Buluşmadan önceki gece güzelce uyu dinlen, çok düşünüp uykusuz kalma. Uykusuz ve yorgun başlarsan güne herşey tatsız ve tuzsuz geçer.
Üzerine rahat edebileceğin elbiseler giy. Bazı elbiseler vardır tamam daha şık gösterir ama insanı ölye sıkboğaz eder ki o gün bütün gün diken üstündeymiş gibi geçirirsin. Zaten havalar sıcak artı böyle bir durum eklenirse o gerginlikle istenmeyen durumlar yaşanabilir.
Çok fazla parfum veya benzeri birşey sıkma, sıcak hava o kokuyu biraz da terle karıştırınca çok acayip hallere sokup yine istenmeyen sonuçlar doğurabilir.
Hani komik ol, espiri yap deniliyorya genelde, yapma... İçinden gelmiyorsa ve espiri yapma kabiliyetin yoksa hiç deneme. Kabiliyetin olmayan birşeyi denersen sadece kendini rezil edersin. Olmadığın biri gibi davranmaya çalışma asla. Şunu çok iyi biliyorum çoğu insan doğal ol kendin ol gibi öğütler verseler de başkalarına aynı durum kendi başlarına geldiğinde kendileri söyledikleri şeyleri uygulayamıyorlar. Eskiden ben de öyleydim ama artık değilim. Gerçekten neysem ister kötü ister iyi, ister iğrenç olsun doğal davranıyorum. Sevgili dönemindeyken olmadığın dört dörtlük biri gibi davranıp sonra ilerde işler ciddiye binip zaman içinde özüne döndüğünde karşındaki insan aaa ben seni hiç tanımamışım moduna giriyor. Bırakın karşınızdaki sizi tanısın ve ona göre gelecekte sizinle olup olmayacağına karar versin. Eğer karşınızdakinin aklını olmadığınız biri gibi davranarak ve görünerek çelerseniz ilerde yine aynı sebepten o kişi olmadığınız anlaşıldığında karşınızdakini kaybedersiniz.
Her kız (bazı istisnalar hariç) çiçekleri - gülleri sever. Söylediğin gibi bir demet çiçek veya 1 gülle buluşmaya gidebilirsin, bunu beğenme ve hoşuna gitme ihtimali yüksektir. Ama sakın o anki heyecan ve sarhoşlukla kıza bundan sonra ömrümün sonuna sana hergün gül alacağım gibi saçma sapan asla tutamayacağın sözler verme
) Gerek yok böyle şeylere, bazen kendi kendimizi zorla ilerden işin içinden çıkamayacağımız boktan durumlara sokuyoruz. Mümkün olduğunca her ne olursa olsun herhangi bir konu hakkında söz vermemeye çalış. Söz vermen gereken bir durum oluşursa konuyu saptır veya değiştir, çünkü gelecekte ne olacağını hiç kimse bilemiyor o nedenle çok iddialı konuşma çünkü gün gelir verdiğin ve tutamadığın her söz her kelime için binlerce kez pişmanlık yaşarsın.
Ne söyleyeceğim diye çok fazla düşünme, o da aynısını düşünüyor ve aynı şeyleri hissediyor. İyi birşeyler söylemeyezsen kışın hoşuna gitmeyeceğini ve senden sıkılacağını düşünme çünkü o da kendisi için aynı şeyleri düşünüyor. O kendi derdi ile meşgul olduğu için bunu sana kusur etmeye fırsatı olmayacaktır. O nedenle içinden ne geliyorsa öyle konuş, herhangi bir plan veya hazırlık yapmaya gerek yok. Sadece kaba ve patavatsız olma yeter.
Kız sana bir filmden, kitaptan veya şarkıdan bahsederse o filmi, şarkıyı veya kitabı bilmediğin ya da sevmediğin halde biliyorum veya ben de seviyorum deme sakın. Sevmiyorsan sevmiyorum de, bilmiyorsan bilmiyorum de. Çünkü kızın her söylediğine ben de diye katılırsan kendini biraz ucuzdan satmış kızın eline yuları vermiş olursun. Kendi fikirlerini ve düşüncelerini ifade etmekten çekinme, varlığını ve farklılığını hissettir, belki bu durum onun söylediği herşeye katılmadan daha çok hoşuna gidecektir.
Kız sana birşeyler anlatırsa can kulağı ile dinle, söylediklerini önemse ve aklında tut çünkü daha sonra o söyledikleri ile ilgili sana birşeyler sorabilme ihtimali oldukça yüksektir böyle bir durumda mahçup olmamak için her zaman için söylediklerini dinlemekte fayda vardır. Ayrıca onu dinlediğini, söylediklerine değer verdiğini ona hissetirirsen çok mutlu olacaktır. Kızlar paso konuşurlar ve ne olursa olsun dinlenilmek isterler. Bazen çok sıkıcı olabiliyorlar ama olsun dinle, ne olacak sanki... Zaten ilk buluşmada sıkılmazsın söylediklerinden herşeyden mutlu olursunda ilerisi için söylüyorum ilerde çok konuşmaları epey can sıkıcı hal alabiliyor bilgin olsun
)
Konuşmak istediğinde konuşacak çok konu var aslında, misal; Onun ailesinden konuşabilirsin (kaç kardeşler, kardeşleri kaç yaşında, okuyorlar mı çalışıyorlar mı, kaçıncı sınıf, ailesi ne iş yapıyor vs...) Okul hakkında konuşabilirsin (Okuduğu okul veya sınıfından memnun olup olmadığı, okulda canını sıkan birşeyin olup olmadığı, hangi dersleri sevip sevmediği, sınavlardan aldığı notları, ilerde seçmek istediği mesleği ve sebebini vs... Hobileri, hayalleri, kişiliği, hayattan beklentileri vs... Birçok konu bulunabilir konuşacak. Zaten sen bir konu açınca kendisi başlayacaktır anlatmaya ve devamı gelecektir. Konuştukça laf lafı açacaktır hoop kendinizi başka alemlerde bulursunuz bir anda
)