KimYooShin
Aileden
Smartcast (Akıllı Tuş) sistemi League of Legends'in bize sunmuş olduğu dahili bir sistemdir. Smartcast sayesinde, bazı yetenekler (skill) için atamış olduğunuz tuşlara bastıktan sonra, fare ile ekstradan tıklama yapmadan o yetenekleri kullanabiliyoruz. İki çeşit Smartcast mevcut oyunda:
1. Smart Cast Spell: Bu seçenek kullandığınız şampiyonun yeteneklerini (Q,W,E,R) fare tıkı yapmadan kullanmanızı sağlar.
Eğer yeteneğiniz bir skillshot ise (Ezrealin Q'su, Lux'un Q'su, Nidalee'nin mızrağı gibi)
[*=center]Bu skillshot, doğrudan fare imlecinizin olduğu yöne doğru gidecektir.
Yeteneğiniz eğer bir rakibe yada dostunuza tıklayarak vermeniz gereken bir yetenekse (Annie'nin Q'su, Nidalee'nin heali, Janna'nın kalkanı gibi),
[*=center]Bu yetenek, fare imleciniz hangi oyuncunun üzerindeyse o oyuncu üzerinde kullanacaktır.
Eğer yeteneğiniz, belirli bir alana yayılacak bir yetenekse (Lux'un E'si, Varus'un E'si, Cassiopeia'nın W'su gibi)
[*=center]Bu yeteneğin kapladığı alanın tam ortası fare imlecinizin olduğu yere gelecektir.
2. Smart + Self Cast Spell: Bu seçenek ise şampiyonumuzun bazı yeteneklerini, kendi üzerinize tıklamadan anında atmasını sağlıyor.
Uygun yeteneğin tuşunu ayarladıktan sonra, kendi şampiyonumuz üzerinde kullanabileceğimiz yetenekleri (Mordekaiser'in kalkanı, Zilean'ın ultisi, Morgana'nın kalkanı gibi) herhangi bir tıklama ya da imleci hareket ettirmeksizin, direkt olarak şampiyonumuz üzerinde kullanmış oluruz.
Şampiyon yetenekleri haricinde, oyuncu yeteneklerini (summoner spells) de akıllı tuş olarak ayarlayabiliriz. Ignite, fortify, teleport gibi yetenekleri akıllı tuş olarak ayarladığımızda fare ile tıklamadan, sadece fare imlecini kullanmak istediğimiz yerin/şampiyonun üzerinde tutarak kullanabiliriz.
Varsayılan Tuş Kombinasyonları ve Değiştirme
Eğer daha önce oyun içerisinden "Options, Key Bindings" sekmesine giderek herhangi bir tuşun görevini değiştirmediyseniz, tuşların varsayılan pozisyonları şu şekilde olacaktır.
Smart Cast Spell 1 = Q
Smart Cast Spell 2 = W
Smart Cast Spell 3 = E
Smart Cast Spell 4 = R
yeteneklerine tekabül eder.
Bu tuş kombinasyonlarını değiştirmek için, ilgili kısma tıkladıktan sonra, hangi tuşa atama yapmak istiyorsanız o tuşa basın.
Örneğin, Ryze için ben normal yolu kullanarak, Q tuşuna basıp sonra da rakip oyuncuya tıklamak istemiyorum. Dolayısıyla, Smart Cast Spell 1'in karşısına bir kez tıklayıp, Q'ya basıyorum, böylece Q yeteneğimi Smart Cast'e almış oluyorum. Oyunun bundan sonraki aşamasında, imlecimi rakip oyuncunun üzerine götürüp sadece Q harfine basmam o yeteneği kullanmam için yeterli olacaktır.
Dikkat: Tuş kombinasyonlarında yapılan değişiklikler kalıcıdır. Bir değişiklik yaptığınızda "OK" tuşuna basarsanız, bir sonraki değişikliğe kadar oynayacağınız bütün oyunlarda aynı tuş kombinasyonları uygulanır. Bu da, farklı şampiyonlar için bazen farklı kombinasyonlar uygulamanız anlamımna gelebilir.
Efsanelerliginden alıntıdır