Bu sene sekizinci senem olmuş, tabi ki bu işi profesyonel (bu işten para kazanmak) olarak düşünüyorsan o sahnedeyken eline hangi gitar verilirse verilsin akıcı çalman gerekecek. Bu yüzden başlangıçta klasik gitar ile başlamanı tamamen kavramadan hiçbir gitarla çalışmamanı öneriyorum. Hâl öyle olunca başlangıçta zorlanacaksın, çünkü şuan eline iki gitar alsan klasik mi akustik mi deseler üzerinde rahat hareket edebildiğin için akustik gitarı seçersin diye düşünüyorum. Başlangıçta zaten ezbere dayalı olacak temeli kapmaya çalış mesela ben sırf 1 sene o lanet notaların nerde olduğunu bilemezdim. Çünkü yanlış yerden kavramaya çalışıyordum, bu yüzden eğitim alacağın üstadın karşında oturup anlatmak dışında takılan öğrencileriyle oturup beraber çıkarması lazım takıldığı yerden. En azından böyle bir gitar hocası bulamadıysan çevrende gitarla haşır neşir olan, hangi konuyu nasıl ezberlemesi gerektiğini kavramış tecrübe edinmiş birisi gerekecektir.
Sezonunuz bittiği zaman en azından ritim atacaksın, kurs boyunca yapmış olduğun parmak egzersizlerine aşina olacaksın. Gün içinde rastgele kendine ayırdığın beşer onar dakika bu egzersizleri tekrarlayacaksın. Örneğin kursa ilk başladığımda klasik Pima egzersizlerini halen yaparım. Yukardan aşağı dört parmağınla ardışık tellere vuruyorsun. Zaten bir sabah uyandığında tekrar alcaksın gitarı ve kendin hissedeceksin, oldu lan dediğin zaman eğitimini değiştirme vaktin gelmiştir. Ama dediğim gibi kimseye soramazsın "Bak oldumu, sence iyi çaldım mı?" gibisinden. Kendi kendine oldu galiba dediğin zaman işte trainlerdeki basit parçaları soft şekilde çalabildiğini hissettiğinde, kendine bir alan belirlemen gerekiyor. Mesela ben lead guitar pozisyonuna yakıştırdım kendimi ve Taksim'de bir üstadla görüştüm, 1 e 1 ders verdiğini söyledi, bende daha iyi olacağına inandım gittim. Zaten elektro gitara geçtiğin zaman iş ezberden çıkıp, klasik gitar eğitimindeki egzersizlerinin meyvesi olan hareket hızı ve yeteneğine kalıyor. Temel teknikler örneğin Bend - Bending (Parçada nota geçişini telde kaydırmak yerine teli yukarı veya aşağı gererek, neredeyse bir buçuk seslik bir değişim elde etmek.)
Zaten en son konuma geldiğinde o kadar zevk alacaksın ki bunu gitar kursuna zorla başlamış biri olarak söylüyorum, öyle yani. Özet geçecek olursak gitar öğretmeninle aran iki grup arkadaşıymışsınız da sen takıldığın yerde ona sorabilecek rahatlıkta olsun, derslerden alamayacağın bilgi, teknik veya refleksleride deneme yanılma yöntemi ile geliştireceksin. Bu arada bugüne kadar tarihe geçmiş en iyi 100 gitaristin yarısı teorik bilgi almamıştır, bu kişilerinde çoğunun nota dahi bilmeden kulaktan çıkarma çaldığını unutma. Umarım iyi bir gitarist olursun, iyi forumlar