Öncelikle seni kutlarım çok güzel birşey senin için. Ama gitmeden önce biraz yorulabilirsin. Nereden anlatayım bilemedim, atladığım veya geç yazdığım biryer olursa sen birleştirirsin aklında
Öncelikle şunu unutma her ülke aynı tarzda belgeleri istemeyebilir. Yani bende A belgesini istemiştir senden gider A ve B belgesi ister ama çoğunlukla standart olur. Bide artık çoğu randevu sistemiyle çalışıyor sanırım vize için, onu bi araştır boşuna beklemiş olmazsın fakat verilen randevu saatinide geçirme.
İstenecek belgeler şu tarzda olur ;
- Dilekçe yazman gerekir (Erasmusta var mı bilmiyorum ama vardır yüksek ihtimal, Erasmus ile İngiltereye şu tarihte gidiyorum diye dilekçe),
- Oraya ne ile gideceğinle ilgili belge yani uçak bileti vesaire,
- 19dan gün almamış isen ailenin izinli belgesi gerekir,
- Her zamanki gibi en son 2 adet fotoğraf istiyorlardı vize için,
- Hani şu nüfus müdürlüğünden alınan aile bilgisinden istiyorlar, oradaki kişiye vize için olacağını söylersen daha yardımcı olabilirler,
- İkametgah adresiniz,
- Banka Hesap cüzdanı (içerisinde döviz cinsinden para, şu an ne kadar isterler bilemiyorum)
- Öğrenci olduğun için heralde öğrenci belgeni isterler,
- Sabit bir gelirin yoksa eğer ailenin maddi gelir beyanı vesaire isterler.
Ama söylediğim gibi Erasmus için neler isterler bilemiyorum ama bunlar belli başlı şeylerdir. Yinede gideceğin konsolosluktan bilgi alman daha iyi olur.
Şimdiden hayırlı yolculuklar