Merhabalar. Ben 2 yıllık MSKU - Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. 2 yıllık üniversiteyi nasıl 4 yıla tamamlarım? Hangi sınava, ne zaman girmem gerekir? Bana bu konu hakkında detaylı bir bilgi sunacak biri var mıdır aramızda?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hocam bana 250 puan yetiyor. Sıkı bir çalışmaya gerek yok lakin sınavsız bir şekilde girebileceğimi söylemişlerdi arkadaşlarım. Dediğim gibi 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunuyum "Konaklama İşletmeciliği" bölümü ile 4 yıllığa tamamlamak istiyorum. (İkinci üniversite olarak sanırım.)(DGS) Dikey geçiş sınavına gireceksin, Matematik ve Türkçe sorularının olduğu bir sınav, Matematik içeriği tamamen Mat-1, sıkı bir çalışmayla sadece Matematik sorularını çözmeni öneririm. Daha önce dikey geçiş yaptım, tecrübeliyim, sorun olursa sorabilirsin. Sınavı yazın oluyor, genelde temmuz ortasında, bu sene de öyle olacaktır.
Hocam bana 250 puan yetiyor. Sıkı bir çalışmaya gerek yok lakin sınavsız bir şekilde girebileceğimi söylemişlerdi arkadaşlarım. Dediğim gibi 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunuyum "Konaklama İşletmeciliği" bölümü ile 4 yıllığa tamamlamak istiyorum. (İkinci üniversite olarak sanırım.)
Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından,
a) Meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak ayrılmış olanlar,
b) Lisans programlarında okuyan/mezun olanlar,
c) Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarında okuyan/mezun olanlar; Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin ön lisans /lisans programlarından birine, Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler.
Hocam bana 250 puan yetiyor. Sıkı bir çalışmaya gerek yok lakin sınavsız bir şekilde girebileceğimi söylemişlerdi arkadaşlarım. Dediğim gibi 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunuyum "Konaklama İşletmeciliği" bölümü ile 4 yıllığa tamamlamak istiyorum. (İkinci üniversite olarak sanırım.)
Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından,
a) Meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak ayrılmış olanlar,
b) Lisans programlarında okuyan/mezun olanlar,
c) Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarında okuyan/mezun olanlar; Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin ön lisans /lisans programlarından birine, Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler.
Ben örgün okumak istemiyorum artık. Dıştan 4 yıla tamamlayayım. Diploma ile çalıştığım yerde kıdem alabilirim belki. Hemde askerliği 150 gün yapmış olurum.Sınavsız geçiş ile ilgili bir şeyler okumuştum fakat ilgim dışında olduğu için pek bir şey diyemeyeceğim. Dikey geçiş sınavı ile Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği gibi bölümlere geçiş yapabilir, normal örgün olarak okuyabilirsin. Dediğin bölüm için anladığım kadarıyla sınava girmene gerek yok.
Emin misin kalktığına? Link, kaynak vb. bir şey atabilir misin?Sınavsız geciş yok kardo kalktı oyle birşey yok artık Hayal oldu hayal şuan 2 yıllık universitelerin yarıdan cogu 200 300 kişi kaldı