IMLEGEND
Aileden
Merhaba, bu wolfteam nişancı rehberimde sizlere nişancılık sanatının bilinen ve bilinmeyen yönlerinden bahsedeceğim. Öncelikle rehberimize başlamadan evvel, kişisel fikirlerimin bulunduğu noktaları yada üzerine yoğunlaşılması gereken detayları ayrıştırabilmeniz adına koyu rengi kullanacağımı belirtmek isterim.Böylelikle nasıl ve neden sorularını en aza indirgemiş oluruz. Ve başlıyoruz...
Neden Keskin Nişancı
Hangi Keskin Nişancı
Nişan Alma
Neden Keskin Nişancı
Neden nişancı,bu gerçekten güzel bir soru .Bir nişancı basit olarak takım çarpanıdır. Şöyle ki : Bunun anlamı üç kişilik bir takımın nişancısı diğerlerine göre daha fazla söz sahibi demektir,5-6 kişilik bir takım gibi hareket edebilir.Bir çok nişancının nişancı olmaktan kaynaklı sahip olduğu bir egosu vardır.Bu sınıfı oynayabilmenin temel gereği hassas bir odak becerisine sahip olmaktır.(not :eğer merak ediyorsanız bu sınıf pistoler’dir.)Bir nişancının en iyi yapabildikleri arasında belli bir alanı tamamiyle kitlemek ve düşmanı o bölgeye girdiğinde tedirgin etmeye zorlamaktır. Böylelikle insanlar sizin görüş açınıza girdiklerinde sağ kalmayı başaramazlar.(eğer ki pencereden görebildiğiniz düşmanlarınız köprü çevresinde kamp yapmaktalarsa,bu takımınıza köprüyü tamamen kontrol altında tutmak adına yeterli bir avantaj sağlayacaktır.)Takım arkadaşlarınız bölgenin temiz olduğunu söylemediği taktirde kalkıp da icehold modunda üçe tek almaya çalışmayın.
Hangi Keskin Nişancı
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu, kullanmak için bir çok nişancıdan hangisini seçmemiz gerektiği hakkındadır.Kişisel olarak (tamamiyle kendi düşüncelerim doğrultusunda) sürekli olarak kullandığım bir nişancı yoktur fakat ördek olarak da adlandırılan Basic Stout diğerlerinden biraz daha önceliklidir.Aslına bakarsanız her birini kullanmak için biri diğerine göre avantajlı yada dezavantajlıdır dolayısıyla seçim tamamen sizin oyundaki kurgunuz ve pozisyonunuzla doğru orantılıdır.
Basic Stout (izci yada ördek olarak da anılır)
Notlar: Stout benim favori nişancımdır.Stout her zaman güvendiğim ve headshot konusunda(şimdilik %36 gibi bir oran yakalayabildiğim) yüzümü güldüren nişancılardan biri olmuştur. Ben genelde hiç bir geliştirme almaksızın doğrudan başlıyorum fakat siz böyle yapmayabilirsiniz.Size stout oynarken dürbün almamanızı önerebilirim.
Basic Stout Avantajları:
Hızlıdır, elinizde tabanca varmışcasına hızlı hareket eder.
Daha süratli ateş edebilmenize imkan tanır.
Yetenek Arttırma sayesinde tüfeğinizle seri iki atış yapabilirsiniz bu da headshot ihtimalinizi arttırır.
Basic Stout Dezavantajları:
Hasar,teknik olarak bunu ekleyebiliyorum sadece dezavantajlara.Çünkü ne kadar becerikli olsanız da eğer bunu kullanırsanız artacak.
I-115t ( awp ve çaylak nişancı olarak da anılır)
Notlar: Bu nişancı türünden nefret ederim, ardından keskin nişancılardan bu nişancıları kullanan insanlardan da nefret ederim. Çünkü bunu seçmenin, kesin olarak bir kazanma metodu olduğunu düşünürler ama tamamen çaylaklıklarından ileri gelir bu düşünce.Dürüst olmak gerekirse hiç kullanmadığım ve kullanılmasını tavsiye etmediğim bir nişancı türüdür.Çünkü stoutla da yeteneğiniz doğrultusunda head shotlar alabilirsiniz.
I-115t Avantajları:
Hasar ,zaten tek seferde vermiş oldukları hasar dolayısıyla seçilirler çoğunlukla, doğru isabet sonucu tek seferde öldürürler.
I-115t Dezavantajları
Hız, bir hayli ağırdırlar,açık hedeftirler,bu da kolaylıkla head shot yemelerini sağlar.
Ateş etme hızı ,en düşük ateş etme hızına sahip nişancıdır.Çabuk avlanırsın.
