pili çıkartıp kullanırsan pilin ömrü kullanacağın zaman uzun olabilir ama pc nin o elektrik alan mekanizması zarar görebilir düşün o pil orada iletken görevi görüyor full dolu ama prize takılı olduğu halde evet pil sürekli iletken görevi gördüğünden ömrü azalıyor şarjdan çıkartıp kullanacağın zaman ama o 2 ucu var laptopun pili taktığın yerde +/- yi direkt prizden alıyor pill takılı olursa pil iletken oluyor pil geçici pc kalıcı ona göre ayarla ben laptopu kullanırken pili hiç çıkarmadım o yüzden 2 yılı geçmiş hala prizden çıkarsam bir filmi rahat izliyorum yarım saat 45 dk lık bir oynama var ilk günkünden kısacası..
- Ani voltaj iniş çıkışlarında o pill bataryası tampon görevi görüyor hani iletkenlik yapıyor bu yüzden pill takılı ve prize takılı kullanmanı tavsiye ederim muhtemelen 1 yıl sonra falan ömrü biraz azalabilir pilin ama unutma ki pili kurtarayım derken pc de elektronik arıza sonucu komple kapanma olabilir
- Elektriği direkt pc ye vermek var birde batarya aracılığı ile vermek var sen batarya takılı kullanırsan o batarya %100 dolu çalışmıyor bilerek %97-98 doluluk oranıyla çalışıp sürekli pc ye elektrik iniyor ani bir voltaj iniş çıkışında(malum ülkemiz bu konuda çok sıkıntılı) verdikleri elektrik+evin sistemi ütü ve çamaşır bulaşık makinası aynı anda çalışırken lambalar bazen hafif kararır geri açılır denk gelmiştir işte o zaman batarya ilgileniyor bu değişimde takılı olmazsa direkt pc zarar görür bırak bataryası bozulur çok çok verirsin 50 dolar alırsın öbür türlü donanımsal arıza bile olabilir laptopta görmüştüm birkaç kişide pc kapanıp açılmamış ve bataryasız direkt prize takılı kullanmış
- Sakın bataryasız direkt prize takılı kullanma o pil dengeleme yapıyor kasada uçları boş kalır yoksa pc nin bozarsın