• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

World of Warships (WoWS) Teknoloji Ağaçları: Amerikan Zırhlıları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell
maxigamebanner1.png

maxayrac3.jpg

Amerikan donanması zırhlıları umduğumuz gibi hantal devler değildirler. Amerikalı mühendisler bu gemilere, ihtiyaç duyulan en önemli noktalarda daha fazla koruma sağlayan zırhın akıllıca kullanılmasına özen gösterdiler. Bu yaklaşım Amerikan zırhlılarının şaşırtıcı bir şekilde çevik olup, müttefik kruvazörlerinin, uçak gemilerinin ve hatta bazı muhriplerin arkasını sağlama almalarına imkân vermektedir.

Zırh? Ya hep ya da hiç?

Bir zırhlının hayatta kalması büyük ölçüde, geminin inşasının temel noktasını oluşturan zırhına bağladır. Japon ve Amerikalı mühendisler zırhın kullanımı konusunda farklı yaklaşımlara sahiptiler. Amerikalılar, daha sonra gemi yapan diğer önemli ülkeler tarafından da benimsenen "ya hep ya hiç" konseptinin ilk kullanıcıları oldular. Çünkü zırh, bir geminin deplasmanın kayda değer miktarda bir parçasını oluşturuyordu ve her yerde aynı, yekpare bir zırhın kullanılması fikri etkinliğini yitirmişti.
Amerikalı mühendisler yaptıkları araştırmalar neticesinde gövdenin hayati önem taşımayan kısımlarında zırhlama yapmayı bıraktılar. Bu onlara, kaptan köşkü, makine dairesi, şarjörler ve birincil silahlar gibi geminin tüm asıl gerekli olan yerlerinde ve bölümlerinde zırhın kalınlığını arttırma imkânını verdi. Diğer tüm yapı birimleri deplasmandan tasarruf etmek amacıyla hafif bir zırhla korundu. Bu yaklaşım savaş meydanında etkinliğini kanıtladı ve bu sebepten dolayı Japonlar tarafından daha sonra ürettikleri gemilerde de benimsendi.

[TABLE="width: 900"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Savaş meydanında yeni bir amaç

1930 ve 40'larda uçak gemilerinin artan önemi zırhlıların savaş meydanındaki görevini değiştirdi. Zırhlılar yeni yeni kavuştukları hareket kabiliyeti sayesinde uçak gemisi birliklerini korumaya ve desteklemeye başladılar. USSNorth Carolina ile başlamak üzere, Amerikan Donanması zırhlıları daha önceki gemilerle karşılaştırıldığında önemli bir değişiklik sergileyerek kruvazörler, uçak gemileri ve hatta bazen muhriplerle bile hız konusunda boy ölçüştüler.
Amerikan zırhlıları, ABD Donanması "modern" ağır savaş gemilerinin bir diğer temel güçlü yanı olan mükemmel hava savunma sistemlerini miras olarak aldılar. Her seviyeyle birlikte uçak savar gücü gittikçe artan ABD zırhlıları, teknoloji ağacının tepesinde uçaklar tarafından sakınılması gereken korkunç bir güç halini alırlar.

Her zaman olduğu gibi eksiksiz teknoloji ağacını burada, geliştirici blogumuzda bulabilirsiniz!
 
Geri
Üst