Beceri tüketme,bu nişancı türü yeteneklerini hızla tüketir.Tek bir vuruşla sizi çabucak durdurur.
EM-40
(yeteri sayıda insan bu nişancıyı farklı bir isimle nitelendirmek yerine adını kullanır)
Notlar: Bu nişancıyı asıl adamım olarak kullanırdım.Kullanmamdaki asıl neden ise yapabildiği zoom ile biraz daha kolay head shot alabilmesidir.
Avantajlar:Tek dokunuşla 6x zoom yapabilir.Dürbün geliştirmesi başka bir zoom özelliği kazandırmaz.Sadece çarpanı 9x’e çıkartır.Bu da komik bir şekilde daha büyük kafalar görmenizi sağlar.
Hız: Stout kadar hızlı hareket eder ,dolayısıyla bu konuda endişe etmenize gerek yoktur.
Yetenek kazanımı sayesinde iki atış yapabilmeniz sizi hemen hemen stout’un yapabilecekleriyle eş değer kılar.
Dezavantajlar:
Ateş etme hızı, bir stout kadar hızlı ateş edemez fakat AWP’den daha süratlidir.
Hasar,daha ziyade keskin nişancılardan alacağı hasarla ilgilidir.Onlara karşı narindir.
Sonuç olarak bir stout ile başlamanızı önerebilirim,başlarda berbat oyunlar çıkarmanız muhtemel olsa da takriben bir haftalık bir süreç ardından kendinizi geliştirip ,uzmanlığa doğru ilerleyeceksiniz.
Nişan Alma
Gerçekten iyi ve yetenekli bir nişancı olmak için en önemli şart takip edebilmek, doğru pozisyon almak ve zamanlamadır.Doğru zamanda tetiği çekip ateş etmek sizi sonuca ulaştıracaktır.
Basit Taktikler
Bunlar tüm nişancıların bilmesi gerekenlerdir. Nişancılardan herhangi biriyle oynayabilmek için bunlardan en az birini kullanmak gerekir.
Takip
Nişan alıp ateş etmeden evvel takip edip, gözlemeye başlarsınız.Düşmana nişan alıp öldürmek pek kolay gibi gözükür fakat aslında hiç de öyle değildir.Avlayacağım derken bir anda av olabilirsiniz.Bu nedenle takip mekanizması hedefe doğru yerde ateş etmektir.
Avantajları :
Düşman eğimli bir araziye doğru hareket ederken takip edip vurmak en iyi yollardan biridir.
Dezavantajları:
Ağır bir şekilde gerçekleştiğinden ,sabır gerektirir.Takip ederken takip edilip edilmediğinizi kontrol edebilmeniz pek mümkün olmaz.
Pusu
Daha ziyade profesyonellerin kullandığı bir yöntemdir.Kolay bir şekilde head-shot yapabilmenizi sağlar.Pusu kurarken silahınızı omuz yada baş seviyesinde tutmanız karşı takımdakileri öldürebilmenizde ciddi kolaylık sağlar.Harita üzerinde sürekli olarak kullanılan yerlere pusu kurmanız işinizi kolaylaştırır.Kamp alanları bunun için fazlasıyla uygundur.
İleri Teknikler
Basit metotları baz alırlar.Sadece bir çok tekniğin harmanlanmış ve daha fazla beceri gerektiren halleridirler.
Hareket Ederek Head-Shot
Pusu mantığının tersinir şeklinde bir mekaniğe sahiptir basit olarak .Hedef aldığımız öğe durağan değil de hareketli olduğundan sabit bir noktaya imleci koymak yerine takip ederek bunu yapmanız gerekir.Hem siz de hem de rakibiniz hareket ederken bazen bu zorlaşabilir.İyi bir takip mekanizması ve doğru zamanlama sonuca ulaşmanızı sağlar.
Twitch Shots (Ani Atış)
Adından da anlaşılacağı üzere tamamiyle hissederek ve refleksler üzerine kurulu bir vuruş şeklidir.Hızlı bir şekilde imleci rakibin diz seviyesinden kafa seviyesine hareket ettirip ateş etmek gibidir doğru şekilde nişan almanız pek mümkün değildir kısa mesafelerde refleksif olarak ateş edersiniz.Kalecinin hiç beklenmedik bir anda topu çizgiden çıkarması gibidir.Zaman içerisinde gelişip oluşabilecek bir atış şeklidir, profesyonellik gerektirir.
Ve sonuç olarak uzun süredir üzerine çalıştığım şeyleri sizlere aktarmış oldum.Bu hareket kombinasyonlarıyla zaman içerisinde kendinizi geliştirip sonuca ulaşabilirsiniz.