Bir çok kişinin değiştirmeye uğraştığı. Değiştirebilse bile sadece yerel ağın mac adresini değiştirdiği, kablosuz ağın mac adresini değiştirmeyi göstereceğim. Bunu bir program sayesinde yapacağız. Öncelikle nasıl kullanılacağını göstereceğim sonra programın linkini vereceğim.
Adım 1: Siyah ile gösterdiğim yerden ağ adaptörünüzü seçeceksiniz. Ağ adaptörünün ne olduğunu bilmeyenler için; Denetim Masası>Ağ ve Paylaşım Merkezi>Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin>Kablosuz Ağ Bağlantısının altında yazan sizin ağ adaptörünüzdür mesela resimdeki ağ adaptörü yani benimki Realtek onu seçiyoruz.
Adım 2: Siyah ile gösterdiğim yerden işletim sistemimizi seçiyoruz.
Adım 3: Siyah ile gösterdiğim yerden yeni mac adresimizi yazıyoruz. Peki neye göre yazacağız ? Aşağıda kırmızı ile gösterdiğim yer bizim mevcut mac adresimizdir. Ona bakarak sadece 1-2 yeri değiştirseniz bile sizin için yeterli olur. Ya da siyahla gösterilen yerdeki Randomize butonuna tıklayarak yeni bir mac adresi edinebilirsiniz. Randomize'ye basarsanız size rastgele bir mac adresi verir.
Adım 4: Yeşil ile gösterilen yerde "Change" butonuna bastığımızda işlemimiz hallolmuş oluyor.
Adım 4: Son olarak yeni mac adresimizin aktif olması için, bağlantıyı devre dışı bırakıp tekrar açmamız gerekiyor. Nasıl yapacağını bilmeyenler için; Denetim Masası>Ağ ve Paylaşım Merkezi>Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin>Kablosuz Ağ Bağlantısına Sağ Tık>Devre Dışı Bırak>Biraz Bekledikten Sonra Tekrar Sağ Tık>Etkinleştir. Bunları yaptıktan sonra işleminiz tamamlanmıştır.
Download:Mac Adresi Değiştiri Maxigame. Shi-Gin.zip - Speedy Share - upload your files here
VirusTotal:https://www.virustotal.com/tr/file/...61931aabf14f15ab625d3e2b/analysis/1388260648/
Önemli Not: VirusTotal sonuçlarına bakarak indirme yapınız, doğacak sonuçlardan Maxigame.org sorumlu değildir. (Bu dosya halihazırda bende bulunmakta, Windows Security Essentials ile tarattım temiz göründü, yine de seçim size aittir.)