Çakma olan Samsung mu ? Yoksa Samsung'un büyük başarısı üzerinden rant sağlamaya çalışan ve çakma modeller çıkaran Çin firmaları mı ?
Eğer bir firmaya ait telefonların bir sürü çakması varsa bu o firmadan nefret etmek için bir sebep değil tam aksine firmayı takdir etmek için büyük bir sebeptir. Çünkü eğer iyi işler yapıyorsanız taklit edilirsiniz... Biz Türk milletinin tipik huyu, başarılı olan her zaman kıskanılır, nefret edilir ve yerin dibine girsede kurtulsak diye içimizden geçiririz. Hiç bir zaman başkalarının başarılarını takdir etmeyiz, sanki edersek birşeyler kaybetmiş ve kendimizden ödün vermiş gibi hissederiz.
Samsung'un cihazlarında kullandığı malzeme kalitesi düşük olabilir ancak bence bu da kişiden kişiye değişen bir zevk ve tercih meselesidir. Sen alüminyum seversin ben ise yere düştüğünde bükülmeyecek olan, eline aldığında hafiflik hissi veren, ve ısıyı dışarıya iyi veren plastiği tercih ederim.
Kimse kişisel tercih ve zevklerine dayanarak bir firmayı kötü ve kalitesiz ilan edemez, buna hakkı yoktur.
Bir diğer konuya gelirsek, herkesin elinde Samsung var, bir albenisi vs yok diyen arkadaşlar : Elinde gerçek bir Samsung (Çakma olmayan) olan birilerini yoldan çevirin ve o telefonu ne kadar bildiğini hangi özelliklerini kullanabildiğini sorun veya en basitinden telefondaki işlemciyi sorun bakalım cevap verebilecek mi ? Muhtemelen cevap veremeycektir. Aldığı cihazdan haberi olmayan ne aldığını bilmeyen cahil insanların aaa bak her yerde herkesin elinde Samsung var gibi lafları ve bakışları beni kesinlikle zerre kadar enterese etmez. Çünkü ben araştıran, okuyan ve aldığım ürünü sonuna kadar hakkıyla kullanan birisiyim ve eğer birisi benim elimdeki cihazı eleştirecekse yada burun kıvıracaksa öncelikle elimdeki cihazın neler yapabildiğini sınırlarının ve limitlerinin ne olduğunu bilmelidir. Bilip bilmeden konuşan insanlara boş ve gereksiz insanlar denir ki bence böylelerinin laflarını dikkate bile alınmaya değmez. Ben ne aldığımı ve kullandığımı bildikten sonra dışardakiler istediklerini söyleyebilirler, ben telefonumu dışarıya beğendirmek için değil kendi ihtiyaçlarımı karşılamak için alıyorum.
Bu yazdıklarım her ne kadar Samsung ile ilgili olsada bunları yazma amacım geneldir. Aynı şeyleri başka bir marka için söyleseydiniz ve eğer o firma gerçekten başarılı bir firma olsaydı muhtemelen yine benzer birşeyler yazardım. Kimse marka fanlığı yaptığımı düşünmesin sakın. İyi ve güzel olan nerdeyse ben ordayım... Şuan Galaxy S4 kullanıyorum eğer HTC One 2 beni cezbederse onu alacağım... Sony çerçeveleri ince yapsaydı Sony alırdım. Nokika hafif ve ince telefon yapsaydı Nokia alırdım....