IMLEGEND
Aileden
Giriş: Sunucuya bağlandıktan ve oyunu yükledikten sonra karakterin Nostale renkli dünyasında belirir. Yukarıdaki resmin yardımı ile sana arayüz ana öğeleri anlatılır.
1. Karakter bilgileri: Bu pencere sana portrenin yanında karakterinin ismi, şimdiki savaş seviyesi, özel, büyü ve yaşam puanları hakkında bilgi verir. Ayrıca bölüm 4 için hangi gruba ait olduğunu da görebilirsin.
2. Etkiler: Etkiler sana karakterinin saldırı gücünün artması veya haraketinin yavaşlaması gibi durum değişikliklerini haber verir. Sağ tuş ile tıklaman halinde belli etkiler ile ilgili detaylı bilgi alabilirsin.
3. Hedef bilgileri: Hedef bilgileri karakter bilgilerinin karşıtıdır. Sana seçtiğin karakter, yaratık v.b. hakkında isim, ırk, öğe, savaş seviyesi , büyü ve yaşam puanı hakkında bilgi verir.
4. Refakatçi bilgisi: Sana, senin ve grubunun Nosmateleri (Ev hayvanı, partner) hakkında bilgi verir.
5.Hızlı tuşlar: Hızlı tuşlar becerilere ve eşyalara çabuk erişim şansı verir. Bunları oluşturulan kısayollardan kullanabilirsin. (Sayılar [0-9] ve [Q], [W], [E], [R], [T]). [Tab] tuşu ile hızlı tuşları değiştirebilirsin. Eşyaları ve becerileri hızlı tuş yuvalarına yerleştirebilmek için enventarı veya beceri penceresini [K] aç ve basılı fare tuşu ile istenen eşyayı veya beceriyi hızlı tuş yuvasına çek.
6.Kısayollar: Kısayollar sana önemli menü pencerelerine ulaşma imkanı verir. Bu kısayollar sayesinde [P] ile karakterine, [K] ile becerilerine, ile enventarına , [O] ile görevlerine ,[L] ile mini ülkene , [N] ile messengerına ve [F12] ile oyun rehberine ulaşabilirsin. Notlar, parseller ve sistem seçeneklerinin kısayol tuşu yoktur, sadece fare tıklaması ile kullanılabilirler.
7.Mini harita: Mini harita üzerinde diğer haritalara olan çıkışları, Npcs ,bulunduğun yeri ve hedefinin bulunduğu yeri görebilirsin. Mini harita üzerine sol tıklama ile seçilen noktaya doğru da haraket edebilirsin.
8.Tecrübe puanı: Tecrübe puanını gösterildiği çubuk savaş ve meslek puanını gösterir. Ayrıca bulunduğun seviyedeki yüzdelik oranla kaydedilen ilerlemeyi de görebilirsin. Eğer %100 seviyesine ulaşırsa bir sonraki savaş /meslek seviyesine ulaşırsın.
9.Görev yardımı: Görev yardımı sana ana ve ek görev hakkında kısa bilgiler verir. Görevler hakkında tam bilgi alabilmek için [O] ya bas.
10. Organizasyon penceresi Bu pencere sana bir sonraki organizasyona kalan zaman hakkında bilgi verir. Ayrıca buz kırıcı ve ani savaş gibi organizasyonları da buradan başlatabilirsin. Eğer bir akın grubu kuruldu ise ,buna bu pencere üzerinden direk olarak katılabilirsin. Ayrıca arkadaşlarından messenger üzerinden alıcağın haberleri de buradan görebilirsin.
Karakter penceresi [P] Karakter penceresinde farklı karakter değerleri, taşıdığın teçhizat, Nosmatelerin ve bölüm 4 için savaş istatistiklerin hakkında bilgi bulursun.
Bölüm penceresi [O] Bu pencerede yapılan görev hakkında ,tamamlanan zaman boşluğu taşları ve kaydettiğin ilerlemeler hakkında bilgi bulabilirsin.
Aile penceresi Aile penceresi sana ailen, rütbeler, üyeler, haberler v.b. hakkında bilgi bulabilirsin. Daha sonra, istatistikler tuşu ile aile başkanı için rütbeleri kontrol etmek daha kolay olacak.
Görüşme penceresi Buradan tamamlanan görevler hakkında filmleri izleyebilir ve geçmiş diyalogları tekrar okuyabilirsin.
Mini ülke penceresi [L] Burada mini ülken hakkında bilgileri, hoşgeldin mesajını, mini oyunlar için gerekli olan üretim puanını ve bitkiler, evler, depolar, dekorasyonlar, mini oyunlar ve yapılar hakkında da bilgi bulabilirsin.
