IMLEGEND
Aileden
Kartlar
Kartlar, Hearthstone’u oluşturan temel parçalardır. Her kart, oyuncunun kartı oynayarak gerçekleştirdiği bir eylemi temsil eder. 3 ana kart türü vardır: büyü kartları, silah kartları ve minion kartları. Kartlarınızı, özel bir deck içine dahil ederek oyunda seçebilirsiniz. Her deck 30 kartın karışımından oluşur. Hearthstone’da 382’si oyuncular tarafından toplanabilen 465 kart yer almaktadır.
Her kart, 0’dan 10’a kadar, oynamak için harcanması gereken manayı, üst sol köşede gösterir. Ayrıca, her kart bir portre ve onun altında kart metni içerir. Büyülerin metinleri, kart oynandığında oluşan etkiyi belirtirken, minion ve silah kartları taşıdığı özel etkileri ve yetenekleri belirtir. Minion kartlarındaki metin, silence etkileriyle silinebilir. Minion kartları, alt sol köşede Saldırı değeri ve alt sağ köşede Sağlık değeri taşırlar. Ekipman kartları da benzer şekilde sol alt köşede Saldırı değeri ve sağ alt köşede Dayanıklılık değeri taşırlar. Büyü kartlarıysa bunların hiç birini taşımaz.
Kategoriler
Kartlar, nadirlik, sınıf ve bulunduğu set’e göre kategorize edilmişlerdir. Hearthstone’da 5 nadirlik seviyesi bulunur: ücretsiz, common, rare, epic ve legendary. Nadirlik seviyesi arttıkça kartlar daha güçlenir, bulması zorlaşır ve üretim için gereken masrafları artar. Birçok kartın, sadece görsel etkisi olan golden “altın” versiyonları bulunmaktadır. Kartların birçoğu tüm sınıflar tarafından kullanılabilirken, bazıları da sınıflara özgüdür. Kartlar ayrıca beş set’e ayrılmışlardır: basic, expert, reward,promotion ve mission. Basic kartların çoğu otomatik olarak oyuncuların koleksiyonunda yer alırken, sınıflara özgü basickartların yarısı kahramanı seviye 10’a geliştirirken elde edilir. Expert kartlar, üretim yada kart paketiyle elde edilirken, reward kartlar özel görev ödülleri olarak elde edilir. Promotion kartları da çeşitli promosyonlara (örneğin BlizzCon 2013’e katılanlara E.T.C. kartı) katılarak elde edilir. Ve son olarak mission kartları oyun sistemiyle ilgilidir ve oyuncular tarafından elde edilemez.
Kartları toplama
Kart koleksiyonunuza, My Collection ekranı üzerinden erişebilirsiniz. Hearthstone’a önemli miktarda tarafsız minion kartları ve her sınıf için 5 basic kart dahil olan bir basic kart koleksiyonuyla başlarsınız. Kartlarınızı şu yöntemlerle elde edebilirsiniz:
- kahramanlarınızın seviyesini geliştirerek,
- mağazadan altınla yada gerçek parayla satın alınabilen, arena galibiyetleriyle kazanılan yada çeşitli benzersiz görevlerden elde edilen kart paketleriyle,
- Arcane Dust kullanarak üreterek,
- veya çeşitli benzersiz görevler tamamlayarak, yada bazı özel promosyonlara katılarak.
Kart arkaları
Kart arkaları, kartlarınızın arka yüzlerini alternatif tasarımlarla değiştirmenize olanak sağlayan bir Hearthstone özelliğidir. Kart arkalarınızı çeşitli kriterleri yerine getirerek kazanabilirsiniz. Örneğin, bir Ranked sezonda Rank 20’ye ulaşarak yada belli görevleri tamamlayarak. Her biri farklı animasyon tasarımlarına sahip çeşitli farklı kart arkaları toplayabilirsiniz. Hangi kart arkalarını kullanacaklarını kendiniz seçebilirsiniz. Kart seçiminiz oyun esnasında hem size, hem de rakibinize gözükecektir. Ayrıca bu kart arkaları tamamen dekoratif amaçlı olup, oynayışınıza hiç bir şekilde etkileri yoktur.
