oradaki amele bölümümle alakalı olarak konuştum. Amele lafını eğer sen argo olarak algılıyorsan bu senin bir şey bilmediğindendir. Üniversite okuyup ameleliği kötü bilmek veyahut hakaret olarak algılıyorsan bence sen vazgeç okumayı.
2. şuan bölümünüz için iş imkanları çok mu ? Madem çok bu kadar insan neden işsiz ? en basiti öğretmenler. atamalar.. Mühendisler, kamu da yer bulmak için kpss de +80 puan almaya çalışıyorlar. Hangi türkiye'den bahsediyorsunuz ? Varsa böyle bir şey söyleyin bizde bulalım..
3.Daha mesajları tam okumuyor direk atlıyorsun, kısacası böyle bir inceleme ile mi sen iş bulacaksın ? ben sadece iibf için demedim bütün bölümler için dedim. Kİ KENDİ BÖLÜMÜM DE DAHİL. Özel sektörü de iş bulabilirsin devlette imkansız dedim. Neden mi ? Bir mühendis devlette iş bulmakta zorlanıyor, ortada bu kadar çok iibf mezunu insan varken, bir mühendis hatta mühendisi boşver günümüz örnekleri için konuşalım; öğretmenler atanamamaktan şikayetçi iken, sen neye dayanarak kesin iş var gibi bir kanıya ulaşabiliyorsun ?
4. O bölümü okumuyorum doğrudur fakat bizim üniversite de doğa ve müh. fakültesi ile iibf kantini ortak, kısacası bir sürü o fakülte de bölümde okuyan arkadaşlarım var. Adamlar daha 2. sınıfta " biz nasıl iş bulacağız, bu kadar mezun varken" diye düşünüyor ? Eğer sen boğaziçi koç gibi bir üniversite de okuyorsan sana lafım yok ama okumuyorsan bana nasıl çok rahat iş bulacağını söyler misin ? hem bu sayede arkadaş da yararlanmış olur
5. ve en sonu; bana en son öneri verip okumamamı söylecek kişi olabilirsin. Çünkü aramızdaki bölümler arasında dağlar kadar fark var. (sen şimdi bunu puan olarak algılarsın..)