Size göre en iyi ve en kullanışlı PC işletim sistemi hangisidir ? Artıları eksileri ve sebepleri ile birlikte yazınız lütfen. Sırf kendi kullandığınız sistemi övmeye çalışmayın objektif bir şekilde her sistemin hakkını vererek yorumlar yaparsanız çok daha iyi olacaktır.
Benim tercihim Windows. Nedenine gelince aslında oldukça basit. Çoğunlukla uygulama ve oyunlar Windows için yazılıyor diğer platformlardaki uygulama ve oyun sayısı oldukça kısıtlı bu da Windows'u tercih etmemdeki tek ve en önemli sebep. Eğer Linux'taki uygulama ve oyun sayısı Windows kadar yaygın olsaydı o zaman hiç düşünmeden direk Linux'a geçerdim çünkü Linux Windows'a nazaran çok daha hızlı, güvenli ve stabil bir sistemdir. Host firmalarıda büyük ağırlıkla sunucu makinelerine Linux tabanlı sistemelr kurarak hizmet verirler.
MacOS ise görünümü ve stabilitesi ile her ne kadar zevkli ve güzel bir işletim sistemi olasa da yine Linux'taki gibi uygulama ve oyun bakımından yetersiz bir sistem. Ayrıca Apple'ın iPhone'lardaki kısıtlamaları aklıma geldikçe bu sistemi hiç kullanmayı düşünmek istemiyorum.