jolyprivate
Daimi Üye
- Aktiflik
- K.Tarihi
- 2 May 2017
- Puanı
- 12
Sonuçlara bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4333
Nereleri kazandınız arkadaşlar
Nereleri kazandınız arkadaşlar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eskişehir Anadolu Üni (Açıköğretim)
Turizm ve otelcilik - kaç yıl olduğunu bilmiyorum
amaç tamamen kısa dönem askerlikBen turizm mezunuyum tamamen boş bölüm. Staj yaptığım otelde yanında çalıştığım eleman lise terkti. Otelde çalışmak için okul okuyup okumamanın hiçbir önemi yok amele işlerini yaptırıyorlar zaten normal iş olarak girsende bütün gün çöp atıyorsun.
Ankara Üniversitesi
Elmadağ Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Programcılığı
arkadaşlar öncelikle yerleşen herkesi tebrik ederim, yerleşemeyenlerin ise kafasına takmamasını öneririm. okumak isteyenler için kendi hikayemden bahsedeyim biraz:
2014 senesinde liseden mezun olup bu yerleştirme sınavları sonucunda istanbul üniversitesi (evet teknik olan değil düz istanbul) kimya mühendisliği bölümüne yerleştim. çocukluktan beri mimarlık istiyordum aslında ama son sınıfta yeteri kadar çalışmadan bu puan gelmişti ve ben bir daha sınava hazırlanabilecek cesarete ve çalışma disiplinine sahip değildim.
istanbul üniversitesi avcılar kampüsünde bu bölümü bir sene okudum, ilk dönem ortalamam 1,71 ikinci dönem 1,50 idi. sınıf tekrarı olacaktı ve yaz tatili başladığında ben dedim ki bu okul değil 4 senede 6 senede bile bitmez. kendime kapandım zihnimi temizledim ve bir karar aldım.
bir daha yerleştirme sınavına çalışacağım.
2015-16 senesinde bir kez daha bu enteresan kriterleri olan sınava çalıştım ve emeklerimin sonucunda haliç üniversitesinde tam burslu mimarlık kazandım. çocukluğumdan beri hayalini kurduğum (bak vallaha klişe yalan değil bu 5. sınıftan beri çizdiğim evler planlarıyla beraber duruyor dolabımda) mesleği sonunda kazanmıştım, o mesleğin erbabı olacaktım.
şimdi bölümde ilk senemi bitirdim, kendimden 2-3 yaş küçüklerle okuyorum ama bu bir problem değil.
2 sene kaybım oldu evet ama bu da bir problem değil. 45-50 sene yapacağımız meslek hayatımızda 2 sene gerçekten devede kulak.
size demem o ki bu sınav güzel istediğiniz gelirse ne hayatınız mükemmel olacak, ne de kötü gelirse hayatınızın sonu olmayacak. hayatınızın ipleri kıytırık bir sınava göre değil, prensipleriniz ve idealleriniz doğrultusunda şekilleniyor.
asla vazgeçmeyin, pes etmeyin.
başınızı şişirdiysem affola.
Ümit abi sen her yıl bir yere mi yerleşiyorsun yoksa bana mı öyle geliyor ciddi soruyorum
Reel hayattaki bazı sorunlar ve iş nedeni ile okulu lise 2 den terk etmiştim. Sonra açıktan liseyi bitirdim, her sene de öylesine kendimi denemek için Ygs ve Lys'ye giriyorum. İş güçten fırsat bulursam bir şekilde üniversiteyi de aradan çıkarmak istiyorum
Başarılar dilerim
161 gündür aç susuz nasıl yaşıyo bu insanlar? Dünyevi zevkler (makam,para,şöhret vs) için emanet olan canı riske atıyorlar. Biz, kendimizin mülkü değiliz. Sahip olduğumuz beden bize ait değil. Rabbimizden bize emanet. Bu insanlar açlıktan öldüğünde bir nevi intihar etmiş olacaklar. Çomar filan değilim, bana böyle desenizde umrumda değil. Sadece bunlar gerçekler. Kim başı ağrıdığı zaman başına ''ağrımaya bir son ver'' diyebiliyor?