Sınıf : Büyücü
Yönelim : Ateş Büyücüsü
Karakterin artıları;
*Seri bir şekilde seviye atlamak,moblara etkili vurmak için tavsiye edebileceğim tek sınıf büyücüdür.
*Debuff becerileriyle hedefinize karşı alev hasarınızı %90 a kadar çıkarabilir,ayrıca ere taşları ile bunu %330 a çıkarabilirsiniz.
*3 alan becerisi vardır buna ek olarak ere taşı ile 4.bir alan becerisi ekleyebilirsiniz.Toplu şekilde mob kesmeniz için faydalıdır.
*Yanınıza yardımcı bir alev cini çıkarabilirsiniz.
*Becerileri kombolu düzenli şekilde uygularsanız hedefinize seri ve ciddi zararlar verebilirsiniz.
*Suikastçılarda bulunan beceri engelleme özelliği büyücü sınıfında da vardır ve hedefinizi (eğer karakter ise) 4 saniyeye kadar susturabilirsiniz.Moblar için bu süre 5 saniye
*Knight Online’da ki "Bir mage asası/warrioru kolay kolay kesemez neredeyse imkansız" ezberi Kingdom Online’da bozulmuş
*Kayarken (yürürken) beceri kullanılabilir.
Karakterin eksileri;
*Diğer karakterlere oranla canı düşüktür ancak Kingdom Online’da sınıfların arasında diğer oyunlardaki gibi uçurum yok.Ortalama can değerleri (45 levelde)9000 ile 15000 arasında değişiyor.Bir büyücüde görev itemleriyle 10000 can görülebilir.
*Zırhı düşüktür ancak yakın dövüş rakiplerde elinizden geldiğince aranıza mesafe koyarak mücadeleyi eşitleyebilirsiniz.
*Oyuna özellikle Knight Online’dan gelen oyuncuların beklediği Summon Friend (Partideki oyuncuyu çekme) becerisi yok.Bu beceri şifacılara eklenmiş.
*Yan becerileri kullanmak için PvP ya da VIP Premium almanız gerekmektedir.Bunun dışında savaş esnasında Ateş becerisinden Buz becerisine geçiş süresi 15 saniye.
*Büyücü sınıfının genel olarak bir önemi yoktur.Örneğin büyücü parti kuralım toplu slot dönelim veya toplu pk atalım ya da partiye bir büyücü alın büyücümüz eksik muhabbeti bu oyunda yok.Bu tür önemler savaşçıya (hedefi yanına çekme becerisi için) ve şıfacıya (heal,tp için) verilmiş.
*21.seviyede açılan nova diyebileceğimiz alan becerisi anlık değildir.Belirlediğiniz 5 metrelik alana 10 saniyeye kadar ateş yağmuru yağdırır.
*Buz becerisine oranla kaçınma,debuff vb. becerileri düşüktür ancak daha etkili vurur.
Son maddenin kötü yanları ise;
*Uzaktan toplu slot kesmeniz imkansız.Hepsini başınıza toplayıp bu alanı üzerinize atmanız gerekir ve bu durum oldukça üzücü.
-Savaş alanlarında hiç mi kullanamıcam bu alanı derseniz 4v4 kışla savaşlarında attığınız alandan elbette kaçabilirler ancak kale savaşlarında topluluğun üzerine attığınızda alanınızı görseler dahi kaçma olasılıkları düşüktür.
Flame Spirit (Alev Cini)
*Alev cinini yanınızda yardımcı pet olarak düşünebilirsiniz.
*Karakterinizin seviyesine göre yetenekleri artış gösterir.
*Birebir savaşta siz uyutulsanız dahi alev cininiz rakibinize saldırmaya devam eder.
*Saldırı-Savunma-Takip et komutları mevcuttur.Saldırı modundayken yakınındakilere saldırır.Savunma modunda ise siz saldırana kadar bekler,siz saldırmaya başladığınızda sizinle birlikte alev cinide saldırır.Takip et modu ise pasif şekilde sadece sizi takip eder.Genellikle alev cininiz arkanızda kalıp bir mobu kesmeye çalıştığında bu komut kullanılır.
