-ScarFace
Aileden
- Aktiflik
- K.Tarihi
- 11 Kas 2010
- Puanı
- 51
doğuştan sahip olduğun etnik ve milli kimliğin avantajları ve dezavantajları var bu bir gerçek geçmişte ataların yada akrabaların köleleştirilmediyse , sürülmediyse bunu o ister istemez sahip olduğun kimliğe borçlusundur ve bundan memnun olmakta hiç bir sakınca yok.bugün dünyada bi ingiliz vatandaşıyla bi arabın yada afrikalının aynı muameleyi görmediği apaçık ortada.hiç biri bu avantajlara yada dezavantajlara sahip olmak için hiç bişey yapmadığı halde beyaz bi insan kendisini bir siyahiyle karşılaştırdığı zaman ister istemez kendisini şanslı hissedip bundan minnet duyabilir.
Hocam ben şunu der geçerim bir insan kafatasıyla, ırkıyla övünüyorsa ruhsal problemleri vardır. Etten kemikten yaratıklarız, hayvanlardan tek farkımız düşünebiliyor olmamız fakat neticede bitkiler-mantarlar-hayvanlar-mikroorganizmalar diye sınıflandırılıyor canlılar en kaba tabiriyle ve biz hayvan sınıfındayız. Fazlası değil... Türk olmam bana bugüne kadar ne kazandırdı? Ne gibi bir ayrıcalığa sahip oldum? Sadece hiç. Bunun neresiyle övüneyim ki? Övünmek başlı başına hoş bir şey olmasa da övüneceksemde bilgimle, kültürümle seviyemle övünürüm eğer bunlara sahipsem. Övünmek için tercih edilecek en son şeydir rengimiz.