IMLEGEND
Aileden
İyi Bir Şut Nasıl Vurulur ?
Evet Arkadaşlar Şimdi Size İyi Bir Şutun Nasıl Vuruluğunu Anlatacağım.
KURAL 1 : İyi Bir Şut Vurulmasının En Önemli Noktası . Kaleye Olan Uzaklığa Göre Şut Barını Doldurmalıyız.
Açıklama : İlk Başta Kaleye Yakın Olduğumu Noktaya İyi Bakmalıyız. Mesela Orta Sahadan Vurulan Şut Gol Olma İhtimali Düşüktür. Çünkü Orda Barı Ne Kadar Doldurursanız Doldurun . Gol Olması Düşüktür . Barı Şöyle Doldurun Böyle Doldurun Yalanlarına İnanmayın O Tamamen Yalandır . Şansa Bağlıdır . Mesela Kalecinin Dibinden De Vurulan Şutun Gol Olması %30 dur. Çünkü Açınız Darlaşır. Gol Olursada Ya Bacağından Geçer Yada Yere Yatarken Altından Geçer . Ama Pen Altı Noktasının Oralarından Vurursanınız (Ortadan Geldiğimiz Zaman) Gol Olma İhtimali Gene Düşüktür. Çünkü Kaleci İle Karşı Karşıya Kalırsınız . Ve Kaleci %60 Kurtarır . Şimdi Eğer Ceza Sahasına Girişimiz 2-3 Adım Geçmişsek (Kenarlar Hariç) Şut Barını %45 Veya %49.99 Doldurmalıyız . . Peki Kenarlardan Geliorsak O Zaman %95 Gol Olur . O Zamanda En Az Şut Barını %50 Olması Lazım.
KURAL 2 : Peki Ya Pen Altıdan Nasıl İyi Şut Vuracağız ?
Açıklama : Pen Altıyı Kaçırdığımız Zaman Hemen Takım Arkadaşlarımız Veya Rakibimiz Kazma vb. Kelimeler Kullanarak . Morallerimizi Bozmaktan Üstüne Yoktur . Bide Maçın 90.00 cı Dakkası Olupta Ve Karşımızdakini Yenersek Takıma Çok Katkısı Olupta Kaçırmak Paha Biçilmez Bir Şekilde Morel Bozar . Bizde Bunu Engellemek İçin . Size Yardımcı Olmaya Çalışacağız . Evet Gelelim . Pen Altıda İyi Bir Şut Nasıl Vurulduğuna . Şimdi Rakibiniz Kasap Gibi Ayağınıza Kaydı Ve Kırıldı . Sağlık Görevlileri Gelip Sizi İyileştirdikten Sonra . Pen Altıyı Kullanmaya Geldiniz. Hakeme Bakıyorsunuz . Kırmızı Nerde Diye. Pen Altıyı Kullanacaksınız . Evet Hakem Düdüğü Çaldı Şut Barını %97 Veya Köşeye İsabetleyim %80 Doldurmalısınız . Bu Taktik %90 İşe Yarar . Golü Attıktan Sonra Ayağınız Sanki Hiç Darbe Almamış Gibi Sevinmenize Bir Şey Diyemiyorum.
KURAL 3 : Peki Ceza Sahası Dışından Gol Atmak İçin Ne Yapmalıyım ?
Açıklama : Dediğim Orta Sahadan Gol Atmanız Tamamen Şansa Bağlıdır . Onun Bir Taktiği Veya Bir Şut Barını Doldurma Taktiği Yoktur. Onlar Tamamen Yalandır. Ama Ceza Sahasına Yakın Yerlerden Atabilirsiniz (Kanatlar Hariç) . Mesela Tam Ceza Sahası Çizgisine Gelip . Orda Şut Barını % 70 Veya % 60 Gibi Doldurursanız %60 Girer (Denenmiştir.). Peki Ceza Sahasının 5-10 Adım Gerisinden Nasıl Gol Atabilirim O Zaman Şut Barını % 80 Veya %60 Doldurusanız %20-%30 Gibi Girer Kesin Girer Demiyorum !