Alan becerileri ve bu becerilerin sayısını arttırmak
*Knight Online’ da ki 33 alan,inferno,nova,meteor + yan becerilerle karşılaştıracak olursak Kingdom Online’da çok az kalıyor.Bunu kombo yaparak çözebilirsiniz.Ancak belirttiğim gibi Kingdom Online’da Beceri Ağacı’nda yan becerileri açmak için VIP ya da PvP Premium almanız gerekmekte ve geçiş süresi 15 saniye yani Ateş becerileri kullanıyorken buz becerisi kullanmak için 15 saniye beklemeniz gerekmekte.
*Ere taşlarını hesaba katmazsak 3 tane alan becerimiz var.Bunlar;
-Rain of Flame (Ateş Yağmuru)
Belirlediğiniz 5 metrelik alana 10 saniye hasar verir.
8 saniye boyunca saniye başına %60 bölgesel ateş hasarı verir ve isabet ettiğinde 10 saniye boyunca %175 ateş hasarı verir. (Bu bilgi beceri 3/3 gelişimi içindir.)
-Burning Meteor (Yanan Meteor)
Bu beceri çoğunluğumuzun istediği gibi çapı küçük olsada anlık ve etkilidir.6 metrelik alan içerisindeki bütün rakiplerinize "0 alev hasarı verir. (3/3)
-Flame Barriers (Alev Duarı)
Yatay şekilde 10 metrelik alev duvarı oluşturur.%300 alev hasarı verir ve isabet halinde rakibinizin hareket hızı %30 azalır.Kayarken (yürürken) kullanılabilir ancak rakiniz alev duvarından kolayca çıkabilir fakat kale savaşlarında etkilidir. (3/3)
Kombo ile bu becerileri ikiye katlayarak tam 6 kez alan atabilirsiniz.Kombo,bir beceriyi iki kere uygulamanızı sağlar.
Kullandiginiz becerinin bari dolmadan r+r+beceri uygularsaniz bir beceriyi 2 kez kullanabilirsiniz.
Flameball (Ateş Topu)
*Düşük seviyede bir beceri olduğu için yüksek seviyede diğer oyunlarda ki gibi önemi az değildir..
*Ateş topu,rakibinize %170 alev hasarı verir ve bu genellikle kombo ile uygulandığı için,rakibinize %340 hasar vermiş olursunuz.
Silent Whisper (Sessiz Fısıltı) (Susturma)
*Beceri ağacında debuff olarak çok önemli bir beceridir.Rakibinizin tüm becerilerini 4 saniye boyunca engelleyip etkisiz bırakabilirsiniz.(Rakibiniz mob ise 5 saniye)
Ateş Büyücüsü için tavsiye edilen ere taşları ve SÜPER BECERİ için püf noktaları
Ateş büyücüsü için tavsiye ettiğim ere kartı büyücüdür.Zaten büyücünün dışında ki ere taşları zehir,buz hasarı,şimşek hasarı gibi özellikler barındırır.Ancak bu önyargıya dayanarak yapılmayıp henüz rastlamasamda buz hasarı veren ere taşlarını dizmek bir nebze mantıklıdır.Bunun sebebini ateş-buz karşılaştırmasında öğrenebilirsiniz.Bu kartların püf noktası hepsinin aynı olmasıdır.5 soketten 5ininde kartının aynı olması gerek.Birinin kartı buz,zehir vb. gibi farklı olupda diğer 4ü büyücü kartı olursa eğer,süper beceriyi aktif edemezsiniz.Son olarak D sınıfı ere taşlarının seviyesini yükseltmenizi tavsiye etmem.C sınıfı dizmeye başladığınızda D sınıfı ereler için harcadığınız para ve taşlar gitmiş olur,pişman olabilirsiniz 1.seviye D sınıfı ere taşı ile 10.seviye D sınıfı ere taşı arasında fazla bir farkı yok,basmasanızda olur.
Ere taşı için örnek büyücü kartı
Ere taşının seviyesini arttırmak için;
*Ere Taşı sekmesinde en altta birleşim e basın.
*Seviyesini yükseltmek istediğiniz ere taşınıza sağ tıklayarak birleşim slotuna atın.(Ere taşını takmış olmanız ya da takmamış olmanız farketmez)
*Kırmızı alana seviyesini arttırmak istediğiniz ere taşı yerleşecek.Altında ki beyaz alana ere taşları koyun ve birleştire basın.
Not: Seviyesini arttırmak istediğiniz ere taşlarınızın sınıfı,derecesi önemli değildir.Büyücü ere taşının seviyesini savaşçı,şifacı,suikastçı ere taşlarıylada yükseltebilirsiniz.Ayrıca koyduğunuz her ere taşı için 10.000 altın ödemeniz gerekmektedir.
