1995 / 1 olarakmı gidiyorsun eger 1 sen kral tertipsin
hayır 94 dogumluyumda tecil vardı bozdurdum 1 tertip gidiyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
1995 / 1 olarakmı gidiyorsun eger 1 sen kral tertipsin
hayır 94 dogumluyumda tecil vardı bozdurdum 1 tertip gidiyorum
bende 91 doğumluydum ama 1993/4 olarak yaptım sen şuan şubatta gidecen gibi 1995/1 tertipsin ben gelmeden önce 1994/4 ler bot baglamıştı 1 ile 8 kasım arası
aynen sevk tarihi 4 şubat 20 ocakda nereye düşücegim belli olacak
hayırlısı burda paylaş düştügün yeri ben şansıma İzmirden İstanbula gittim 33'den geldim 35'e 35 den gittim 34 ( 33-35-34)
üşüyorum reiz paylaşırım sözleşmeli er sunulmuş genel kurmaya inş onaydan geçer maaş 3 bin gayme mis
Borçlu olduğunu düşündüğünüz ülkeye gidin ozaman daha ne diyelim Parada vermemiş olursunuz.
sözleşmeli er varzaten ama yapmanı tavsiye etmem 12 ay yap gel oraya gidince anlarsın demek istediğimi
Borçlu olduğumu hiç bir ülkeye hissetmiyorum ha öyleyse ben İsviçreye borçlu olayım vize pasaport ayarlayabilirseniz gideyim hem borcunuda geri istemezler askerlik diye bişey olmadığı için
----------
Genelde memnunlar aslında.Avantajları astek olarak yapman.Diğer askerlerle koğuşta kalmaman işe gidip gelir gibi askerlik yapman çok büyük bi avantaj bence.Tabi rahat bi şehir olursa
sözleşmeli er diyor sözleşmeli uzman degil Sözleşmeli er normal askerlik gibi askersin maaş alıyorsun en fazla onbaşısın ben gelemden önce Okumuştum Nöbetçi Amirlikteydim oraya gelen mesajlara bakıyordum bu tür konuları araştırdım
e abi askerliğe tecavüz diyorsunuz sonrada vatani görev diyorsunuz ülkenin durumu ortada yani biri çıkıp bedelli yaptı diye ona laf etmem o bedelliyi çıkaran devlete laf ederimErsan bu ülkede ekmek yiyormusun ? Cevabın evet ise 2 ss kuralına göre o askerliği yapacaksın. Yada parayı bayılacaksın. Sana tavsiyem tecavüz kaçınılmaz zevk almasına bak.
şu emekli yaşını hatırlatma yav yine aklıma geldi öyle bir yaş koymuşlar ki çalışsan ayrı dert çalışmasan ayrı dertşahsi fikrim şudur : zorunlu askerlik, bedelli askerlik saçmalıktır. kimse bu ülkeden ekmek yedi diye 12 ayını gasp edemez etmemeli. zaten tahmini 22-23 yaşlarında insanlar okullardan mezun olup 65 yaşına kadar ülkenin kalkınması için açlık sınırı altında yaşam mücadelesi veriyor üzerine birde vatan millet sakarya nidalarıyla 12 ayını gasp edip birde dağlarda ölmelerini bekleyemez.
bu zorunlu askerlik için düşüncelerim...
bedelli için olan görüşümde şudur ; vicdani redd çıkmalıdır ömrümüzden 12 ayı gasp etmesinler diye üzerine binlerce lira para almaları saçmalık. Askerlik yapmayan '' adam, erkek,insan vb'' şeyler değildir demek hatadır. İstemez ve gitmez bu işi prof. askerler yapar doğrusu budur.
sonuç olarak zorunlu askerlik akıl almaz bir olaydır çağ dışıdır. imkanlarımın doğrultusunda vicdani red çıkmazsa parayı basacak ve gitmeyecek olanlarlandanım. vicdani redd çıkarsa ki çok zor ama onu kullanacağım.
emre bildiğim kadarıyla vicdani retle zaten yapmıyorsun askerlik... Sadece o vicdani reddin devlet nezlinde sonuçları oluyormuş çürük raporu gibiVaay, tartışma ha. Alırım bi dal. Vicdani ret haktır bence. İstemeyen adamı sen zorla götürsen de zaten sana bir yararı olmayacak o adamın. Boşu boşuna antipatisini üzerine alırsın en fazla.
Vicdani redde herhangi bir rapor olmadan sadece kişi kendi isteği olmadığı için gitmiyor askere.
emre bildiğim kadarıyla vicdani retle zaten yapmıyorsun askerlik... Sadece o vicdani reddin devlet nezlinde sonuçları oluyormuş çürük raporu gibi