JeeKi
Aileden
Seneye Dershaneler Kalkacakmı beyler ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Komple kaldırılması daha iyi olur bence. Böyle kurumlar çoğaldıkça eğitim sistemi daha da kötüleşiyor çünkü okullarda derslere yeterli önem verilmiyor nasıl olsa dershaneler var diye. Son zamanlarda dershaneye gitmek neredeyse özentilik haline geldi, gençler arasında dershaneye gitmek farklı birşeymiş özel birşeyimiş gibi algılanmaya başlandı ve bu hiç hoş birşey değil çünkü parası olan gidiyor olmayan ise kendisini hem dışlanmış hissediyor hem de okuma hevesi kalmıyor.
Ben kesinlikle dershanelerin komple kaldırılmasının daha faydalı olacağını düşünüyorum. Hem okullara daha fazla önem verilir hem parası olan ve olmayan kişiler ayrılmaz herkes eşit bir eğitim görür.
Eskiden dershane mi vardı ? Sürekli insanların zayıf noktaları hedef alınıp ona göre şeyler yapılıyor ve insanlar sınıflandırılıp imkanı olanlar üste çıkarılıyor imkanı olmayanlar ise iyice dibe batırılıp hayatları mahvediliyor. Parası olan daha iyi eğitim alır, parası olan sağlık hizmetlerinden daha iyi faydalanır, parası olan daha iyi giyinir, parası olan güzel şeyler yer içer... Parası olmayan ise gebersin gitsin...Lanet olsun kapitalizme!!!
Sen ne konuşuyon bea ortaokulda yatmış ama lisede çalışanlar sonradan dank edenler var bunlar açıklarını nasıl kapatacaklar temelini nasıl geliştiricekler dershaneler gayet yararlı şeylerdir ha devlet babalık yapıp okullarda free dershaneler kurar dershanede işlenen şeyi okulda gösterir o başka ama sürekli bişeylerin üstüne katıyosun iyide bu çocuk zinricin bazı halkalarını almamış nasıl düzelticek ?
Üslubuna dikkat et öncelikle bir daha uyarmam! Karşında mahalle veya okul arkadaşın yok!
Yan gelip yatanlar kendileri düşünsünler kimse onları yan gelip yatmaya zorlamadı kendi seçimleri, veya gitsinler özel hoca tutup özel ders alsınlar, dersaneler çok iyi birşeymiş gibi lanse edilip allandırılıp ballandırılıp binllerce TL ye halkın bi tarafına kazık olarak sokulmasın!!!
Okullarda kıyafetler serbest olunca nasıl bazı öğrenciler daha iyi giyinip bazı öğrenciler ezilip gururları incindiyse dershanelerde aynı şeyi yapıyor şuanda! Parası olan var olmayan var bencillik edip sadece kendinizi düşünmeyin. Ben öğrenci falan değilim öğrenci olan yakınım da yok ki olsaydıda çok şükür derashane parası karşılayabilecek maddi durumum vardı, ben burada kendim için konuşmuyorum. Durum öyle abartıldıki neredeyse dershaneye gitmeyen üni sınavına alınmayacak sınava girse bile nerdeyse kazanma şansı sıfır olacak düzeye geldi. Bu doğru birşey mi ? Eskiden sistem böyle miydi ? O zaman hiç okula gitmeyelim sadece dershaneye gidelim ? Veya ortaokulda lisede boş boş gezip sağda solda çakallık ve itlik yapıp sonra gidelim babamızın parası ile dershaneye ve arayı kapatalım, orda can ve başla ders çalışan insanlarda enayi ve keriz konumuna düşsün...
Burada birileri sizi kullanıp üzerinizden para kazanıyor ama siz hala bi tarafınıza giren kazıkların farkında değilsiniz, gözünüz kör olmnuş ne diyim Allah akıl fikir versin. Siz ve sizin gibiler bu kafada olduğu sürece bu ülkede herşey paraya dönüşecek yakında nefes almak bile paralı olacak, çünkü bu imkanı sağlıyorsunuz başkalarına arz ve talep oluşturup zemin oluşturuyorsunuz!!!
Fakirlik belgesi olanlara gerekli indirimler yapılıyor orası ayrı bir konu ayrıca , kendimden örnek vereyim ben meslek lisesine gidiyorum haftanın 1. günü 9 , 2. günü 10 , 3.günü 10 , 4.günü 8 , 5. günü 7 dersim var ben dershaneye gitmesem ve matematik için özel derste alıyorum bunları yapmasam imkanı yok ben kendi başıma çalışıp ta üniversite kazanmamın . Okuldaki matematik ile dershane arasında dağlar kadar fark var okul çok kolayından gidiyor ve basit oluyor ama üniversite sınavı basit yapılmıyor ???**** bunlar hep erdogan roKomple kaldırılması daha iyi olur bence. Böyle kurumlar çoğaldıkça eğitim sistemi daha da kötüleşiyor çünkü okullarda derslere yeterli önem verilmiyor nasıl olsa dershaneler var diye. Son zamanlarda dershaneye gitmek neredeyse özentilik haline geldi, gençler arasında dershaneye gitmek farklı birşeymiş özel birşeyimiş gibi algılanmaya başlandı ve bu hiç hoş birşey değil çünkü parası olan gidiyor olmayan ise kendisini hem dışlanmış hissediyor hem de okuma hevesi kalmıyor.
Ben kesinlikle dershanelerin komple kaldırılmasının daha faydalı olacağını düşünüyorum. Hem okullara daha fazla önem verilir hem parası olan ve olmayan kişiler ayrılmaz herkes eşit bir eğitim görür.
Eskiden dershane mi vardı ? Sürekli insanların zayıf noktaları hedef alınıp ona göre şeyler yapılıyor ve insanlar sınıflandırılıp imkanı olanlar üste çıkarılıyor imkanı olmayanlar ise iyice dibe batırılıp hayatları mahvediliyor. Parası olan daha iyi eğitim alır, parası olan sağlık hizmetlerinden daha iyi faydalanır, parası olan daha iyi giyinir, parası olan güzel şeyler yer içer... Parası olmayan ise gebersin gitsin...Lanet olsun kapitalizme!!!
Fakirlik belgesi olanlara gerekli indirimler yapılıyor orası ayrı bir konu ayrıca , kendimden örnek vereyim ben meslek lisesine gidiyorum haftanın 1. günü 9 , 2. günü 10 , 3.günü 10 , 4.günü 8 , 5. günü 7 dersim var ben dershaneye gitmesem ve matematik için özel derste alıyorum bunları yapmasam imkanı yok ben kendi başıma çalışıp ta üniversite kazanmamın . Okuldaki matematik ile dershane arasında dağlar kadar fark var okul çok kolayından gidiyor ve basit oluyor ama üniversite sınavı basit yapılmıyor ???**** bunlar hep erdogan ro
Okuldaki matematik ve dershanedeki matematik arasında fark olmasının sebebi bu sistem işte. Eğer fark olmasa kimsenin dershaneye ihtiyacı olmazdı. Ben bunun bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum. Hükümet mutlaka dershanelerden birşeyler kazanıyordur ki onlara böyle izin veriyor ve okul eğitiminide daha basite indirgeyip insanların daha fazlasına ihtiyaç duymasını sağlayıp dershaneye gitme zorunluluğu hissettiriyorlar. Eğer okulda doğru düzgün eğitim verilse bunların hiç birine gerek kalmayacak. Ne kimse fazladan para harcayacak, ne ayrımcılık olacak herkes eşit şekilde doğru düzgün eğitim alır ve eğitim düzeyinde bir refaha kavuşulurdu.
Tabii ki birilerinin cebine para giriyor giren kişiler belli , ama dershaneler senin dediğin gibi ( şuanda ) toptan kapatılması eğitimin çok ciddi yara alacağı anlamına gelirOkuldaki matematik ve dershanedeki matematik arasında fark olmasının sebebi bu sistem işte. Eğer fark olmasa kimsenin dershaneye ihtiyacı olmazdı. Ben bunun bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum. Hükümet mutlaka dershanelerden birşeyler kazanıyordur ki onlara böyle izin veriyor ve okul eğitiminide daha basite indirgeyip insanların daha fazlasına ihtiyaç duymasını sağlayıp dershaneye gitme zorunluluğu hissettiriyorlar. Eğer okulda doğru düzgün eğitim verilse bunların hiç birine gerek kalmayacak. Ne kimse fazladan para harcayacak, ne ayrımcılık olacak herkes eşit şekilde doğru düzgün eğitim alır ve eğitim düzeyinde bir refaha kavuşulurdu.
Ha hoca tutmuşlar ha dershaneye gitmişler ikisi de özel ders ha toplu özel ders ha birebir özel ders, sonradan dank edenler ne yapsın bu Dünya 'da her şey eşit değil ve olmak zorunda da değil parası olan gider olmayan da gitmez bu kadar basit sen şimdi paran var ve kahvaltıda pastırma yiyorsun parası olmayan biri yiyemiyor diye sen de yemiyceksin diyor muyuz hayır. MEB okullarda ki sistemi düzeltmeden dershaneye laf etme hakkınız yok.
Komple kaldırılması daha iyi olur bence. Böyle kurumlar çoğaldıkça eğitim sistemi daha da kötüleşiyor çünkü okullarda derslere yeterli önem verilmiyor nasıl olsa dershaneler var diye. Son zamanlarda dershaneye gitmek neredeyse özentilik haline geldi, gençler arasında dershaneye gitmek farklı birşeymiş özel birşeyimiş gibi algılanmaya başlandı ve bu hiç hoş birşey değil çünkü parası olan gidiyor olmayan ise kendisini hem dışlanmış hissediyor hem de okuma hevesi kalmıyor.
Ulan kalksa ne olur kalkmasa ne olur. Kapatılsa herkes hoca tutar aynı iş olur , kapatılmasa aynı olaylar devam eder.
Merakla sonuçları bekleyin kimsenin yorumu doğru değildir , sadece düşünceler ortaya atılmıştır :'(