Ateş büyücüsü tüm becerileri ve açıklamaları
Alev Parçası: En fazla 30 metre uzaklıktaki hedefe alev parçası göndererek %105 ateş hasarı verir.Kayarken (yürürken)kullanılabilir
Ateş Topu: En fazla 30 metre uzaklıktaki hedefe alev topu göndererek %170 ateş hasarı verir.
Büyülü Ayna: Bir kereliğine alınan hasarın %100’ünü rakibinize yansıtır.
Ölüm Tıkırtısı: En fazla 30 metre uzalıktaki hedefe %190 ateş hasarı verir. (rakibin canı %35in altına düştüğünde kullanılabilir)
Alev İşareti: Beceriyi uyguladığınız rakibe ateş hasarınız 12 saniye boyunca %9 artar ve birsonraki saldırınız kritik olur.
Alev Zırhı: 6saniye boyunca alınan tüm hasarları %60 engeller ve üzerinizdeki debuffları siler.Bu 6 saniye için düşmandan gelen her saldırıda düşman 0.5 saniye hareketsiz kalır.
Yanan Çiçek: En fazla 30 metre uzaklıktaki düşmana 3 yanan çiçek göndererek %66 alev hasarı verir.Kayarken(yürürken) kullanılabilir.
Tutuşturma: En fazla 30 metre uzaklıktaki düşmana %155 ateş hasarı verir ve 10 saniye boyunca 170 alev hasarı verir.Alev topu becerisini kullandıktan sonra aktif olur.
Alev Ejderinin Koruması: En fazla 30 metre alan içindeki parti üyelerinin büyü saldırılarını 15 dakika boyunca %8 arttırır.
Kutsal Alev: Yanan çiçek becerisinin bekleme süresini %15 ihtimalle sıfırlar.(Pasif)
Tehdit Azaltması: Beceriyi uyguladığınız mob size saldırmaz,uzaklaşır.
Sessiz Fısıltı: En fazla 30 metre uzaklıktaki düşmanın 4 saniye boyunca beceri kullanımını engeller.(Moblar için 5 saniye)
Alev Duvarı: En fazla 30 metre uzaklıktaki düşmana yatay şekilde 10 metrelik alev duvarı oluşturur.%300 alev hasarı verir ve isabet halinde rakibinizin hareket hızı %30 azalır.Kayarken (yürürken) kullanılabilir ancak rakiniz alev duvarından kolayca çıkabilir fakat kale savaşlarında etkilidir.
Ateş Yağmuru: En fazla 25 metre uzaklıktaki düşmana belirlediğiniz 5 metrelik alana 10 saniye hasar verir.8 saniye boyunca saniye başına %60 bölgesel ateş hasarı verir ve isabet ettiğinde 10 saniye boyunca %175 ateş hasarı verir.
Sıcak Kalp: Büyü hasarını %5 arttırır. (Pasif)
Yanan Meteor: 6 metrelik alan içerisindeki bütün rakiplerinize "0 alev hasarı verir.
Alev Ejderinin Uyarısı: 10 metre alanındaki tüm dostlarınızın kritik büyü saldırısı 10 dakika boyunca %18 artar.
Alev Cini: Yanınıza bir alev cini gelir.Yetenekleri karakterinizin seviyesine göre artış gösterir.
Ruhani Alev: Kaçınma başarılı olursa %50 olasılıkla alev hasarınızı 10 saniyeliğine %10 arttırır.(Pasif)
Büyü Arttırıcı: 6 saniye boyunca beceri kullanım sürelerinizi sıfırlar.
Ateş ve Buz arasında ki farklar
*Ateş,hasar bakımından çok iyidir ancak buz daha azdır.
*Kaçınma,debuff becerileri ateşte azdır ancak buzda birden fazla ve etkilidir.
*Ateş büyücüsü 6 saniye boyunca aldığı hasarı %60 azaltabilir ancak buz büyücüsü kendisine buz kalkanı yaparak 10 saniye boyunca hasar almadan güvenli bir şekilde bekleyebilir.
Örnek;
*Ateş büyücüsü hareketsiz bırakıldığında Alev Kalkanı ile zararlı buffları üzerinden siler ancak buz büyücüsü üzerindeki zararlı bufflardan arınıp kendisini 10metre geri ışınlar.
