• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Ülkemizdeki Kitap Düşmanlığı ?

CaptainCoCo

Banlanmış Üye
Aktiflik
K.Tarihi
15 Kas 2009
Mesajlar
443
Puanı
348
Sizin oralar nasıl bilmiyorum fakat otobüste avm de kitap okurken aptal gözü ile bakılıyor ne düşünüyorsunuz ?
 
derste kitap okuyanla otobüste kitap okuyan bir değildir:D yere yöreye göre değişir tabi çok saçma sana bir zararı varmı ki kitap okuyor diye farklı gözle bakıyorsun. Bence çekemediğindendir ;)
 
Özetliyor zaten durumu

941021_329692323824050_1342186959_n.jpg
 
Ankara'da bir çok kişide kitap görebilirsin. Burada öyle bir sıkıntı yok.
 
İngiltere ve Fransa ile aramızda uçurum var
2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan "Türkiye Okuma Kültürü Haritası"ndaki sonuçlara göre, Türkiye'de nüfusun %30'u okuma yazma bilmezken, düzenli kitap okuyanların oranı ise %0.01. Bu oranın değişmesi için eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşları özel projelerle halkı bilinçlendirmeye çağırıyor.
İngiltere ve Fransa'da düzenli kitap okuma alışkanlığı %21 iken, bu oranın Türkiye'de %0.01 olduğuna dikkat çeken Anabilim Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kılıç, "Anabilim Eğitim Kurumları olarak Anaokulundan-Lise dönemine kadar öğrencilerimize özel okuma saati uygulaması vererek bu bilinci aşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Öğretmenlerimizin kontrolü ile öğrencilerimiz güne okuma saati ile başlıyor. 20 dakikalık özel okuma saatinin ardından, günlük eğitimlerine devam ediyorlar. Bu çalışma sonucunda yaptığımız araştırmalarda gördük ki geçtiğimiz yıldan bu yana okulumuzda eğitim gören öğrencilerin düzenli kitap okuma alışkanlığı %15 den %21,5'lere çıktı. " ifadelerini kullandı.
Okuma alışkanlığının çocuklar için önemi
Okuma alışkanlığının sağlıklı olması, en başta ebeveynlere bağlı. Okuma alışkanlığı, çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişiminde onlar için oldukça önemli. Sağlıklı olduğu takdirde okuma alışkanlığı, çocuğun hayal gücünü geliştiriyor, dil gelişimini doğrudan etkiliyor ve kendini ifade etmesinde ona destek oluyor. Ayrıca düzenli ve planlı olmayı öğretiyor.
 
Yazdığın yazıda abartı var 2011 yılında Türkiye'de okuma yazma bilmeyenlerin nüfusa oranı %30 değil.
 


neye dayanarak söylüyorsun bunu?

2011 Yılı Türkiye Okuma, yazma bilen ve bilmeyen kişi oranları. (TÜİK araştırma sonuçları.)

Türkiye’de her geçen yıl okullaşmaoranının artmasıyla birlikte okuma yazma bilmeyenlerin sayısı da oldukça azalmış, okuryazarlık oranı %100′e yaklaşmıştır. özelliklekızların okula gönderilmesi, okutulması yönünde yürütülen kampanyalardan da olumlu sonuçlar alınmıştır. fakat buna rağmen halen ülkemizde okuma yazmabilmeyenlerin sayısı azımsanmayacak durumda. adrese dayalı nüfuskayıt sistemine dayanarak TÜİK tarafından ortaya konulan okuryazarlıkoranı şöyledir; (2011 yılı baz alınmıştır)
Erkek nüfus:
okuma yazma bilmeyen: 553.704 (%1,70)
okuma yazma bilen: 32,013,033 (%98.30)
Kadın nüfus:
okuma yazma bilmeyen: 2,617,566 (%8,06)
okuma yazma bilen: 29,876,706 (%91,94)

bu istatistikler bilinmeyenler ve yabancıları kapsamamaktadır. rakamları incelediğimizdeokuma yazma bilmeyen kadın nüfusun neredeyse %10′larda olduğu görülmektedir.
 


neye dayanarak söylüyorsun bunu?
Öncelikle bunu söylemek için bir yere dayanmana gerek yok azıcık mantıklı düşünsen olmayacağını anlarsın. İkinci olarak araştırırsan 2011 yılında %30 olmadığını görürsün. %30 az buz bir sayı değil. Kamboçya'da bile okuma yazma bilmeyenlerin sayısı nüfusa oranla %30 değil.
 
Valla otobüste kitap okuyan insanlara hayranlıkla bakarım.Keşke okuyabilsem uzun zaman yolculuklarda muhteşem gelir zaman geçirmek için fakat bırak okumayı başımı eğip 15 saniye bir telefon vs uğraşayım otobüsün ortasına kusucak derecede midem bulanıyor.
 
istanbuldada ilçesine göre değişir mesela şişhane tarlabaşı kasımpaşa taraflarında böyle bişey görürlerse manyakmı la bu derler fakat kadıköy mecidiyeköy taraflarında yaparsan normal görülür :D

mesela ben bugun gördüm birini kitap okuyo otobüste entel görünebilmek için ne kadar çok çaba sarfediyo bu kamil dedim geçtim doğruya doğru konuşmak gerek :Dfakat kitap okumayı aptallık olarak görmem o kadarda değiliz :D
 
Son düzenleme:
Kitap okumak aptallık falan değildir , öyle düşünen aptaldır.

Şahsen ben öyle kitap okusam övünürdüm , hava atardım :D
 
Yanlız kitap okurken şunu fark ettim çoğu kişi sizden çekiniyor ve yanınızda ezik durumuna düşüyor neden bilinmez.
 
Ben bunu yaşam kalitesiylede alakalı buluyorum, 800 lira maaş için günde 10 saat çalışınca insanların kitap okuyasıda gelmiyor tabiki :)

Okuma düzeyinin artması gerekli Türkiyede bu gibi şeylerin yaşanmaması için. Örneğin sabah ben 11 de sevgilimle buluştum karşı masada 35 yaşlarında bir abla kitap okuyordu rahatsız etmemek için kalkıp başka yere geçtik. İnsanların bakış açısını değiştirip modernleşmesi gerekli.
 
Geri
Üst