Nette dönen genel yorumlarda tam olarak bu şekilde.Herkes ADSL kullanıcaksan TTNet'ile devam et şeklinde söylüyor.Fakat bende olay öyle bir durum aldı ki SuperOnline'nın adı var ve kalitesi uzun zamandır belli yani TTNet'ten ne kadar kötü olabilir ki diye düşünüyorum.Kimisi çok fazla memnun kalmış kimiside TTNet'ten daha beter demiş kimiside ikisinide kötülemiş Vodafone iyi demiş yani kafam şuanda pırıl pırıl
Ayrıca SuperOnline müşteri temsilcisi bana daha sempatik ve ilgili geldi açıkcası ayrıca uzun zamandırda SuperOnline bağlatıp kullanmak istiyordum.Demem o ki ne yapıcağımı şaşırdım.TTNet hiç bir şekilde sorunumu çözme odaklı olmadı ve bu benim gerçekten sinirlerimi zıplatır hale geldi. Az önce 3 defa TTNet müşteri temsilcisi ile konuştum 3 'ünde de ana avrat sövmem için ellerinden geleni yaptılar.Neden ben 16MB'lik pakete para verip 16MB'yi kullanamıyorum ki ? Afedersiniz ama enayiliktir bu *****lıktır.Şimdi TTNet çözüm masasına gitsem mi diye düşünüyorum.Ama bi yanımda SuperOnline dene diyor.Adamlar en azından sorularımı adam akıllı cevaplıyor.
Aklnıdaki soru işaretlerini yanıtlayayım ilk önce o zaman.
1. Tüm
ADSL alt yapı firmaları
TTNET'in yani
Türk Telekom'un alt yapısını kullanıyor ve kullanmaktan başka çareleri yok. (Yeniden ADSL hattı döşeyip zarara hiçbir firma girmiyor)
2. Super Online'dan memnun kalan kısım fiber kullanyordur büyük ihtimal buna dikkat etmen gerekiyor, yorumlara direkt o şekilde bakıyor olabilirsin ama fiber tabiki çok iyi.
ADSL'den bahsediyorum ben senin yazdığın üzere.
3. Müşteri temsilcisi sana samimi geldi diye taahüt bağlayıp 1-2 seneni yakman hiç hoş olmaz. Bir ton müşteri temsilcisi var o anki duruma göre sana hoş olanı denk gelmiş olabilir.
4. 16 Mpbit alıp 16 Mpbit kullanamaman ise şöyle;
- Oturduğun bina eskiyse hatlarda buna bağlı eski olduğu için 8 ile 16 genellikle 16'yı destekliyor. Fakat 16'nın hepsini göremezsin. Bunu hiçbir firmada göremezsin bunun garantisini sana verebilirim.
- 16 Mbpit alıp 10-11 görmen mümkün, 8 aldığında da 8 asla göremiyorsun. Ya 6-7 civarı oluyor. Bu tamamiyle hatlardan kaynaklı birşey istediğin kadar 16 yap de 16 yapamazlar. 16 Parası verip 16 kullanamıyorum'un açıklaması bu şekilde. Fiber'de ise durum farklı. Fiber yapı yeni yeni ülkemizde bölgelere kurulduğu için yeni olduğu için hali hazırda maksimum hızını karşılaması bu yüzden mümkün. Kuzenim bu alt yapı işlerinde çalıştığı için onla epey bir bu konuda muhabbet etme şansımız oldu.
Sana tekrar öneriyorum
ADSL alacaksan
TTNET, fiber ise
Super Online. Eğer illa da
Super Online ADSL istiyorsan tabiki geçebilirsin seni tutan yok dostum. Ama bir sorun oluştuğunda "
Türk Telekom alt yapılı kaynaklı olduğu için onlardan haber bekliyoruz,yanıt bekliyoruz" şeklinde cümleyi duyup seni saatlerce oyaladıklarını ve sinir oluşlarını da unutmazsın.