Örnek;
Kısaca genel olarak bahsedecek olursak buz büyücüsü kale savaşlarında büyük önem taşır.Gerek rakiplerini yavaşlatmak açısından,gerekse aralarına girdiğinde buz kalkanı oluşturup hasar almadan işin içinden sıyrılmak,10metre geriye sıçramak vs.
Ateş büyücüsü,buz büyücüsüne göre kale savaşlarında geri plandadır.
Buz büyücüsü vs Ateş büyücüsü
Ateş büyücüsü vs Buz büyücüsü
http://www.youtube.com/watch?v=WSMKKUuB3bg
Buz büyücüsü vs Şimşek büyücüsü
http://www.youtube.com/watch?v=jbnCr7St150
Büyücü için önerilen itemler
Görev itemlerinin dışında G ye basarak haritadan gidebileceğiniz 45 levellik zindanlardan Antik mağarayı önerebilirim.Bu zindanda 45 levellik yeşil,mavi itemler çıkarabilirsiniz.
İtemler renklere ayrılır.En düşük renkten en yükseğe sıralama;
*Beyaz
*Yeşil
*Mavi
*Turuncu
İtemlere + Basma
+3 e kadar oran %100 olduğu için yüksek,süper kristaller harcamanız mantıksızdır.
+3 e kadar 18 küçük kristal veya 12 orta kristalle basmanızı tavsiye ederim.
+3 den +4 e yüksek kristal,varsa süper kristal tavsiye ederm.
+4 den sonrası kesinlikle süper kristalle basılmalı yanma olasılığı daha düşük olur.
Kristaller küçük,orta,yüksek ve süper olarak 4e ayrılır.
Not:Beceri bilgileri 45 seviye karaktere göre yazılmıştır.
İtem yükseltirken hangi iteme kaç kristal gerekir?
Eşyalar için (zırh,miğfer vb.) ve tek elle tutulabilen silahlar (hançer vb.)
Küçük Kristal : 9
Orta Kristal : 6
Yüksek Kristal : 2
Süper Kristal : 1
Çift elle tutulabilen silahlar (Asa,Kılıç vb.)
Küçük Kristal : 18
Orta Kristal : 12
Yüksek Kristal : 4
Süper Kristal : 2
Yönelim : Ateş Büyücüsü
Karakterin artıları;
*Seri bir şekilde seviye atlamak,moblara etkili vurmak için tavsiye edebileceğim tek sınıf büyücüdür.
*Debuff becerileriyle hedefinize karşı alev hasarınızı %90 a kadar çıkarabilir,ayrıca ere taşları ile bunu %330 a çıkarabilirsiniz.
*3 alan becerisi vardır buna ek olarak ere taşı ile 4.bir alan becerisi ekleyebilirsiniz.Toplu şekilde mob kesmeniz için faydalıdır.
*Yanınıza yardımcı bir alev cini çıkarabilirsiniz.
*Becerileri kombolu düzenli şekilde uygularsanız hedefinize seri ve ciddi zararlar verebilirsiniz.
*Suikastçılarda bulunan beceri engelleme özelliği büyücü sınıfında da vardır ve hedefinizi (eğer karakter ise) 4 saniyeye kadar susturabilirsiniz.Moblar için bu süre 5 saniye
*Knight Online’da ki "Bir mage asası/warrioru kolay kolay kesemez neredeyse imkansız" ezberi Kingdom Online’da bozulmuş
*Kayarken (yürürken) beceri kullanılabilir.
Karakterin eksileri;
*Diğer karakterlere oranla canı düşüktür ancak Kingdom Online’da sınıfların arasında diğer oyunlardaki gibi uçurum yok.Ortalama can değerleri (45 levelde)9000 ile 15000 arasında değişiyor.Bir büyücüde görev itemleriyle 10000 can görülebilir.
*Zırhı düşüktür ancak yakın dövüş rakiplerde elinizden geldiğince aranıza mesafe koyarak mücadeleyi eşitleyebilirsiniz.
*Oyuna özellikle Knight Online’dan gelen oyuncuların beklediği Summon Friend (Partideki oyuncuyu çekme) becerisi yok.Bu beceri şifacılara eklenmiş.
*Yan becerileri kullanmak için PvP ya da VIP Premium almanız gerekmektedir.Bunun dışında savaş esnasında Ateş becerisinden Buz becerisine geçiş süresi 15 saniye.