Minion kartları
Minionlar, kahramanınız için savaşan kalıcı (ölene kadar) yaratıklardır. Minion kartları, Saldırıları (alt sol köşede sarı kılıç ile gözüken) ve Sağlıkları (sağ alt köşede kırmızı kan damlası içinde gözüken) ile ayırt edilebilirler. Minionlar, onları çağıran oyuncu tarafından yönetilir ve rakiplerinin minionlarına, rakiplerine saldırmak için komuta edilebilirlerken, Taunt minionlar tank işlevi görürler ve rakibin size yakın menzil saldırıları yapabilmek için önce bu taunt minion’u yok etmesini sağlarlar. Minionlar, kahramanlar arasındaki savaşların en büyük etmenidir ve genellikle oyundaki verilen tüm hasarlardan sorumludurlar. Minionlar, en yaygın kart türüdür.Türkçe açıklamalı minion kartları listemize ulaşmak için tıklayın.
Spell kartları
Spell kartları, kart’ın metninde belirtilen tek seferlik etki yada yeteneği tetiklemek için kullanılabilen kartlardır. Minion yada silah kartlarının aksine, büyü kartları kullanıldıkları anda yok olurlar. Büyü kartları bir Saldırı yada Sağlık değerine sahip değildirler ve ikinci en yaygın kart türüdür. Türkçe açıklamalı spell kartları listemize ulaşmak için tıklayın.
Silah kartları
Silah kartları, kahramanlar tarafından kuşanılabilen özel kartlardır. Her silah bir Saldırı ve Dayanıklılık değerine sahiptir. Her kahraman aynı anda sadece bir silah kuşanabilir ve yeni bir silah kuşanmak mevcut silahı yok eder. Bir silah kullanarak saldırmak onun Saldırı değerine eş miktarda hasar verir ve Dayanıklığını 1 düşürür. Silahın Dayanıklığı sıfıra ulaştığında, silah yok olur. Druid, priest ve mage haricinde tüm sınıflar silah kartlarına sahiptir. Silah kartları, en az yaygın kart türüdür.Türkçe açıklamalı silah kartları listemize ulaşmak için tıklayın.
Toplanamayan kartlar
Toplanamayan kartlar, oyunda kullanılabilir olmasına rağmen oyuncular tarafından toplanamayan kart türleridir. Bu tür kartlar genellikle oyuncular tarafından maç esnasında oynanabilip, elde edilebilmesine rağmen, bunlar oyuncuların koleksiyonlarına eklenemez ve kalıcı olarak elde edilemez. Toplanamayan kartların bir çoğu, diğer kartlar tarafından oluşturulur (örneğin, Tirion Fordring’in Ashbringer oluşturması gibi).
Mission kartları
Mission kartları, eğitim görevinde kahramanlar tarafından kullanılır, normal oyunda kullanılamaz.
Kullanılmayan kartlar
Silinen kartlar
Silinen kartlar, oyundan silinen Hearthstone kartlarıdır. Bu kartlar artık toplanamaz yada oyunda bulunamaz. Silinen tüm kartlar, oyunun alfa yada kapalı beta test aşamalarında silinmiştir.
Çeşitli
Bu kartlar beta aşamasından önce oyundan hiçbir yama notu belirtilmeden silinmiştir yada oyuna eklenmiştir fakat asla yayınlanmamıştır.
Elde edilemeyen kartlar
Credits kartları
Bu kartlar, Hearthstone geliştirici ekibini tasvir etme amacıyla oyuna eklenmiştir. Bu kartları oyunda elde edemezsiniz fakat Ayarlar menüsü aracılığıyla açabileceğiniz Credits (Emeği Geçenler) bölümünde görebilirsiniz. Takım 5’in 15 üyesini ve 2 yapımcıyı tasvir eden 17 adet Credits kartı bulunmaktadır.
Debug ve sistem kartları
Debug kartları, Hearthstone’u test etmek ve hataları gidermek için tasarlanan kartlardır. Özel test ortamında kullanılmak için tasarlanan bu kartlar, genellikle garip güçler içerirler ve oyuncular tarafından elde edilemezler. Sistem kartları da, oyun sistemi tarafından kullanılan benzer, elde edilemez kartlardır.