Private server oynuyorsunuz, ve yarın öbürgün kapanacağı gün gibi apaçık ortada. Buna rağmen para yatırıyorsanız paranızın heba olacağını da biliyor olmanız gerek. Bunu bile bile para yatırıyorsanız buraya gelip ben yatırdığım paranın karşılığını istiyorum deme lüksüne sahip değilsiniz.
Bilişim suçlarına gidip ne diyecek ben private servera para yatırdım adam serveri kapattı şikayetçiyim mi diyecek ? Bir kere private serverda oynamak yasal değildir. Server açan da , oynayan da suç işliyor. Her tarafı suçlarla dolu olan bir durumu mahkemeye veya savcılığa taşıyıp bundan karlı çıkmayı ummak sadece hayalperestlik olur. Şundan %100 olarak eminim ki suç duyurusunda bulunduğunuz zaman şikayetiniz kayda alınacak ancak hiç birşey çıkmayacak. Size bir dava takip no verecekler ve hadi gidin diyecekler. Aylarca bekleyeceksiniz hiç bir sonuç çıkmayacak. Laf olsun diye kayıt alıyorlar ve uğraşmıyorlar. Ki cidden ilgilenseler bile her iki tarafta bundan zararlı çıkacaktır.
Server açıp paraları alıp kaçmak diye bir durum yok. Bu sizin bakmak ve görmek istediğiniz açı sadece. İşin aslı şudur : Daldan dala atlayan bilinçsiz cahil oyuncular bazı uyanıklara bu durumun üzerinden rant sağlama imkanı sundular ve onlar da bunu kullanıyorlar. Kimseyi uyanık olduğu için suçlayamazsınız. Adam orda bir fırsat görmüş ki bur fırsatı da siz eline vermişsiniz o da kullanıyor. Eğer oyuncular olarak siz öyle her servera balıklama dalmasaydınız o zaman böyle bir duruma mahal vermiş olmayacaktınız. Bu kadar çok server açılıp kapanmazdı. Eğer oyuncular tek bir serverda adam gibi kalıp oyunlarına devam etselerdi başkaları şunu bilecekti ki server açsalar dahi bundan ekmek yiyemeyecekler. Çünkü oyuncular stabil, bir yere bağlı, bir yere sadık. Neden server açayım ki kimse gelmeyecekse ? Ama siz her açılan servera direk atlarsanız tabiki böyle bir rant ortamı oluşur ve insanlar bundan faydalanmak ister.
Ben kimseyi savunmuyorum kesinlikle, server açmış ve kapatmış biri olarak gerçekleri yazıyorum. Günlerce, haftalarca uğraşıp bir server açıyorsunuz emek harcıyorsunuz. İlk başta herşey güzel gidiyor sonra pat başka server açılıyor herkes oraya gidiyor, veya oyundaki birşeyi bahane edip oyunu bırakıyor server boşalıyor. Boşalan bir serveri kapatmayıp ne yapacaksın ? 2-3 kişinin yüzü gönlü hatrına yüzlerce TL lik sunucu masrafını cebinden karşılayıp zarara mı gireceksin ? Yok öyle bir dünya!!!
Kimse zarar edeceği bir işe devam etmez. Bugüne kadar açılıp kapanmayan kaç server gösterebilirsiniz bana ? En fazla 2 veya 3 tane. Binlerce serverin içinden 2-3 istisna çıkmış diye de kaide bozulmaz. Yani kalkıp sanki herkes doğruyu yapmışta sadece bu arkadaş dolandırıcılık yapmış gibi davranmanız haksızlık. Biz bile server açıp kapattık 5-6 kez. Ne yapalım, mecburduk. Oyuncu olmayınca yürümüyor bu işler. Kim oyuncu dolu bir serveri, para kazandığı bir serveri durduk yere kapatır ki ? Kimse yapmaz bunu. Duygusal davranmak yerine gerçekçi olup ona göre hareket etmek sizin için daha hayırlı ve faydalı olur her zaman için.
Kısacası herkes yaptıklarının karşılığını alıyor...