Beyler uzman çavuşluk başvurusu yaptım kazanmışım sizce gitsemmi kararsız kaldım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bölümün nedir?
Bende izmir yada hataya atanıcam onu bekliyorum. (Denizci Tal.Öğ)
Ama personel temin merkezi genelde yüksek rütbelilerin olduğu yer olduğu için disiplin biraz olabilir ama en azından yediğin yemeğin ortamın iyi olur.
Ben askerliğimi personel subaylığında yapmıştım. Yasalar hakkında baya bir bilgiye sahibim hatırladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
Özür dilerim unutmuşum karacılar da meslekleri onlar kendileri belirliyorlar.
Her yere gidebilirsin meslek olarak ne atadıklarına bağlı olur. Tank gibi uzmanlık atarlar ise belli bir kurs görüp öyle gidiyorsun.
Mülakatta silah söküp takabiliyor musun onu soruyorlar, askerlere komut vermeyi , atış pozisyonları, g3 piyade tanımı, Atatürk ilkelerini gibi sorular soruyorlar.
Umarım hakkında hayırlısı olur. Her hangi bir konuda detaylı bilgi almak istersen sosyal ağ üzerinden'de bana ulaşabilirsin.
Geleceği yok.
Uzman Çavuş mesleği öyle sırf para kazanalarak bir iş olarak görünürse sadece o iş değil tüm yaptığın iş ömür boyu sana zulüm olur.
Kara kuvvetlerinde uzman olmak zor evet amirler konusunda sıkı yönetim var, denizciler de o kadar fazla yok.
Bu arkadaş muhtemelen yüksek rütbelerin yanında görev alacağı için iş sıkıntısından yana bir problemi olmayacak ve evraklarla ilgilenecek.
Ayda belli günler nöbet var ki ertesi gün full tatil ayrıca maaş yönünden ve ekstra lojman,kamp (tatil yeri) gibi avantajları mevcut olacak.
2 Yıllık bitirdiğinde astsubaylık sınavlarına girebileceksin.
4 Yıl tamamladığında kıdemli olarak astsubaylığa giriş yapabilirsin. Bunların hepsini örnekte ben askerde biliyorum nerden mi? personel subaylığında yazıcıdıydım.
onun haricinde 1 yıl görev yaptıktan sonra işi bırakabilirsin 1 yıldan 3 yıla kadar yada 5 yıla kadar sen uzatabilirsin.
Koşulları kötü, maaş eh işte. Gitme bence. Para için yapılacak iş değil.
geleceği yok ama abi böylede olmuyor
ilk 1 ay deneme fırsatı veriyorlar biliyormusun onu ?
----------
koşullar kötü ama en azından devlete sırtını dayıyorsun
Başka şekildede sırtını devlete dayayabilirsin. Memurluk falan kovalarsın.
Hiç meslek lisesini bitirmene gerek yok- Eğer kaynak bölümü gibi meslek okumak istiyorsan meslek kursları var devletin verdiği belli ay süreli ve iş için geçerli oluyor diye biliyorum.memurluk benim için zor ya ben yeni bitirdim liseyi 1 seneden az oldu açıktan meslek lisesi olarak sınava girelim bir bakalım