Söylediklerine kısmen katılıyorum. Ama bir kısmına katılmıyorum. Genel olarak konuşuyorum, bu tür şeyler gösteriş değildir olmamalıdır. Ve öyle uluorta kanki kızı yatağa attım diyip hava atılacak birşeyler hiç olmamalı... Hele hele öğretmeni ile ilişkiye giren öğrenciyi ailesinin tebrik etmesi başlı başına ayrı bir rezalet bence bir ceza alması gerekirdi...
Şu kısım doğru, gençken bazı şeylerin tadına varılmalı ve tecrübe edinilmeli ve bu esnada mutlaka tecrübesizliğin ve de toyluğun etkisi ile hatalar yapılabilir buraya kadar çok normal ve kabul edilebilir. İlişkiye girmek tabu olmaktan çıkarılmalı, insanlar ciddi bir şekilde "alay etmeden, dalga geçmeden, hava atmadan" bunun hakkında düzgün bir şekilde özgürce konuşabilmeli. Çünkü insanların duyguları bastırıldıkça, herşeye yasak konulup tabu haline getirildikçe insanlar daha kötü şeylere yöneliyorlar. Bkz... tecavüz olaylarının artması gibi...
Eğer bu arkadaş bizimle kafa bulmuyorsa ve bizde ciddi anlamda fikir beyan etmemizi istiyorsa bu çok güzel bir davranış bence, ama bizimle dalga geçiyorsa kafa buluyorsa o zaman ona diyebilecek birşey yok Allah böyle ucuz ve saçma sapan şeylerin peşinden koşanlara akıl fikir versin. Aslında s.alak yerine koyduğunu düşündüğü kişiler s.alak değil kendisi s.alağın önde gidenidir (Sözüm meclisten dışarı, sadece bu amaçla hareket edenlere sözüm).
Velhasıl, lütfen biraz aklınızı başınıza alın ve birşeyler yapmadan önce 2 kere hatta 3 kere düşünün. Anlık kararlar ve heyecanlar peşinde koşup sonradan pişman olmayın. Bir halt yiyecekseniz mutlaka bunun sonrasını da hesaba katın, sonuçta yapacağınız herşey sizin hayatınızı ve yaşamınızı etkileyecek, hayat sadece içinde bulunduğunuz andan ibaret değildir o nedenle kendinizi çok kaptırmayın ve her zaman ilerisini de düşünerek kararlar verin.