Yetenek penceresi [K] Yetenek penceresi üç bölümden oluşur. En solda içinde bütün pasif temel becerilerini görebileceğin eğitim bölümü bulunur. Ortada bütün savaş becerilerinin gösterildiği kabiliyet bölümü bulunur. Sağ bölüm ise, duyguları, akın listesini ,mağazayı, zaman dairesini ve kaldırma/dinlenme becerilerini görebileceğin, haraket bölümüdür.
Enventar penceresi Enventarın farklı kategorilere bölünmüştür. Teçhizat bölümünde silah, zırh,eldiven, ayakkabı, kolye v.b. gibi önemli teçhizat eşyalarını bulabilirsin. Ana bölümde görev ile ilgili ve güç tohumu, iksirler gibi sık kullanılan aletleri bulabilirsin. Son bölümde ise malzemeler, yiyecek ve diğer bölümlerde kullanılamayan herşeyi bulabilirsin. Ayrıca teçhizat enventarına ek olarak uzmanlık kartı ve kostümlerini koyabileceğin ilave bölüm de bulunur.
Messenger [N] Buradan diğer oyuncularla sohbet edebilir ve onları arkadaşlık listene ekleyebilir yada silebilirsin. Ayrıca onları çevrim içi yada dışı olduklarını da burdan görebilirsin. Ayrıca arkadaşının isminin yanında duran ev işaretine tıklayarak, kapalı olmadığı sürece onun mini ülkesine ulaşabilirsin. Eğer enventarında yeterli sayıda kanat varsa, arkadaşının isminin yanındaki arkadaşlık kanatlarının üzerine basarak, kendini onun yanına ışınlayabilirsin. Küçültülmüş bir sohbet penceresini organizasyon çubuğundan tekrar açabilirsin.
Sistem ayarları Sistem ayarları sana temel ayarları değiştirme ve farklı haberleri engelleme şansı verir. Buradan çözünürlük ve detay seviyesi gibi her türlü grafik ayarları düzenleyebilir, pencere moduna geçebilir veya efekt ve müzik ses ayarını yapabilirsin. Ayrıca grup, arkadaşlık ve aile davetlerini, ticaret ve fısldama/konuşma sohbet kanalını engelleyebilirsin. Ayrıca fare kapanını açıp kapatabilirsin. Bu kapan fare göstergesinin otomatik olarak bir hedefi takip etmesine yada yakında duran eşyaların üzerine zıplamasını sağlar.
Sohbet penceresi Sohbet penceresi andaki diyalogları gösterir. Büyüklüğünü fare aracılığı ile değiştirebilirsin. Gösterilen haberleri de, sohbet ekranının üst kısmında istenilen muhabbet kategorilerini seçerek, eleyebilirsin. Seçenekler arasında: Genel, fısıldama, aile ve grup bulunuyor. Bu ayrıca sıradaki komutlar ile de mümkün.
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD="align: center"]Sohbet[/TD]
[TD="align: center"]Emir[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Fısıldama[/TD]
[TD]/Karakter ismi metin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Grup/Akın[/TD]
[TD]; Metin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Aile[/TD]
[TD]: Metin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Zaman boşluğu[/TD]
[TD]!Metin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Son fısıldanan sohbet partnerini seç.[/TD]
[TD]yukarı / aşağı ok tuşu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Genel haraket: Fare sol tuşu ile yere tıklaman halinde karakterin haraket edecektir. Sol tuş ile bir NPC üzerine çift tıklaman halinde karakter ona doğru haraket eder. Bir haritadan diğerine haraket etmek için yerde ışıldayan daireleri takip etmen yeterli.
Mini harita üzerinde haraket: Mini haritanın üzerine sol tuşla tıklaman halinde karakterini haraket ettirebilirsin. Böylece hızlı bir şekilde haritanın bir ucundan diğer ucuna ilerleyebilirsin. Senin kendi pozisyonun bir kılıç ile işaretlenir. Kılıcın ucu bakılan yönü gösterir. Çerçeveli kırmızı daireler harita çıkışlarını , çerçevesiz olan tek kırmızı daire seçtiğin hedefi gösterir. Mor renkli kareler NPClerin bulunduğu yerleri ,koyu yeşil çekirdekli açık yeşil daireler ise harita patron yaratıklarını gösterir. Bunların yakınına yalnız başına gitmemelisin!
Brincil saldırı
Bir yaratığın üzerine çift tıklama halinde veya [Boşluk tuşu]na basılması halinde bir yaratığa ana silahınla sldırabilirsin.
