İslam hoşgörü dini değildir. İslam kötülüğü hoş görmez. Hristiyan yada Yahudi bir komşunuz olsa, onun inancını hoş göremez, saygı duyamazsınız. Çünkü onlar, Allah'a şirk koşuyorlar. Komşuluk hakkını korursunuz ama onların dinini kabul etmez, onları dost edinemezsiniz. Kaldıki oyun içerisinde zaten misyonerlik, musevilik ve budizm inançlarıyla alakalı objeler, yazılar, görseller, efektler fazlasıyla mevcut. Mesela avrupa karakterlerinin her kullandığı skillde hristiyanlık ve yahudiliği anlatan efecktler var. Bu sadece bir örnekti ve daha yüzlercesi var.
Benim inandığım İslamda böyle şeyler yok dediniz.
İslam, kıldan ince, kılıçtan keskindir ve kimsenin oyuncağı değildir. Namaz, İslamda dinin direğidir. Hafife alınacak, küçümsenecek, oyunlara alet edilecek bir şey değildir.
Bir müslümanın, tahrip oldukları kesin olarak bildirilmiş Tevrat, Zebur ve İncil nüshalarını okuması haramdır. Okuma dışında bakılması bile caiz değildir. Bu fıkhi meseleye göre, yarın kütüphane açıp bu kitapları satmanız nasıl caiz olmayacağı gibi...
İnandım dediğiniz İslam'a göre, içerisinde hükmü kaldırılmış, tahrip edilmiş ve Allah'a şirk koşulan dinlerin bulunduğu bir oyundan para kazanmanız caiz oluyormu?
Sadece kırmızı ile belirttiğim cümlen aynı dine mensup olmadığımızı kanıtlayan bir cümle.
Ayrıca onların dinini kabul ettiğimizi de nerden çıkardın, böyle birşey yazdığımı hatırlamıyorum. Hoşgörülü davranmak kabul etmek değildir sadece sorunlara sebebiyet vermekten sakınmadır. Her ne kadar dinlerini kabul etmesem de farklı dinlere mensup insanlara hoşgörülü davranırım çünkü boş bir din polemiğine ve çatışmasına girmek istemem. O ne derse desin ben kendi dinimden vazgeçmem ben ne dersem diyim o kendi dininden vazgeçmeyecektir, bu durumda zamanımı boşa harcamam hiç kimseyi bir yere vardırmayacaktır. Allah boş duranı sevmediği gibi zamanını boşa harcayanı da sevmez, onlarla çatışıp boşa zamanımı harcayacağıma hoşgörü gösterir veya görmezden gelir zamanımı daha faydalı bir iş için kullanırım daha iyi.
Kaldıki oyun içerisinde zaten misyonerlik, musevilik ve budizm inançlarıyla alakalı objeler, yazılar, görseller, efektler fazlasıyla mevcut. Mesela avrupa karakterlerinin her kullandığı skillde hristiyanlık ve yahudiliği anlatan efecktler var. Bu sadece bir örnekti ve daha yüzlercesi var.
Bu forumda olduğuna göre, bu forum Silkroad ile doğduğuna göre, senin de bir Silkroad oyuncusu olduğunu veya en az 1 veya birkaç kez oynadığını varsayabilirim değil mi? Peki oyunda tüm bunlar varken dediğin gibi esaslı bir Müslüman isen oyundaki bütün bu dinimize aykırı şeyleri kabullenmiş, höşgörmüş, görmezden gelmiş, müsamaha göstermiş, prim vermiş olmuyor musun? Kullandığın bilgisayarın bütün donanımları, yazılımları Hristiyan ve Yahudi menşei değil mi? Eğer işleri incik cincik edip bu kadar detaya girecek şekilde dört dörtlük bir Müslüman isen ne bu oyun ile ne bu forum, ne kullandığın bilgisayar, ne yazılımlar ne de çevrendeki Yahudu ve Hristiyan üretimi olan bütün şeyler (olmayan birşey yok nerdeyse) ile uzaktan yakından ne direkt ne dolaylı hiç bir alakanın olmaması lazım. Şuan mevcut durumda söylediklerin ve eylemlerin birbiri ile çatışıyor ve ters düşüyor. İşin bu kısmına girersek hiç çıkamayız.
İslam, kıldan ince, kılıçtan keskindir ve kimsenin oyuncağı değildir. Namaz, İslamda dinin direğidir. Hafife alınacak, küçümsenecek, oyunlara alet edilecek bir şey değildir.
Kimse aksini iddia etmedi bu konuda hemfikiriz. Hemfikir olmadığımız durum bizim namazı hafife almadığımız ve küçümsemediğimiz ama senin tam aksini düşünmen. Aksini düşünmen de ne yazık ki herşeyi kötüye yorman, kötü niyetli ve negatif bir kişiliğin olmasından kaynaklı. Bunun sorumlusu da bizler değiliz kardeşim.
İnandım dediğiniz İslam'a göre, içerisinde hükmü kaldırılmış, tahrip edilmiş ve Allah'a şirk koşulan dinlerin bulunduğu bir oyundan para kazanmanız caiz oluyormu?
Ben Müslüman olduğumu söyledim, dört dörtlük Müslümanlığın her şartını ve gerekliliğini yerine getirdiğimi asla söylemedim. Çok eksiğim var, temel bazı şeyler hariç öyle çok iyi bir Müslüman olduğumu iddia edemem ama elimden geldiğince iyi bir insan olma konusunda çaba gösteriyorum. Yeterli midir? hayır değildir belki ama en azından birşeyler yapmaya çalışıyorum. Evde boş oturacağıma, kahveye gideceğime, aylak aylak dolaşacağıma ticaret yapıp para kazanıyorum. Hırsızlık yapmıyorum, gasp yapmıyorum, uyuşturucu madde satmıyor veya kullanmaya özendirmiyorum, adam vurmuyorum, kul hakkı yemiyorum, yalan söylemiyorum, zina yapmıyorum vs. uzar gider. Ha belki yaptığım ticaret %100 dinimiz ile uyumlu değildir, bazı yerlerde çatışıyordur ama içinde bulunduğumuz zaman ve imkanlar ile ancak bu kadarı geliyor elimden. Kimse mükemmel değildir ben de değilim kabul ediyorum.
Beni bu kadar sorgularken dönüp bir de kendini sorguladın mı ?
Neyse bu konu uzar gider sonu yok, inan bana son derece yorgunum ve bu boş tartışmayı uzatmak istemiyorum, lütfen anlayış göster uzatmayalım birbirimizin kalbini kırmayalım. Samimi bir şekilde son kez söylüyorum Namazı asla hafife almadık veya küçümsemedik ordan öyle görünüyorsa özür dileriz.