• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Kingdom Online Suikastçı-Dövüşçü

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan BurjivA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BurjivA

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
15 Eki 2011
Mesajlar
220
Puanı
24
Konum
KARŞIYAKA
Sınıf: Suikastçi
Yönelim: Dövüşçü
Karakterin iyi yönleri: Düşmanınıza yakından yapacağınız ard arda gelen saldırılarınızla rakibinizi şaşkına çevirip yüksek hasar almasını sağlayabilirsiniz. Büyücü, okçu gibi sınıfları kısa sürede ortadan kaldırma yeteneğine sahip olan Suikastçi, Dövüşçü takım oyunlarında taktiksel açıdan büyük bir rol oynar. Savaşçı sınıfıyla yapacağı kombinasyonlarla rakibi kolayca etkisiz hale getirir. Kritik hasar vererek defansı düşük ve hasar odaklı sınıfların baş belasıdır. Şifacı, Büyücü, Okçu gibi sınıfların karşısında taktiksel açıdan kullanılabilecek en etkili sınıflardan biridir.

Karakterin Zayıf Yönleri: Düşmanınızla sizi yakın temasa sokan bu sınıfın sürekli olarak korunması ve destek alması gerekmektedir. Takım savaşlarında çok etkili bir konumda bulunsa da 1’e 1 durumda karşı tarafın her yeteneğine karşılık veremeyebilir. Her yeteneğe karşılık veremeyen bir sınıfta o dövüşü kaybetmeye yakın taraftır. Düşmanına vereceği hasar yüksektir fakat bu sınıfın kaçış mekanizması belli sınıflara göre düşüktür. Bu yüzden karşı tarafın kullanacağı etksizleştirme (Stun,Slow,Silence v.b.) yeteneklerine bir süre sonra cevap veremez duruma gelir.

Ağırlık Verilmesi Gereken Eşya ve Ek Özellikler: Dövüşçü, yaptığı kombolar ile anlık hasarı en üst seviyeye çıkartabilen sınıflardan bir tanesidir. Fiziksel hasar, Kritik Hasar ve Can çalma özelliklerini veren üst seviye eşya setlerini kullanabilirsiniz. Bir yandan Ere Taşlarının hem hasarınızı arttırması gerektiği gibi kaçış mekanizmanızıda geliştirmesi gerekir. Buna en yakın örneği şu şekilde verebiliriz;

Örnek: Bir büyücü sınıfıyla karşı karşıyasınız ve 1’e 1 savaşın içine giriyorsunuz. Büyücü sınıfının kullanacağı yetenek atışları sizi ona yaklaştırmamak ve etkisiz hale getirmek olacaktır. Etkisiz hale geldiğiniz zaman hasar veren yeteneklerini kullanacak ve siz daha savaşa girmeden zayıflaşacaksınız. Bu yüzden Ere Taşlarınızın "Cure", "İyileştirme, etkisizlik durumundan kurtulma" özelliklerine sahip olmasına özen gösterin.

Skill Ağacı: Düşmanınıza yapacağınız saldırılarda kullanacağınız yetenek atışlarında en fazla hasar veren yetenekleri seçmeyi unutmayın. Seçeceğiniz yetenekleri Ere Taşlarınızla desteklemeyi, yapacağınız komboları hızlandırmayı,birbirine bağlı yetenekleri ve Önerilen yetenekleri kullanmayı unutmayın. Birbirine bağlı yetenekler her zaman yüksek hasar verir ve rakip üzerinde çok büyük etki bırakır. Şimdi birbirine bağlı ve önerilen yetenekleri aşağıda inceleyelim;
z11.jpg

(Spread Wound)

Özelliği: Düşmana %105 fiziksel hasar verir ve 1 Çılgınlık kazandırır. Çılgınlık 20 saniyeye kadar
yükselir ve maksimum 4 kere istiflenebilir.

z1.jpg

(Harsh Strike)
Özelliği: Sadece Çılgınlık ile kullanılabilir. Düşmana %51 fiziksel hasar uygular ve istiflenen
Çılgınlık sayısına göre ek hasar verir.
1. Çılgınlık %31
2. Çılgınlık %62
3. Çılgınlık %93
4. Çılgınlık %124 hasar verir.
Yukarıda belirtmiş olduğumuz 2 yeteneğin birbiri arasındaki kombinasyondan bahsettik. Spread Wound yeteneğini kullandığımızda istiflenen Çılgınlık sayısına göre Harsh Strike yeteneğini kullandığımızda düşmana vermiş olduğumuz hasar artar. Çılgınlık istifleyen tek yetenek Spread Wound yeteneği değildir. İstifleyen ve çılgınlığa bağlı yeteneklerin isimlerini aşağıda sıralayalım;
Spread Wound (+1 Çılgınlık verir.)
Sudden Attack (+1 Çılgınlık verir.)
Stimulation of Metabolism (Pasif bir yetenektir ve Çılgınlık sayısına bağlı olarak saldırı hızı ve kritik vuruş artar.)
Throwing Dagger (Çılgınlık durumunda kullanılabilir. 6m’lik alan içindeki düşmanlara hasar verir.)
Yukarıda belirtilen birbirine bağlı yetenekler dışında da 2 çeşit sistem bulunmaktadır. Bunları oyun içinde rahatlıkla yukarıdaki örneğe ve oyun içinde yeteneklerin özelliklerine bakarak anlayabiliriz. Tek yapmanız gereken kendinizi yeteneklerin sırasına alıştırmak. Yetenekleri kullanırken dikkat etmemiz gereken bir diğer nokta ise Önerilen, Favori yetenekleri kullanmak. Bu yetenekleri ise yetenek ağıcına girdiğimizde yeteneğin sol üstündeki işaretinden anlayabiliriz. Bu yetenekler daima fazla hasar verir ve diğer yeteneklere göre fazla özelliğe sahip olur. Şimdide yetenek ağacına bir göz atalım.