*Büyücü sınıfının genel olarak bir önemi yoktur.Örneğin büyücü parti kuralım toplu slot dönelim veya toplu pk atalım ya da partiye bir büyücü alın büyücümüz eksik muhabbeti bu oyunda yok.Bu tür önemler savaşçıya (hedefi yanına çekme becerisi için) ve şıfacıya (heal,tp için) verilmiş.
*21.seviyede açılan nova diyebileceğimiz alan becerisi anlık değildir.Belirlediğiniz 5 metrelik alana 10 saniyeye kadar ateş yağmuru yağdırır.
*Buz becerisine oranla kaçınma,debuff vb. becerileri düşüktür ancak daha etkili vurur.
Son maddenin kötü yanları ise;
*Uzaktan toplu slot kesmeniz imkansız.Hepsini başınıza toplayıp bu alanı üzerinize atmanız gerekir ve bu durum oldukça üzücü.
-Savaş alanlarında hiç mi kullanamıcam bu alanı derseniz 4v4 kışla savaşlarında attığınız alandan elbette kaçabilirler ancak kale savaşlarında topluluğun üzerine attığınızda alanınızı görseler dahi kaçma olasılıkları düşüktür.
Flame Spirit (Alev Cini)
*Alev cinini yanınızda yardımcı pet olarak düşünebilirsiniz.
*Karakterinizin seviyesine göre yetenekleri artış gösterir.
*Birebir savaşta siz uyutulsanız dahi alev cininiz rakibinize saldırmaya devam eder.
*Saldırı-Savunma-Takip et komutları mevcuttur.Saldırı modundayken yakınındakilere saldırır.Savunma modunda ise siz saldırana kadar bekler,siz saldırmaya başladığınızda sizinle birlikte alev cinide saldırır.Takip et modu ise pasif şekilde sadece sizi takip eder.Genellikle alev cininiz arkanızda kalıp bir mobu kesmeye çalıştığında bu komut kullanılır.
Alan becerileri ve bu becerilerin sayısını arttırmak
*Knight Online’ da ki 33 alan,inferno,nova,meteor + yan becerilerle karşılaştıracak olursak Kingdom Online’da çok az kalıyor.Bunu kombo yaparak çözebilirsiniz.Ancak belirttiğim gibi Kingdom Online’da Beceri Ağacı’nda yan becerileri açmak için VIP ya da PvP Premium almanız gerekmekte ve geçiş süresi 15 saniye yani Ateş becerileri kullanıyorken buz becerisi kullanmak için 15 saniye beklemeniz gerekmekte.
*Ere taşlarını hesaba katmazsak 3 tane alan becerimiz var.Bunlar;
-Rain of Flame (Ateş Yağmuru)
Belirlediğiniz 5 metrelik alana 10 saniye hasar verir.
8 saniye boyunca saniye başına %60 bölgesel ateş hasarı verir ve isabet ettiğinde 10 saniye boyunca %175 ateş hasarı verir. (Bu bilgi beceri 3/3 gelişimi içindir.)
-Burning Meteor (Yanan Meteor)
Bu beceri çoğunluğumuzun istediği gibi çapı küçük olsada anlık ve etkilidir.6 metrelik alan içerisindeki bütün rakiplerinize "0 alev hasarı verir. (3/3)
-Flame Barriers (Alev Duarı)
Yatay şekilde 10 metrelik alev duvarı oluşturur.%300 alev hasarı verir ve isabet halinde rakibinizin hareket hızı %30 azalır.Kayarken (yürürken) kullanılabilir ancak rakiniz alev duvarından kolayca çıkabilir fakat kale savaşlarında etkilidir. (3/3)
Kombo ile bu becerileri ikiye katlayarak tam 6 kez alan atabilirsiniz.Kombo,bir beceriyi iki kere uygulamanızı sağlar.
Kullandiginiz becerinin bari dolmadan r+r+beceri uygularsaniz bir beceriyi 2 kez kullanabilirsiniz.
Flameball (Ateş Topu)
*Düşük seviyede bir beceri olduğu için yüksek seviyede diğer oyunlarda ki gibi önemi az değildir..
*Ateş topu,rakibinize %170 alev hasarı verir ve bu genellikle kombo ile uygulandığı için,rakibinize %340 hasar vermiş olursunuz.
Silent Whisper (Sessiz Fısıltı) (Susturma)
*Beceri ağacında debuff olarak çok önemli bir beceridir.Rakibinizin tüm becerilerini 4 saniye boyunca engelleyip etkisiz bırakabilirsiniz.(Rakibiniz mob ise 5 saniye)
Ateş Büyücüsü için tavsiye edilen ere taşları ve SÜPER BECERİ için püf noktaları
Ateş büyücüsü için tavsiye ettiğim ere kartı büyücüdür.Zaten büyücünün dışında ki ere taşları zehir,buz hasarı,şimşek hasarı gibi özellikler barındırır.Ancak bu önyargıya dayanarak yapılmayıp henüz rastlamasamda buz hasarı veren ere taşlarını dizmek bir nebze mantıklıdır.Bunun sebebini ateş-buz karşılaştırmasında öğrenebilirsiniz.Bu kartların püf noktası hepsinin aynı olmasıdır.5 soketten 5ininde kartının aynı olması gerek.Birinin kartı buz,zehir vb. gibi farklı olupda diğer 4ü büyücü kartı olursa eğer,süper beceriyi aktif edemezsiniz.Son olarak D sınıfı ere taşlarının seviyesini yükseltmenizi tavsiye etmem.C sınıfı dizmeye başladığınızda D sınıfı ereler için harcadığınız para ve taşlar gitmiş olur,pişman olabilirsiniz 1.seviye D sınıfı ere taşı ile 10.seviye D sınıfı ere taşı arasında fazla bir farkı yok,basmasanızda olur.
Ere taşı için örnek büyücü kartı
Ere taşının seviyesini arttırmak için;
*Ere Taşı sekmesinde en altta birleşim e basın.
*Seviyesini yükseltmek istediğiniz ere taşınıza sağ tıklayarak birleşim slotuna atın.(Ere taşını takmış olmanız ya da takmamış olmanız farketmez)
*Kırmızı alana seviyesini arttırmak istediğiniz ere taşı yerleşecek.Altında ki beyaz alana ere taşları koyun ve birleştire basın.
Not: Seviyesini arttırmak istediğiniz ere taşlarınızın sınıfı,derecesi önemli değildir.Büyücü ere taşının seviyesini savaşçı,şifacı,suikastçı ere taşlarıylada yükseltebilirsiniz.Ayrıca koyduğunuz her ere taşı için 10.000 altın ödemeniz gerekmektedir.
Ateş büyücüsü tüm becerileri ve açıklamaları
Alev Parçası: En fazla 30 metre uzaklıktaki hedefe alev parçası göndererek %105 ateş hasarı verir.Kayarken (yürürken)kullanılabilir
Ateş Topu: En fazla 30 metre uzaklıktaki hedefe alev topu göndererek %170 ateş hasarı verir.
Büyülü Ayna: Bir kereliğine alınan hasarın %100’ünü rakibinize yansıtır.
Ölüm Tıkırtısı: En fazla 30 metre uzalıktaki hedefe %190 ateş hasarı verir. (rakibin canı %35in altına düştüğünde kullanılabilir)
Alev İşareti: Beceriyi uyguladığınız rakibe ateş hasarınız 12 saniye boyunca %9 artar ve birsonraki saldırınız kritik olur.
Alev Zırhı: 6saniye boyunca alınan tüm hasarları %60 engeller ve üzerinizdeki debuffları siler.Bu 6 saniye için düşmandan gelen her saldırıda düşman 0.5 saniye hareketsiz kalır.
Yanan Çiçek: En fazla 30 metre uzaklıktaki düşmana 3 yanan çiçek göndererek %66 alev hasarı verir.Kayarken(yürürken) kullanılabilir.
Tutuşturma: En fazla 30 metre uzaklıktaki düşmana %155 ateş hasarı verir ve 10 saniye boyunca 170 alev hasarı verir.Alev topu becerisini kullandıktan sonra aktif olur.
Alev Ejderinin Koruması: En fazla 30 metre alan içindeki parti üyelerinin büyü saldırılarını 15 dakika boyunca %8 arttırır.
Kutsal Alev: Yanan çiçek becerisinin bekleme süresini %15 ihtimalle sıfırlar.(Pasif)
Tehdit Azaltması: Beceriyi uyguladığınız mob size saldırmaz,uzaklaşır.
