1-) 500*500 pixels ölçülerinde önplan rengi beyaz ve arkaplan rengi siyah olan yeni bir sayfa açın. Filter > Render > Clouds efekti uygulayın. Daha sonra Filter > Render > Difference Clouds efektinide 2 kere uygulayın (Ctrl+F) Görüntü bu şekilde olacak;
2-) Filter > Artistic > Rough Pastels efektini şu değerlerde uygulayın;
Stroke Length: 7, Stroke Detail: 15, Texture Type: Canvas, Scaling: 100, Relief: 20, Light Direction: Bottom ve Invert seçili olmayacak. Okey butonuna basın ve çıkın.
3-) Filter > Brush Strokes > Accented Edges efekti uygulayın; Ayarlar:
Edge Width: 2, Edge Brightness: 38 ve Smoothness: 5 Okey butonuna tıklayıp çıkın.
4-) Filter > Distort > Polar Coordinates kısmına girin ve Rectangular to Polar seçin. Resim aşağıdaki gibi olmalı;
5-) Filter > Stylize > Wind efektini şu şekilde yapıyoruz;
Method: Wind, Direction: From The Right. Bu efekti 3 kere uygulayın (CTRL+F)
6-) Filter > Distort > Polar Coordinates efektini Polar to Rectangular şeklinde uygulayın.
7-) CTRL+U ya basarak Hue-Saturation kısmına gelin ve değerlerini;
Hue: 215, Saturation: 50, Lightness: 0 şeklinde girin (Colorize işaretli olacak).
CTRL+J yaparak Duplicate Layer yapın ve Blending Modunu normalden Overlay'e dönüştürün. Opacity değerinide 50 yapın;
9-) Son olarak, Filter > Blur > Gaussian Blur değerini 2-3 arası girin. ben 2,5 girdim. çalışma bitti. doya doya bakın:-x
konu bana aittir ama anlatım alıntıdır:'( (bu konuyu böyle başka yerde bulamazsın ama anlatımlar her zaman aynı olucaktır)
kolay gelsin arkadaşlar...
2-) Filter > Artistic > Rough Pastels efektini şu değerlerde uygulayın;
Stroke Length: 7, Stroke Detail: 15, Texture Type: Canvas, Scaling: 100, Relief: 20, Light Direction: Bottom ve Invert seçili olmayacak. Okey butonuna basın ve çıkın.
3-) Filter > Brush Strokes > Accented Edges efekti uygulayın; Ayarlar:
Edge Width: 2, Edge Brightness: 38 ve Smoothness: 5 Okey butonuna tıklayıp çıkın.
4-) Filter > Distort > Polar Coordinates kısmına girin ve Rectangular to Polar seçin. Resim aşağıdaki gibi olmalı;
5-) Filter > Stylize > Wind efektini şu şekilde yapıyoruz;
Method: Wind, Direction: From The Right. Bu efekti 3 kere uygulayın (CTRL+F)
6-) Filter > Distort > Polar Coordinates efektini Polar to Rectangular şeklinde uygulayın.
7-) CTRL+U ya basarak Hue-Saturation kısmına gelin ve değerlerini;
Hue: 215, Saturation: 50, Lightness: 0 şeklinde girin (Colorize işaretli olacak).
CTRL+J yaparak Duplicate Layer yapın ve Blending Modunu normalden Overlay'e dönüştürün. Opacity değerinide 50 yapın;
9-) Son olarak, Filter > Blur > Gaussian Blur değerini 2-3 arası girin. ben 2,5 girdim. çalışma bitti. doya doya bakın:-x
konu bana aittir ama anlatım alıntıdır:'( (bu konuyu böyle başka yerde bulamazsın ama anlatımlar her zaman aynı olucaktır)
kolay gelsin arkadaşlar...