birbirlerinden farklı özelliklere sahip.

DPS/heal/tank bizim kitabımızda ...eıı, oyunumuzda bulunmaz. Oyuncularımız Guild Wars 2' den çok şey bekliyor ve biz bu istekleri eskilerle değil yeniliklerle karşılıyoruz. Biz üçlüyü kırıp yerine daha uyumlu bir sistem getirdik:

DPS: İstediğinizi söyleyebilirsiniz- DPS - saniye başına hasar - biz sadece DAMAGE diyeceğiz ve iş kırmızı cubukları düşürmeye geldiğinde asla yeteri kadar yapamassınız. Bir karakterin hasar verebilmesinin birçok yolu var. Haydi birkaçına bakalım.

Zamanla Verilen Hasar - Damage Over Time - Bu düşmana azcık bir zaman yatırımıyla ağır zarar vermek için mükemmel bir yol. Düşmanınızı yakın ve bırakın geri kalanı ateşler halletsin.

Alan Etkili (Büyüler, Skiller) - Area of effect - Bir kırmızı çubuğu boşaltmak güzeldir, eğer yapabileceğiniz sadece buysa. Biz aşkı düşmanlarımız arasında dağıtmayı daha çok severiz.

Uzun Menzilli - Projectiles - Bazı saldırılar düşmanınıza yakın olmayı gerektirirken diğerleri ise uzaktan hasar vermenizi sağlar.

Şimdi burada duralım ve aslında hasar türlerinin sadece tek tip olmadıklarını belirtelim. AoE ve Zamanlar hasar veren AoE projectile saldırılarıda bulunmakta. 7 tane oku ateş duvarının içinden geçirin ve neler olacağını görün.

Heal: DESTEK(Support) rolüne sakın “heal” diyerek onu küçümsemeyin. Healing en az dinamik destek türüdür. Healing zaten kaybettiğin durumlar içindir. Guild Wars 2’ de biz dostlarınızı onlar dayak yemeye başlamadan önce desteklemenizi istiyoruz. Tabiki Guild Wars 2’ de bazı heal skilleri olacak, ama bunlar sınıflar arası desteğin çok az bir kısmını kaplayacak. Diğer destek tipleride, bufflar, aktif defans skilleri ve sınıflar arası kombolar.

Örnek olarak, elementalist dostlarının canını doldurmak için bir heal yağmuru oluşturabilicek. Ayrıca dostlarının hedeflerini kovalaması için veya kaçmak için Windborne Speed skillini kullanabilecek. Warrior “On My Target” skillini kullanarak işaretlenmiş düşmana daha çok hasar verilmesini sağlayacak veya worhornuyla dostlarının armorunu arttıran “Call to Arms” skillini kullanabilecek.

Sınıflar arası kombolarımızı destek sisteminin geri kalanını doldurmak için kullanıyoruz. Elementalist Firewall veya Static Field skillerini kullanarak dostlarının menzilli saldırılarını güçlendirebilecek. Warrior Bannerof Wisdom u savaş alanınında taşıyarak dostlarının büyü kabiliyelerini arttırabilecek. Elementalist düşmanlarını dondurmak için kullandığı skilli, dostlarına Frost Armor vermesi için kullanabilecek. Yani, destek sistemi oyuncuların paylaştıkarı hedefe ulaşmak için birlikte çalışmalarını sağlayacak dost canlısı yollardan oluşur.

Tank: Bu kısım Guild Wars 2 nin geleneksel sistemden koptuğu en büyük kısım. Tanklık combatın ilk ve en önemli öğesini oluşturur, CONTROL.

Kontrol diğer MMOlardaki Taş-Kağıt-Makas oynanış tarzından uzaklaşmanın en önemli yolu. Kontrol gerektiğinde healing, gerektiğinde hasar vermek demektir. Bu sistemimizi bir arada tutan yapışkan görevindedir. Hareketleri kontrol etmekten, verilen hasarı kontrol etmeye, tonlarca dinamik kontrol senaryosu bulunmakta. Stun skilli arkadaşınızı kurtarmak için veya kaçan düşmanın işini bitirmek için kullanabilirsiniz. Bunu yansıtabilmek için kontrol sisteminin dezavantajlarınıda bilmemiz gerekir. Ne kadar sıklıkla kullanılabilir? Süreleri ne olmalı? Karşılaştığınız mücadelerin zorluklarını ne derece değiştirdiği?

Birçok kontrol türü bulunmakta, crippledan, immobilize a veya knockdown a. Her biri kendi önemine sahip. Etkileri ne kadar büyükse, kullanılma sıklıkları ve süreleride o kadar az olmalı. Knockdown Guild Wars 2 deki en güçlü kontrol türlerinden biri, fakat asla durmadan birilerini yere düşüren bir karakter veya düşmanına tepki verme şansı bile tanımıyacak uzunlukta knockdown skilli göremiyeceksiniz. Bu sadece oyuncuların emrinde ve belkide savaşın gidişatını değiştirecek basit bir alet.

Tabiki DPS/heal/tank yerine bizim kendi damage, support ve control üçlümüze sahip olduğumuzu söyleyebilirsiniz, fakat biz bunu combat sistemine çeşitlilik ve dinamik sağlayacak, oyuncuların problemlerini çözmek için kullandıkları alet kutusu olarak düşünmek istiyoruz. Bütün bunlar kulağınıza sizin istediğiniz combat sistemi gibi geliyorsa, Guild Wars 2 siz ve arkadaşlarınızın yıllar boyunca beraber savaşabilecekleri harika bir mekan olacaktır.

Alıntıdır.
 
Geri
Üst