Sessiz Fısıltı: En fazla 30 metre uzaklıktaki düşmanın 4 saniye boyunca beceri kullanımını engeller.(Moblar için 5 saniye)
Alev Duvarı: En fazla 30 metre uzaklıktaki düşmana yatay şekilde 10 metrelik alev duvarı oluşturur.%300 alev hasarı verir ve isabet halinde rakibinizin hareket hızı %30 azalır.Kayarken (yürürken) kullanılabilir ancak rakiniz alev duvarından kolayca çıkabilir fakat kale savaşlarında etkilidir.
Ateş Yağmuru: En fazla 25 metre uzaklıktaki düşmana belirlediğiniz 5 metrelik alana 10 saniye hasar verir.8 saniye boyunca saniye başına %60 bölgesel ateş hasarı verir ve isabet ettiğinde 10 saniye boyunca %175 ateş hasarı verir.
Sıcak Kalp: Büyü hasarını %5 arttırır. (Pasif)
Yanan Meteor: 6 metrelik alan içerisindeki bütün rakiplerinize "0 alev hasarı verir.
Alev Ejderinin Uyarısı: 10 metre alanındaki tüm dostlarınızın kritik büyü saldırısı 10 dakika boyunca %18 artar.
Alev Cini: Yanınıza bir alev cini gelir.Yetenekleri karakterinizin seviyesine göre artış gösterir.
Ruhani Alev: Kaçınma başarılı olursa %50 olasılıkla alev hasarınızı 10 saniyeliğine %10 arttırır.(Pasif)
Büyü Arttırıcı: 6 saniye boyunca beceri kullanım sürelerinizi sıfırlar.
Ateş ve Buz arasında ki farklar
*Ateş,hasar bakımından çok iyidir ancak buz daha azdır.
*Kaçınma,debuff becerileri ateşte azdır ancak buzda birden fazla ve etkilidir.
*Ateş büyücüsü 6 saniye boyunca aldığı hasarı %60 azaltabilir ancak buz büyücüsü kendisine buz kalkanı yaparak 10 saniye boyunca hasar almadan güvenli bir şekilde bekleyebilir.
Örnek;
*Ateş büyücüsü hareketsiz bırakıldığında Alev Kalkanı ile zararlı buffları üzerinden siler ancak buz büyücüsü üzerindeki zararlı bufflardan arınıp kendisini 10metre geri ışınlar.
Örnek;
Kısaca genel olarak bahsedecek olursak buz büyücüsü kale savaşlarında büyük önem taşır.Gerek rakiplerini yavaşlatmak açısından,gerekse aralarına girdiğinde buz kalkanı oluşturup hasar almadan işin içinden sıyrılmak,10metre geriye sıçramak vs.
Ateş büyücüsü,buz büyücüsüne göre kale savaşlarında geri plandadır.
Buz büyücüsü vs Ateş büyücüsü
Ateş büyücüsü vs Buz büyücüsü
http://www.youtube.com/watch?v=WSMKKUuB3bg
Buz büyücüsü vs Şimşek büyücüsü
http://www.youtube.com/watch?v=jbnCr7St150
Büyücü için önerilen itemler
Görev itemlerinin dışında G ye basarak haritadan gidebileceğiniz 45 levellik zindanlardan Antik mağarayı önerebilirim.Bu zindanda 45 levellik yeşil,mavi itemler çıkarabilirsiniz.
İtemler renklere ayrılır.En düşük renkten en yükseğe sıralama;
*Beyaz
*Yeşil
*Mavi
*Turuncu
İtemlere + Basma
+3 e kadar oran %100 olduğu için yüksek,süper kristaller harcamanız mantıksızdır.
+3 e kadar 18 küçük kristal veya 12 orta kristalle basmanızı tavsiye ederim.
+3 den +4 e yüksek kristal,varsa süper kristal tavsiye ederm.
+4 den sonrası kesinlikle süper kristalle basılmalı yanma olasılığı daha düşük olur.
Kristaller küçük,orta,yüksek ve süper olarak 4e ayrılır.
Not:Beceri bilgileri 45 seviye karaktere göre yazılmıştır.
İtem yükseltirken hangi iteme kaç kristal gerekir?
Eşyalar için (zırh,miğfer vb.) ve tek elle tutulabilen silahlar (hançer vb.)
Küçük Kristal : 9
Orta Kristal : 6
Yüksek Kristal : 2
Süper Kristal : 1
Çift elle tutulabilen silahlar (Asa,Kılıç vb.)
Küçük Kristal : 18
Orta Kristal : 12
Yüksek Kristal : 4
Süper Kristal : 2
Alıntıdır