BurakKalkan
Aileden
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba. Programlamaya başladığım zamandan beri küçük çaplı birkaç virüs tarayıcı programı yazmıştım ancak son birkaç aydır aklımda piyasada parayla satılan usb antivirusleri gibi geniş çaplı bir proje vardı. Bu programda o projenin ilk adımı sayılabilir. Sonraki projemdeki önemli özellikleri deneme amaçlı bir prototip demek daha doğru olur. Program kendi kendini geliştiren bir sisteme sahip ancak evimde internetim olmadığından dolayı güncelleme ekleyemedim. Haliyle çok küçük bir ihtimalde olsa false positive olabilir. Fazla uzatmadan program hakkında bilgi vereyim.
Security Manager USB diskleri zararlı yazılımlardan korumaya yönelik bir programdır. Kendi kendini geliştiren bir sistem olmanın dışında veritabanındaki yaklaşık 40000 zararlıyı tespit edip silebilir. Her türlü çıkarılabilir medyayı tanıyarak otomatik çalıştırma işlemini devredışı bırakır ve otomatik tarama gerçekleştirir. Zararlı bulunduğunda görsel ve sesli olarak uyarı verebilir. Özellikleri sayesinde Autorun zararlılarının sisteminize bulaşma riskini ortadan kaldırır. Ayrıca tarama öncesinde sistemde çalışan işlemleride tarar ve zararlı bir yazılım tespit ettiğinde otomatik olarak sonlandırır ve zararlının medyanıza bulaşmasını engeller.
Daha fazla bilgiyi Yardım dosyasında bulabilirsiniz.
Programdan Görüntüler
Dipnot: Programın final sürümüdür ve bundan sonra geliştirilmeyecektir. Son eklenen veritabanına zararlı dosya ekleme özelliğini kullanmak için:
Programın bulunduğu dizinde Karantina adında klasör açın ve dosyaları içine atın. Sonraki taramanızda dosyalar otomatik olarak veritabanına eklenecektir.
Son düzenleme: