Birgün Çindeyiz yine
Changchun diye bir şehirden Pekin'e tren ile gidiyoruz kız arkadaşım ile, yol oldukça uzun gece binip sabah varıyoruz o şekilde
) Tren de yataklı falan böyle. Trende her odada birbirine bakacak şekilde 3 sıradan oluşan 2 ranza bulunuyor yani bir odada ranzalarda 6 kişi yatabiliyor.
Neyse mubattet ettik falan derken uykumuz geldi yatalım dedik. Biz 3 yatağın bulunduğu 3 sradan oluşan bir tarafı komple aldık, ben en üste yattım kız arkadaşım en alta yattı, ortaya geçen olmadı, ama karşımızdaki ranza full doldu en üste hafif şişman 40 lı yaşlarda bir adam geçti ve horlamaya başladı. Gürültüsünden bir türlü uyuyamıyoruz... Kız arkadaşımın cebinde bir sürü bozuk para vardı, tutturdu ben bu paraları adamın kafasına atacağım diye, yapma etme dediysem de dinletemedim. Bu başladı adamın kafaya bozuk para atmaya. Adam bi uyandı biz korkudan uyuyormuş numarası yaptık, adam Çince birşeyler söyledi, etrafına bakındı herkesin uyuduğunu görünce geri yattı. Adam yatınca bizimki tekrar bozuk para attı kafasına, adam bir daha kalktı yine biz uyuyor numarası yaptık ama beni bir gülme tuttu zar zor turuyorum kendimi. Sesim çıksa adam anlayacak biz olduğumuzu başımız derde girecek ama durumun da oldukça komik olduğunu düşünüyorum ağzımı ellerimle kapatıyorum ses yapmamak için. Neyse 3-4 kez aynı şeyler tekrar etti, en son adam bi uyandı yüksek sesle bağıra bağıra birşeyler söyledi yakındaki herkes uyandı biz korktuk tabi. Adam etraftakilere birşey dedi sonra herkes yatağına döndü ve adam geri uykusuna daldı. Kız arkadaşıma sordum "ne dedi" diye. O da "sorma çok kötü şeyler söyledi, ana avrat sövdü bunu yapana dedi" ben de yeter artık başımıza bir iş açılacak dedim zaten küfürü de yedik bu kadar yeterli dedim nihayetinde bizim ki durdu. Ama epey bir güldüydük o gece ^^
Sıcak havalarda çay içmek gerçekten harareti azaltır mı yoksa tam tersine arttırır mı?