IMLEGEND
Aileden
Diplomacy Mod ile ilgili sorularınızı burda sorabilirsiniz. Sorusu olan birçok kişi olduğunu biliyorum. Hem moda yeni başlayanlarda burdan yararlanabilirler. Eklemek istediğiniz birşeyi konuya yazarsanız bende buraya eklerim.
Soru: Arkadaşlar ben bir krallıkla nasıl müttefik,savunma veya ticaret anlaşması nasıl imzalayabilirim ? Bir tek saldırmazlık paktı imzalayabiliyorum.
Cevap: Krallığa kendinizi tanıtmanız lazım. Tanıttıktan sonra ilişkiniz arttıkça yeni anlaşmalar imzalayabilirsiniz.
Soru: Devriye nasıl çıkartabilirim ?
Cevap: Kale veya şehrinize gidip komiserinizle konuşarak çıkartabilirsiniz.
Soru: Kolay yoldan acemi asker nasıl alabilirim ?
Cevap: Komiserinizle konuşarak acemi asker toplattırabilirsiniz. Asker başına 20 ve toplayıcı için 10 dinar vermelisiniz.
Soru: Kralımı başka bir krallığa savaşa sokmak için nasıl ikna edebilirim ?
Cevap: Öncelikle kralınızla ilişkinizin yüksek olması gerekir. Sonra kralınızla konuşarak ona geçerli sebepleri sıralarsınız. Başka bir cephede savaşması , topraklarının çoğunun kaybedilmiş olması , lordlarının azalması kralığa savaş açılma ihtimalini arttırır.
Soru: Savaşmadan kalemi nasıl teslim edebilirim ?
Cevap: "Savaşa Katıl" ekranı geldiğinde en üstteki şıkka tıklayacaksınız. Ordan nakit mi , hazineden mi para ödeyeceğinizi seçebilirsiniz.
Soru: Peki bir kaleyi kan dökmeden nasıl fethedebilirim ?
Cevap: Bir krallık size barış anlaşması yolladığında ondan herhangi bir toprak isteyebilirsiniz. Yada normal oyundaki gibi kale kumandanıyla konuşarak alabilirsiniz.
Soru: Arkadaşlar kendimizi kral olarak tanıtmak için idare hakkımızın mı fazla olması lazım bir söyler misiniz ?
Cevap: Kendinizi tanıtacağınız krallıkla ortak bir düşmanınız olması lazım ve idare hakkının da olması lazım.
Soru: Muhasebecinin bana ne faydası vardır ?
Cevap: Muhasebeci size özel bir hazine açar. Paralarınızı yanınızda taşımazsınız ve olası bir saldırıda paralarınızı kaybetmezsiniz. Ayrıca vergi miktarını burdan ayarlayabilir , bir toprağın finansal raporunu alabilirsiniz.
Soru: Ben yeni asker topla diyorum Komiser'e. Tamam diyor, kaleden çıkınca asker toplaması için görevlendirdiğiniz adam öldürüldü filan diyor. Nedir bunun nedeni merak ettim?
Cevap: Toplayıcı var bir tane o köy köy gezip asker topluyor. Onu düşman yakalamıştır. Düşman yakalayınca toplayıcı ölüyor ve asker getiremiyor sana. Yani paraların boşa gitmiş oluyor.
Alıntıdır.