z2.jpg


Tavsiye edilen Ere Stonelar: Ere taşlarınız bu sınıf için kader belirleyici konumundadır. Girdiğiniz her savaşta Ere Taşlarınızın eksikliğini veya güzel dizilim yaptığınızda fazlalığını hissedeceğinizden emin olun. Bu noktada dikkat etmeniz gereken kısım Ere Taşlarınızın özellikleri ve işlevsel olarak kullanılabilir durumda olmasıdır. Yani bu durumu detaylı bir şekilde açıklayacak olursak: Rakibinizin sizin üzerinde kullanacağı etkisizleştirme yeteneklerine karşılık verebilir durumda olmanız gerekmektedir. Rakibinizin sizin üzerinizde kullandığı etkisizleştirme yeteneklerinden kurtulabilmeniz için mevcut yetenek ağıcındaki yetenekleriniz yeterli olmayacaktır. Bu yeteneklerin yetersiz olmadığı noktada sizi mevcut durumdan kurtaracak olan Ere Taşlarınızın size verdiği işlevsel özellik olacaktır. Genel olarak kullanılan ve oyun terimiyle bahsetmek gerekirse bu işlevsel özelliğin adı "Cure" olarak bilinmektedir. Kullanacağınız Ere Taşlarının özelliklerine dikkat etmeniz gerektiği gibi bir yandan da aynı cins olmasına özen gösterin. Aynı cins 5 adet ere taşını kullandığınızda size 6. bir ekstra özelliğe(Ulti yeteneği) sahip olacaksınız. Aynı cins 5 adet ere taşını kullandığınızda aşağıdaki resimde kırmızı yuvarlak ile işaretlenmiş alana 6. özellik(Ulti yeteneği) gelmektedir.
z3.jpg


Suikastçi, Dövüşçü sınıfı için örnek bir dizilim aşağıdaki gibidir. Yukarıdaki detaylara ve aşağıdaki örneği dikkate alarak karakterinizi daha iyi duruma getirebilirsiniz. Gelin şimdi C sınıfı Ateş dövüşçüsü(Fire Fighter) örneğini beraber inceleyelim;

z4.jpg


z5.jpg

(Flame Incapacitation, Ulti Yeteneği)

Özellik: Ateş hasarlarının etkisini 8 saniye boyunca %50 düşürür.

z6.jpg

(Sense of Balance)
Özellik: 6 saniye boyunca rakibinizden gelen düşürme etkisi yaratan yeteneklere karşı koruma
sağlar ve koşma hızınızı %30 arttırır.

z7.jpg

(Flame Resist)
Özellik: Pasif bir özelliktir ve büyü savunmalarınıza +12 ekler. Ere Taşını taktığınızda özellik
otomatik olarak karakterinize eklenir ve yetenek olarak kullanamazsınız.

z10.jpg

(Flame Attribute)
Özellik: 1 dakika boyunca Ateş büyüsü savunmanıza +55 ekler.

z8.jpg

(Broken Magic)
Özellik: 10 saniye boyunca düşmanın büyü atağını 75 puan kırarak büyü doğruluğunuda 20 puan
düşürür.
z9.jpg

(Flame Armor)
Özellik: Pasif bir yetenektir. Alınacak olan ateş büyüsü hasarlarını %5.3 düşürür. Öldürdüğünüz
düşmanın 500 canını size yansıtır .


Oyuncu Taktikleri ve Karakterin Püf Noktaları: Dövüşçü sınıfını oynarken dikkat etmeniz en önemli nokta kendinizi koruyabilmeniz ve düşmanınıza sinsice yaklaşmak olmalıdır. Düşmanınıza yaklaşırken takım oyunu oynuyorsanız belirli taktikleri uygulayarak etkisiz olan rakibinizin işini bitirebilmeniz gerekmektedir. Ortadan kaldıramadığınız her rakibiniz sizin için tekrar risk teşkil edebileceği gibi yakın mesafeye gittiğinde saldırdığınız rakibin takım arkadaşları tarafındanda odak noktası haline geleceğinizi unutmayın. Bu durumda kurtulabilmeniz için Savaşçı*Şifacı* Suikastçi kombinasyonu takımınızın içersinde uygulanmıyorsa sizin için bir hayli zor bir yandan da sizi hataya sürüklemiş olacaktır. Böylelikle düşmanınıza saldırdığınızda savaşın ortasında kalacak ve düşmanınıza çok yakın bir konumda olacaksınız. Eğer takımınızda Savaşçı*Şifacı sınıfları bulunuyorsa ortada kaldığınız savaşın içinden sizi yeteneklerini kullanarak kolaylıkla çıkarabilir veya kaçmanıza yardımcı olabilirler. Dövüşçü sınıfını kullanırken eşya diziliminize ve ere taşlarınıza önem vermeniz gerekmektedir. Fiziksel hasar, Kritik hasar ve can çalma özellikleri olan eşyaları kullanmaya özen göstermelisiniz. Öte yandan kombo efekti en zor sınıflardan biri olarak bilinen Dövüşçü sınıfı için sürekli olarak kombo çalışmanız ve kendinizi geliştirmeniz sizin için çok daha iyi olacaktır. Yetenek atışlarınızı yukarıda belirttiğimiz örneklere dikkate alarak kullanırsanız düşmanınıza vereceğiniz hasar onları şaşırtacak ve etkisiz hale getirecektir.
 
Geri
Üst