IMLEGEND
Aileden
StarCraft 2 Options Açıklamları ve Anlamları Rehberi:
1- Oyunun Wol - Hots sürümleri arasında geçiş yapmaya yarar.
2- Oyun içerisinde tamamlanan binaları, üniteleri ve upgradeleri, saldırı altına olan ünitelerinizi ekranın sol kenarında uyarı halinde görüntüler.
3- Oyunda geçen süreyi minimap in üstünde gösterir.
4- Bina yapımı esnasında, bina yapılacak-yapılamayacak yerleri gösterir. (Özellikle Protosslar Zerg' e karşı oynarken duvar örmek için kullanılır.)
5- Rocks, Destructible Rocks, Xel'Naga Watch Tower gibi oyun içindeki objelere farenin imlecini götürdüğünüz zaman ne işe yaradığını gösterir.
6- Sağ alttaki yönetim kısmına fare imlecini götürdüğünüz zaman ünite hakkında ayrıntılı bilgi verir, kapatıldığı zaman "shift" tuşuna basılı tutulduğu sürece aktif hale gelir.
7- Sağ alttaki yönetim menüsündeki kısayol tuşlarını gösterir.
8- İşçi ünitelerinin çıkar çıkmaz gönderilen kaynağı toplamasını sağlar.
9- Renk körleri için özelleştirilmiş renk paletini kullanılır.
10- Ünitelerin sağlık barlarını gösterim şeklini değiştirir :
Normal : Sadece "alt" tuşuna basıldığı zaman gösterir.
Targeting: Dost ünitelerin yararlı bir özellik ile etkilendiğinde ve düşman ünitelerin zararlı bir özellik ile etkilendiğinde gösterir.
Selected : Sadece seçili üniteleri gösterir.
Damaged: Maximum sağlık barından az olan ünitelerin barlarını gösterir.
Always : Her zaman gösterir.
11- Uçma özelliği olan ünitelerin yere izdüşümünü gösterir. ( infestor, high templar , ghost gibi alana karşı etkili özellikler kullanan ünitelerin, hava ünitelerine karşı daha etkili olması için kullanılır.)
None : Hiçbir zaman göstermez.
Selected : Sadece seçili üniteleri gösterir.
Always : Her zaman gösterir.
12- Oynadığınız bütün oyunlarının kayıt dosyalarını kaydeder.
13- Replay izlerken hem minimapte hemde replay menüsünde süreyi gösterir.
14- Ana menü arka plan temasını değiştirir.
15- Sağlık barlarının rengini takım renginde gösterir.
(Tam emin olamadım kullanmadığım bir özellik)
16- Mineral hattında ve gaz binalarında max. verimle çalışacak ünitelerin sayısını yazar.
17- Üniteleri seçtiğinizde kullanılan "a" - "s" - "h" - "p" gibi komutları sağ alttaki yönetim menüsünde gizler.
18- Üniteler haritada hareket veya saldırı komutlarında sorun yaşadığı zaman gösterge çıkar (Bunu da hiç bilmiyorum anladığım kadarı ile çeviri yaptım sadece.)
19- Seçenek aktif iken lavralardan herhangi birine tek tıklandığında hepsini seçer.
20- Düşman ünitelerini seçmeye yarar. (upgradelerini görmek için veya yapım aşamasında olan binanın adını öğrenmek için)
21- Ünite ürettiğinizde veya ünite öldürdüğünüzde kazandığınız deneyim puanını oyun içinde tek tek gösterir.
22- "ctrl" tuşu ile seçtiğimiz grupların numaralarını oyun içindeki görünümünü değiştirir.
Normal : Butonlar gözükür ve tıklanabilir.
Hidden : Butonlar gözükmez.
Unclickable: Butonlar gözükür fakat tıklanamaz.
23- Replay izlerken normal oyunda kullanılan arayüz (ui) veya özelleştirilmiş arayüz ( örnek :wcs) geçişini sağlar.