İkinci saldırı
Bir düşmanı hedefine aldıktan sonra ikinci silahınla saldırmak için gösterge düşmanın üzerindeyken sağ ve sol fare tuşlarına aynı anda yada Z
Yakınlaştırma
Farenin üzerindeki tekerleği çevirerek görüntüyü yaklaştırabilirsin. Tekerleğim üzerine basarak kameranın perspektifini tekrar geri çevirebilirsin.
Ekran dönüşümü
Perspektifi değiştirmek için farenin sağ tuşuna basılı tut ve istediğin doğrultuya doğru haraket ettir.
Giriş Bir element büyüsel hasar verme özelliğine sahiptir. Saldırılar ateş, ışık, su, gölge ve elementsiz olarak farklılık gösterir. Standart saldırılar elementsiz olur. Periler sayesinde karakterin değişik elementlere hükmedebilir.Öğelerin kullanımı Elementlerin sırası şöyle bulunuyor: Ateş> Gölge> Su> Işık. Bunun yanında her element bir sonrakine %50 daha fazla hasar verir. Eğer bir element sahibi değilsen her elementten %30 hasar alırısn. Önemli: Elementler sadece kullanılan element için hazırlanmış beceriler ile geçerlidir.
Dirençler Dirençler elementer saldırıların verdiği hasarı düşürür. Eğer bir düşman senin ona karşı kullanmak istediğin bir elemente karşı dirence sahipse, verilen hasar direnç değeri kadar düşürülecektir.
Ölüm Eğer ölürsen bir süre [Yeniden canlanmanın yan etkileri] etkisi altında kalacaksın. Savunma ve saldırı yeteneklerin bu süre içinde gücünü kaybeder ve heybetin 50 puan azalır. Bu etki ilk olarak 21. seviyeden itibaren görülür.
Şöhret Şöhret sana özel bir rütbe kazandırır ve karakter isminin yanında bütün oyuncular tarafından görünülebilen bir sembol bulunmasını sağlar. Şöhret bir uzmanlık dalına dönüşüm için belirleyicidir. Uzman olarak,bir uzmanlık kartı kullanabilmek için belli bir miktar şöhret puanına ihtiyacın vardır.
İtibar Şöhretin yanı sıra karakterinin dış göünüşü ile alakalı olan itibar puanı da bulunur. En yüksek itibar puanı 100 puandır. Onursuz haraketler karakterinin itibarını düşürür. İtibarı düşük karakterlerin diğerkerine karşı dezavantajları bulunur. Örnek olarak partnerden ve npclerden satın alınan eşyaların fiyatları daha yüksek olur. Hayvanlar düşük itibarlı oyucuları takip etmek istemeyebilirler.
Zaman boşluğu taşı nedir?
Zaman boşluğu taşları istenilen sıklıkta tekrarlanabilen geçici görev kartlarıdır. Bu kartlar belirli bir savaş seviyesi gerektirirler ve grup olarak yada yalnız yapılabilir. Daha tamamlanmamış zaman boşluğu taşları mini harita üzerinde mavi ve tamamlananlar yeşil ile gösterilir. Kahraman görevleri mor. Bu görevlere sadece bölümün diğer bütün görevleri sonlandırılırsa katılınabilir. Kahraman görevinin başarı ile sonlandırılması halinde hikayeye (Ana görev) geri dönülür. Efsanelere göre haritada görülemeyn gizli zaman boşluğu taşlarının da bulunduğu söylenir.
Sıradan zaman boşluğu taşı
Sıradan zaman boşluğu taşlarını her yerde bulabilirsin. Bu taşlar sana mini haritanda ayrıca gösterilir. Bu taşlara ana hikayede yer alabilmek için ihtiyacın vardır.
Acil zaman boşluğu taşı
Bir görevin sonlandırılması halinde ani zaman boşluğu taşı ele geçirebilirsin (Q ile bir taş) Bu taşlar diğerlerinden farklı olarak enventarın içinden her zaman ve her yerde etkinleştirilebilirler. Görevin tamamlanmasından sonra taşı kullandığın mekana geri gönderilirsin.
Gizli zaman boşluğu taşı
Normal zaman boşluğu taşlarının yanında istek çubuğu ile bulunması gereken gizli zaman boşluğu taşları da vardır. İstek çubukları Nosvillede Macolm Mixten temin edilebilir. Buna ek olarak üzerinde bulunduğu yer ve gerekli malzemelerin listesi bulunan zaman boşluğu parçasına ihtiyacın vardır. İstek çubuğunu kullanmak istersen üzerine çift tıklaman yeterli. Eğer soru işareti görülürse zaman boşluğundan çok uzaksın demektir. Eğer bir ok görülürse bunu takip et. Eğer doğru konumda bulunuyorsan bir ünlem işareti görülür ve enerji alanı etkinleşir. Bundan sonra parçanın kullanımı halinde zaman boşluğunu oluşturabilirsin.
Zaman boşluğu görünüşü
1) Görev haritası sana daha içinde bulunmadığın (siyah) ,içinde daha yaratıkların bulunduğu (turuncu) ve içini başarı ile temizlediğin (beyaz) odalar hakkında bilgiler verir. Ayrıca sana karakterinin nerede bulunduğunu ve odaların çıkışlarını da gösterir. Kullanılan çıkışlar (mavi), kullanılmayan çıkışlar (siyah), kilitli olanlar (kapalı kilit) ,açık olanlar (açık kilit) ve zaman boşluğunu terketmeye yarayan çıkış (yeşil) olarak farklılık gösterirler.
2) Bilgiler arasında görev durumuna genel bakış, toplam puan, etkin olan zaman boşluğu taşının en yüksek puanı ve görev başarısız olmadan arta kalan yaşam puanı gösterilir.
3)Zaman göstergesi görevin başarısızlık ile sonuçlanmasına daha ne kadar zamanın olduğunu gösterir. Saat görüntüsünün yanındaki bölümde saniye ve taş göstergede ise dakika gösterilir.
Kullanılabilen nesneler
1) Sandıklar: Zaman boşluğunda farklı sandıklar bulabilirsin. Bu sandıkların içinde farklı eşyalar bulunabilir.
2) Kaldıraçlar: Kaldıraçlar normal şartlarda kilitli kapıların açılmasında kullanılır.
3) Kristal küreler: Kristal küreler sana farklı yollar açma imkanı verir. Seçilen kristal küreye göre zaman boşluğunu farklı bir şekilde sonlandırman gerekir.
Başarı: Ödül
Başarı ile tamamlanan zaman boşluğundan sonra ödülünün gösterildiği alet penceresi açılır.
1) Rastgele eşya: Tamamlandıktan sonra rastgele bir eşya elde edebilirsin.
2) Özel eşya: Özel eşyayı ilk sefer tamamlandıktan sonra ödül olarak elde edebilirsin.
3) Prim eşyası: Başarıyla tamamlanan her zaman boşluğu görevi sonrasında bu eşyayı elde edersin.
Başarısız
Eğer başrısız olursan, bunun sonucunda bir bilgi penceresi açılır. Buna ek olarak tekrar zaman boşluğunun dışına geri gönderilirsin ve tekrarlama durumunda kalırsın. Eğer zaman boşluğunu 2 kere arka arkaya başaramazsan, bunu kaybeden modunda bitirebilirsin. Böylece görev için verilen zaman limiti artar. Ancak kaybeden modunda başarı ile bitirilen zaman boşluğu sonucunda sadece özel eşya sahibi olabilirsin.
Puan kazanımı
Zaman boşluğunda yüksek skor elde etmek için başlat tuşu yerine kaydet tuşuna basman gerekiyor. Ancak bunun için bir miktar altına ihtiyacın olacak. Eğer yüksek bir puan yapabilirsn ismin hemen listedeki yerini alacak. Puanların sadece yüksek skor elde etme amaçlı kaydet tuşuna basman halinde kaydedilecek. Zaman boşluğunda farklı yollardan puan toplayabilirsin.
1) Yaratıklar: Güçlü yaratıklardan güçsüzlere göre daha çok puan kazanırsın. Puan yaratıklarının avlanması halinde fazladan puan kazanırsın. Bu yaratıklar yeşil bir üçggen ile işaretlenmiştir. Bir puan yaratığını öldürüğün an bir diğeri ortaya çıkar.
2) Puan eşyaları: Bazı yaratıklar ölünce arkalarında puanlar bırakırlar. Puanını arttırmak için bunları topla.
3) Zaman boşluğunun sonlandırılması halinde arta kalan zaman, bütün haritalardaki yaratıkların öldürülmesi, bütün Npclerin hayatta kalması ve bütün kartların keşfedilmesi için puan kazanılır.
Seviye cezaları Yüksek seviyeli karakterlerin skor derecesi yapmasını engellemek için seviye cezaları bulunur. Bunlar zaman boşluğu için gerekli olan seviye ve karakter seviyesi arasındaki farka göre belirlenir. Görev için gerekli olan seviyenin üzerindeki her seviye için %2 daha az puan alırsın. Bu 50 seviye fark halinde 0 puan alacağın anlamına gelir.
NosPazar hakkında
Bundan sonra, ürünlerini diğer oyunculara satmakla sen değil, NosPazar ilgilenecek. Artık bir dükkân açıp eşyalarının satılmasını uzun uzun beklemene gerek kalmayacak. Eşyalarını NozPazara'a yerleştirdikten sonra yapılan satışları görebileceksin. Bu konuda sana yardımcı olacak YZK'yı; Pazar Yeri'nde, Liman Alveus Meydanı'nda ve Çöl Kartalı Şehri'nde bulabilirsin.
Satın al
İlk önce NosPazar'ı aç ve aşağıda bulunan çubuktaki "Satın al" butonuna tıklayınca, satışa sunulan bütün eşyaları gösteren bir pencere açılacak. Arzu ettiğin eşyayı hemen bulamadığın taktirde yukarıda bulunan arama fonksiyonu üzerinden bir kategori seçerek, ya aradığın eşya isminin tümünü ya da bir kısmını gir ve "Ara" butonuna tıkla. Toplu satış değilse, eşya miktarını seçme imkânın olacak. Arzu ettiğin eşyayı bulduğunda "Satın al"a tıklayarak satış işlemini onayla. Satın alınan eşyalar envanterinde olacak.
Yerleştir
İlk önce NosPazar'ı aç ve aşağıda bulunan çubuktaki "Yerleştir" butonuna tıkla. Yerleştirmek istediğin eşyaları envanterinden alıp yerleştirdikten sonra miktarını, satış süresini, fiyatını seç ve "Yerleştir"e tıkla. Toplu halde satmak istediğinde "Toplu Satış" seçeneğine tıkla. Bu şekilde örneğin 99 şifa iksirini toplu halde satabileceksin. Oyuncular bu şifa iksirlerini tek olarak değil sadece toplu olarak satın alabilecek. Ürün başı toplam tutar 1.000.000 Altın'ın üzerinde olmamalı. NosPazar üzerinden yapılan satışlar, Yerleştirme ve Satış Ücreti'ne tabi tutulacak.
NosTüccar Madalyası
NosTüccar Madalyası kullanınca, NosPazar üzerinden yapılan ürün satışlarında çeşitli avantajlardan faydalanabileceksin. Satış Ücreti ödemen gerekmeyecek. Eşyaları yerleştirmek için hem daha uzun bir süre hem Yerleştirme Ücreti indiriminden yararlanabileceksin. Diğer bir avantajı da, aynı anda 100 eşya ile pazarlık yapabilmen. Ürün başı toplam tutar 1.000.000 Altın'ın üzerinde olmamalı. Bu kampanya otuz gün sürecek. Ürünler de satış sonrası otuz gün daha depolanacak. Yerleştirilen eşyaların arasında, satışa sunulan eşyaların haricinde NosPazar'dan çıkarılmayan veya süreleri dolmuş olan eşyalar da hesaba katılacak. Yapılan satışları "Yönetim" üzerinden görebileceksin. Bunun dışında, istediğin zaman haritaların tümünden NosPazar'a girmen mümkün olacak. NosMall'de 2 çeşit NosTüccar Madalyası bulabileceksin, biri yedi gün diğeri ise otuz gün geçerli olacak.
Yönetim
NosPazar'da aşağıda bulunan çubuktaki "Yönetim" butonuna tıklayınca, yerleştirilmiş olan eşyaların görünecek ve satışların güncel durumunu takip edebileceksin. Depolanmış eşyalar, satış bitince ve süre dolunca mavi ve kırmızı yazıyla görünecek. Depolama süresi, NosTüccar Madalyası'nın kullanılıp kullanılmadığına bağlı olacak. Eşyaları almaya, madalya yoksa yedi gün, madalya varsa otuz gün vaktin olacak. Süre dolunca sana ait olan eşya ve altınların yok olacak. Ürün satışını durdurma imkânın da olacak. Yerleştirilmiş olan her eşyanın arka kısmında "Durdur" butonu olacak. Satışı durdurduğunda ya da sana süresi dolmuş eşya iade edildiğinde, satılan ürünlerden elde edilen Altın ve eşyalar envanterine gidecek.
- NosVillede ve Liman Alveus pazar yerinde sadece bir mağaza açabilirsin. Genel haritalarda bu heryerde mümkün.
- Bir mağaza açabilmek için, [K] ile yetenek penceresini aç ve haraket bölümünde mağazanın üzerine çift tıkla.
- Şimdi enventarından eşyaları mağazana çek ,fiyatlarını belirle ve [Mağaza aç]a tıkla.
- Başka bir mağazayı ziyaret etmek için, mağazanın ismine çift tıkla.
- Satın almak istediğin eşyanın üzerine çift tıkla yada enventarının içine çek.