• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

WildStar Tradeskills / Meslekler Rehberi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell
Merhabalar.

Hepimizin bildiği üzere oyunun çıkışına az bir zaman kaldı. Bu süre zarfında hem forumu canlardırmak hemde yeni başlayacak olan arkadaşlara yardımcı olmak adına oyundaki crafting sistemi ile ilgili bir rehber hazırladım. Fazla detaya girmeden meslekler, rune craft ve hobiler hakkında kısa kısa bilgiler aktarıcam.

Öncelikle oyunda 9 ana meslek ve 2 adet hobi var.

Ana meslekler gathering ( toplama ) ve production ( üretme ) olarak ikiye ayrılıyor.

Bu dokuz meslekten iki tanesini seçme hakkımız var. Hobiler ise yan meslek olarak yer alıyor. Yani iki ana mesleğini belirledikten sonra isteyen herkes hobileride meslek olarak edinebiliyor.

Şunu belirtelim; Oyunda seçtiğiniz mesleği dilediğiniz zaman değişebilirsiniz. Ancak yeni mesleğiniz 0'dan başlayacaktır.

Öncelikle gathering tradeskill ( toplama meslekleri ) ne değinmek istiyorum.

Mining : Çevrede bulunan maden ve materyalleri toplamamıza yarayan meslek. Başlangıçta sadece düşük seviye haritalarda bulunan madenleri toplayabiliyorsunuz topladıkça mining seviyeniz artıyor mining seviyeniz arttıkça da daha yüksek seviye haritalarda maden toplayabiliyorsunuz.
Mining mesleği weaponsmith, armorer ve arcitect mesleği ile uyumludur. Yani bu meslek sayesinde topladığınız madenleri bu üç meslekte eşya üretmek için kullanabilirsiniz. Dilerseniz satabilirsiniz seçim tamemen size ait.

Relic hunter : Bu meslek daha önce mmo oyunlarda görmediğimiz bir seçenek. Tıpkı mining gibi haritalardan materyal topluyorsunuz ancak bunlar bir madenden ziyade 'ore' adi verilen kimyasal diyebileceğimiz tarzda materyaller. Bu topladığınız materyalleri technologist ve arcitect mesleklerinde kullanabilirsiniz. Yada dilerseniz satabilirsiniz.

Survivalist : Bu meslek ise size çevrede bulunan mobların derilerini toplama ve etrafınızdaki ağaçların odunlarını alma şansı sunuyor. Ilerleyiş sistemi diger iki meslek ile ayni şekilde ilerliyor. Düşük seviyeli haritalardan yüksek seviyeli haritalara.
Survivalist mesleği outfitter ve arcitect ile uyumludur.

Gelelim production ( üretme ) mesleklerine.
Altı adet üretim mesleğimiz mevcut.

Weaponsmith : Mining sayesinde topladığımız madenlerle silah üretme şansı sunan meslek. Her tür class için silah üretebiliyor. Aynı zamanda para ile satılabilecek farklı malzemelerde üretebiliyor. Oyunda silah yada zırh üreten mesleklerin en avantajlı tarafı ürettiğiniz itemin vereceği statları sizin belirleyebiliyor olmanız. Bu gerçekten etkili bir avantaj olmuş.

Ayrıca mesleklerinizden birini weaponsmith yada farklı bir üretim mesleği yapmak istiyorsanız ikinci mesleğiniz illa ona uyumlu olan meslek olmak zorunda degil. Yani mining mesleğini almadanda weaponsmith olabilirsiniz. Gereken materyalleri diğer oyunculardan satın alarak üretim yapabilirsiniz. Ancak bu size biraz daha pahalıya patlayacaktır tabi.

Armorer : Mining ile toplanan madenlerle heavy armor ( ağır zırh ) üretimi yapan meslek. Bundada her meslekte olduğu gibi armor dışında iyi para eden bazı ürünler yapıp satabiliyorsunuz. Bu meslek ile ürettiğiniz zırhları sadece heavy armor giyebilen classların kullanabildiğini unutmayalım.

Outfitter : Bir nevi wow'dan aşina olduğumuz leatherworking. Yani deri işçiliği. Bu meslekde survivalist ile topladığınız derilerle medium armor ( orta seviye zırh ) üretimi yapabilirsiniz. Tabi para kazandıracak farklı itemlerde.

Tailor : Oyunda üretim yapmak için herhangi bir yan meslege ihtiyaç duymayan tek meslek. Çünkü tailoring ( terzilik ) de üretebileceğiniz light armor ( hafif zırh ) materyalleri olan cloth yani kumaşlar moblardan ve salvage ettiğiniz itemlerden düşüyor. Aynı zamanda cooking ve farming için gereken itemlerede ihtiyaç duyuyorsunuz. Bunun yanı sıra tailoringler çanta üretimide yapabiliyor.

