IMLEGEND
Aileden
[h=3]Mırc Kullanarak İkariam.Tr Yardım ve Sohbet Kanalına Giriş[/h]İkariam.Tr yardım ve sohbet kanalını kullanmak için tarayıcı dışı bir alternatifimiz daha var. Mırc programı sayesinde hiç bir tarayıcı olmaksınız bu yardım kanalını kullanabiliriz. Peki nedir bu Mirc ve nasıl kullanılır? Şimdi adım adım bunları anlatalım.
İlk olarak arama motorunuza Mırc yazarek bulduğunuz mırc prgoramını bilgisayınıza indirmeniz gerekmekte.
Program kurulumunu edindikten sonra Mırc programını bilgisayarınıza kuruyorsunuz. Not : Program ücretsizdir.
Kurulumdan sonra Mırc programına giriyoruz;
İlk başlangıçta "Options" penceresi görünür.
1. Buraya tam gerçek adınızı veya takma adınızı girebilirsiniz.
2. Buraya geçerli e-posta adresinizi girmeniz gerekmez.Mutlaka sunucuya bağlantı kurmandan önce takma ad v.b yazılmadılır.
3. Senin takma adın.
4. Takma adınızın kullanılğı durumlarda, alternatif olarak buraya eklediğiniz farklı lakaplarla otomatik giriş yapmanızı sağlar.
5. Şimdi "Servers" tıklayın.
OnlineGamesNet sunucusunu şimdi eklemek için "Add" tıklayın.
Aşağıdakileri doldurun: Description: OnlineGamesNet
IRC Server: irc.onlinegamesnet.net
Group: OnlineGamesNet
Şimdi"OK" tıklayın
Şimdi OnlineGamesnet sunucu bilgilerini eklemiş olduk. OnlineGamesNet girişini select ile seçtikten sonra "Ok" tıklayın
/join #ikariam.tr yazarak ikariam tr yardım ve sohbet kanalına bağlanıyoruz
"ç,ü,ö,ğ,ş" gibi harflerde sorun yaşarsanız arama motorunu kullanarak türkçe karakter eklentisini bulup yükleyebilirsiniz. Aryıca bnc veya znc alarak daimi olarak bu kanallara olabilirsiniz. Daha fazla bilgi için arama motorunu kullanabilirsiniz.