Arcitect : Geldik oyunun en masraflı ama bi okadarda çok para kazandıran mesleğine. Ismindende anlaşılacağı üzere siz bir mimarsınız ve housing için dekor ürünleri üretiyorsunuz. Ama bununlada bitmedi aynı zamanda warplot için kale savunma mekanizmaları yapabiliyorsunuz. Ve daha buna benzer araç gereçlerde yapıyor. Oyunun en etkili mesleklerinden biri olmasına karşın başlangıçta tafsiye etmem. Çünkü arcitect üretim yapmak için neredeyse tüm materyallere ihtiyaç duyuyor. Ve buda arcitect seçen kişiye başlangıçta büyük bir masraf çıkaracaktır. Ama diger mesleklere oranla çok daha fazla para kazandıracağıda bir gerçek.

Technologist : Bu meslekde beğendiğim mesleklerden bitanesi. Relic hunter sayesinde topladığınız materyallerle potion ( iksir ) üretimi yapabiliyorsunuz. Ancak pot diyince görüşünüzü ( heal yada focus veren iksir ) olarak kısıtlamayın. Bu meslekte yapıcağınız potlar karakterin hızını arttırma, güç verme, savunma verme gibi tonlarca işe yarıyor. Ayrıca max levele ulastıktan sonra raidlerin vazgeçilmezi olan flask ( bir kaç saatliğine güçlü bir buff veren iksir ) uretiminide bu meslek yapıyor. Bence oyunda en çok para kazanan mesleklerden biri olacaktır.

Evet ana meslekler bitti şimdide hobilere geçmek istiyorum.

Cooking : Adındanda anlaşılacağı üzere yemek pişiryoruz. Iki ana mesleğin yanı sıra isteyen herkes cooking becerisine sahip olabiliyor. Işleyişi üretim meslekleri ile neredeyse aynı. Moblardan düşen etlerden yada farmingden elde ettiğiniz otlardan yemek yapıyoruz. Bu yemeklerin bazıları heal verirken bazılarıda buff veriyor. Ancak technologist gibi etkili bufflar değil tabiki.

Farming : Yani çiftçilik. Oyunda evimizin yanina kuracağımız bir çiftlik bu meslek ile birleşince bize sebze ve meyve vb şeylerin üretimini yapma imkanı sunuyor. Eğlenceli bir hobi olduğu gibi etkilide. Ekeceğimiz tohumları ise haritalardan topluyoruz tabiki. Harita üzerinde bulunan bazı ciçeklere ana skill ile vurduğumuzda çicek dağılıyor ve içinden tohum düşüyor. Bu tohumu tarlamıza ektiğimizde ödülü kapıyoruz.

Arkadaşlar son olarak runecrafting sisteminden bahsetmek istiyorum. Wow oynayanlar bunu jewelcrafting sisteminden tanıyacaklardır.

Nedir bu runecrafting? Görevlerden aldığımız yada bosslardan düşürdüğümüz bazı itemler üzerinde " open earth slot, open fire slot " tarzi yazılar yazar. Runecarft bize bu boş slotlara rune adı verilen taşları ekleyerek extra buff almamızı sağlıyor. Ancak bu bir meslek degil. Herhangi bir seviye kısıtlaması olmadan gereken materyallere sahip olduğunuz takdirde rune üretimi yapabiliyorsunuz. Bunun için ana mekanda bulunan runecrafting stationa girmeniz gerekiyor. Ayrıca rune üretimi için gereken itemler moblardan, bosslardan yada salvage yöntemi ile elimize geçiyor.

Runelar şu şekilde ayrılmış

Fire rune
Water rune
Air rune
Earth rune
Life rune
Logic rune

Atladığım varsa kusura bakmayın.

Bu runelerin her birinde farklı farklı özellikler veren taşlar yapabiliyorsunuz. Örnegin fire run size + 20 assault power verecek bir taş yapma imkanı sunarken başka bir rune bu buffı vermiyor. Farklı bir element farklı taşlar yapmanıza imkan sağlıyor. Şunu belirtelim yaptiğınız runeler sadece iteminizde o element slotu açıksa eklemenize izin veriyor. Yani iteminizde " open air slot " yazıyorsa oraya sadece air slot eklemesi yapabiliyorsunuz.

Runeler gerçekten oyunda önemli bir yere sahip özellikle ilerleyen seviyelerde çok iyi bufflar kazanabiliyorsunuz.

Evet arkadaşlar rehberimiz şuanda burada bitiyor. Ilerleyen zamanlarda tech tree ve tradeskills talent ile ilgili bilgiler aktarıcam. Eksik yada yanlış yazdığım bir şey varsa kusuruma bakmayın. Sormak istediğiniz birşey olursada bu başlık altından sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst