Başın sıkıştığı zamanlarda ''Allah'ım yardım et.'' diyorsun çünkü çevrendeki insanlardan öyle gördün. Yüzyıllar önce Yunanlı bir ailenin çocuğu olarak Dünya'ya gelsen farklı hikayeler dinleyip başın sıkıştığı zaman farklı terimler kullancaktın.
İkincisi aşk az çok düşünebilen her canlının doğuştan kazandığı bir yetidir. İnsanın aşık olması Allah'ın varlığına bir kanıt değildir. Bir erkeğin başka bir erkeğe veya bir kadının başka bir kadına aşık olması İslam'da yasak olmasına rağmen günümüzde buna örnek verilebilecek yüzlerce ilişki var. Peki neden? Aşk ve yaşam Allah'tan ise neden bu tür ilişkiler hala var.
İnançsız olmak suç değildir. Nasıl bir insana İslam dini mantıklı geliyor ve Müslüman oluyor ise diğer bir insanda hiçbir dine inanmamayı tercih edebilir. Şanlıurfa'da bulunan şeyh'in sana ne faydası olacak? Ayrıca kime göre neye göre şeyh? Diğer insanlardan farkı ne? Herkeste olan beyin sende yok mu ki? Kendin düşün kendin karar ver. Senin hayatın, senin inancın. Kimsenin karışmaya hakkı yok. Yıllardır şeyhmiş, alimmiş diyerek insanların fikirlerini sömürdüler zaten.
----------
Sanki Dünya'yı sen yaratmış gibi o kadar emin konuşmuşsun ki. ''Bu Dünya'da yaşadıkların gelip geçici şeyler.''
Kuran'da ölümden sonra hayat olduğu yazıyor değil mi? Buraya okeyim bak. Benim okuduğum bir kitapta da ölümden sonra hayatın olmadığı yazıyordu. Bunu ne yapacağız? Öyle bir konuşuyorsun ki sanki Kuran'ı sen yazmış gibisin.
Ayrıca bana ölümden sonraki yaşamın amacını anlatabilir misin? İslam'ı seçenler Cennet'e gidip sonsuza kadar huriler ile cilveleşirken İslam'ı seçmeyenler cayır cayır yanacak mı? Bu mudur yani? Allah'ın tüm olayı bu mu?
Hiç bir dine inanmayıp ve öyle bir ortamda büyümeyip ciddi bir sıkıntı yaşadığında iki elini birleştirip bilmediği halde kendisinden daha güçlü birşeyden birşeyler talep etmeye (dua etme) çalışan kişiler de gördüm. Bunu sadece çevreden görülmüş ve edinmiş diye düşünmek bence kendini tatmin etmeye çalışmaktan başka birşey değildir. Bu kadar dar görüşlü olupta dinlere çağdışı, ilkel diyenler ne kadar ileri görüşlü ve modernler? burda ciddi ironik bir durum var.
Yani sen aşka insanların sonradan kazandığı düşünce ürünü diyorsun? Ah ulan ah çektiğim aşk acısını bir ben bir de inanmadığınız o Allah biliyor
) Evet, aşk Allah'ın varlığına bir kanıt olmayabilir ama kesinlikle düşünmekle veya etrafta görerek meydana gelen birşey değildir aşk. İnsanın doğasında yapısında olan ve senin söylediğin kadar basit bir şekilde açıklanamayacak içgüdüsel zaten varolan bir durumdur. Bir erkeğin başka bir erkeğe bir kadının başka bir kadına aşık olması sana mantıklı geliyor mu? Kalkıp bana kişisel tercih ıvır zıvır deme sakın. Bu tamamen sapkınlık ne yaptığını bilmemek ve tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Sana zaten mükemmel bir eş olan (erkek için) kadın gönderilmiş sen neden gidip bir erkeğe karşı bu tarz arzular beslersin ki? veya tam tersi senin zaten mükmemmel bir eşin (kadınlar için) varken sen neden gidip bir kadına bu tür arzular ve istekler beslersin? Ya en basitinden kendi vucüt ve karşındakinin vucut yapısına bakıp bile burda bir yanlışlık olduğunu anlayabilirsin. Bu olayın çok basit bir hayata uyarması ve hepimizin gündelik hayatta kullandığı bir modeli bile var (Dişi-Erkek prizler, soketler vs) sen kalkıp 2 aynı soketi birbirine uydurmaya çalışıyorsun burda bir hata var. Bu tamamen bir hastalık ve tedavi edilmesi gerekir. Bazılarında bu istek ve arzular doğuştan varken (bu hastalıktır, tedavi edilmesi gerekir) bazıları da sırf farklı olmak adına bu tür şeylere heveslenirler (bu da sapkınlık ve sapıklıktır). Nasıl bir çocuğa karşı cinsel arzuların beslenmesi yanlış ise bu da yanlıştır. En basitinden çok yakın geçmişte yeniden beyazperdeye aktarılan tarihte gerçekte yaşanmış Pompeii olayını araştır. Böyle ilişkilerin olmasının sebebi Allah değildir, Allah senin ne yapıp yapmayacağına karar vermez herşeye kendin karar verirsin lakin Allah senin verdiğin bütün bu kararları önceden bilir (Kader) Yani sonuç olarak Allah sana sonu belli olan bir hikaye yazmamıştır seni kukla gibi yönetmiyor, senin kendi özgür ve hür iraden var herşeye kendin karar veriyorsun. Sen sadece Allah'ın herşeyi önceden bilmesini kabullenmek istmiyorsun ve madem başıma şu gelecek Allah neden bana böyle birşey yazdı, Allah böyle kötü şeyler yazdıysa bana o zaman Allah kötüdür gibi saçma sapan varasayımlar çıkarıyorsunuz. (Bu cevabıma karşılık muhtemelen sorun şu şekilde olacaktır: Allah zaten herşeyi biliyorsa beni neden yarattı amacı nedir?", bunun cevabını versem başka birşey soracaksın. Bunun sonu gelmez taa ki sen gerçekten birşeyleri görmek ve içinden gelerek isteyene kadar devam eder)
İnançsız olmak yasal olarak suç değildir, inançlı olmak tamamen manevi bir olaydır. Kalkıp herşeyi maddi veya kağıt üzerinde de düşünmek yine geri görüşlülükten, dar kafalılıktan başka birşey değildir. Çünkü herşey maddiyattan ibaret değildir, bilimin açıklayamadığı ve açıklayamacağı o kadar çok şey var ki bunu çoğu bilim adamı bile kabullenirken çoğu Ateist tersi yönde inat etmeye devam eder, oldukça gülünç ve gereksiz yorucu bir çaba... Şeyh, hacı hoca olaylarını ben de pek sevmiyorum çünkü yıllarca bu tarz insanlar bu makamları kullanarak insanları sömürdüler veya kendi çıkar ya da amaçları doğrultusunda kullandılar. Böylece bu makamlar insanların gözünde kötü itibara sahp oldu aynen şuanda bazı terör örgütlerinin kafa kesip Müslümanım diye naralar atıp herkesi İslamdan soğutması ve İslam'ı yanlış tanımaya yönlnendirmesi gibi. Genel olarak kimse kimseden üstün değildir ama birşeyleri öğrenebilmiş ve öğrenememiş insanlar vardır. Birşeyleri öğrenememiş insanlar bunu öğrenmiş insanların kendilerine yol göstermelerine ihtiyaç duyarlar (Öğrenci-Öğretmen) ilişkisi gibi. Senin mantığınla gidersek okula gitmemek gerek. Öğretmenleri bizden üstün kılan ne kendi beynimiz ve aklımız var düşünelim öğrenelim herşeyi oh ne ala.
Bir Alime git dememin sebebi öyle sıradan bir cami hocası veya kendi çıkarları için dini kullanan bir sahtekara yönlendirmek değildir. Kur-an'ı kerim malum orjinalde Arapça ve Arapça'da birçok anlama gelen kelimeler bulunmakta. Türkçe'ye çevirme esnasında ya bu anlamlar doğru şekilde verilemiyor, veya yanlış çevirmeler oluyor bu da insanların İslam'ı ve Kur-an'ı yanlış tanımasına sebebiyet veriyor. İyi bir Alim iyi şekilde arapça bilir ve bu yanlışlara mahal vermeyecek şekilde sana bazı şeyleri açıklayabilir o nedenle bir Alim öneriyorum ben veya zor yolu seçip kendin dört dörtlük Arapça öğreneceksin gidip orjinal Kur-an'ı Kerim okuyacaksın ki bu oldukça zor olduğunda genelde insanlar zora gelmeyi sevmedikleri için daha kolay olan Alim tavsiyesi verilir.
Amaç kimsenin fikirlerini sömürmek değil, Kur-an git kimseyi öldür demiyor, kimseye tecavüz et demiyor, kimsenin malını çal demiyor, kimseye eziyet et demiyor veya yapmak istediğin hiç bir iyi birşeyden seni alıkoymuyor, sana yanlış birşey öğretmiyor. Neye göre yanlış kime göre yanlış diyeceksin, hiç birşeye inanmasan da içgüdüsel olarak (eğer psikolojik bazı sorunların yoksa) neyin yanlış neyin doğru olduğunu az çok bilirsin ve hissedersin. Misal gidip yolda yürüyen yaşlı veya herhangi bir insana durduk yere tekme atmak yanlıştır. Bunu sana ailen, çevren bulunduğun ortam ve toplum öğretmese bile bunu bir şekilde hissedersin, çünkü bu insan olmanın doğasında var. Bu sadece basit bir örnek ve çoğaltılabilir. İyi olmak doğruyu yapmak için elbette bir dine inanmak birşeylere inanmak şart değildir, dinler olmadan da iyi bir birey olabilir doğru şeyler yapabilirsin ama dinler sadece insanlara manevi olarak ihtiyaç duydukları bazı güçleri ve sebepleri veriyor hayatlarını şekillendirebilmeleri için. Sen ihtiyaç duymuyor olabilirsin ama şahsen ben öyle dünyaya 70-80 yıl yaşayıp ondan sonra silinip gidelim diye atılan başıboş anlamsız ve amaçsız varlıklar olduğumuza inanmak istemiyorum. Sen buna inanmak istiyorsan ve bunu kabulleniyorsan sorun yok ben kabullenmiyorum bunu. O nedenle daha büyük bir amaca ve güce inanmak istiyorum, buna inamam ne kimseyi sömürmek anlamına geliyor ne kimseye kötü birşey yapmak anlamına geliyor ne de geri kafalılık oluyor tam aksine sizden daha ileri bir görüştür bu lakin anlam veremediğiniz için kendinizce reddeder ve bunu geri kafalılık çağdışı olarak nitelendirirsiniz, tıpkı çoğu insananın anlamadığı bilmediği herşeyi öldürmeye çalışması yoketmeye çalışması gibi. Ha burda ben kesin %100 doğruyum demiyorum, belki ben yanlışım belki sen doğrusun ama bunun bir önemi yok, sonuç olarak kimseye bir zararım yok, bu tamamen benim kendi iç dünyamda kendi vicdanıma, kendi hür irademe bağlı bir seçim. Benim iç dünyamdaki hiç birşey kimseyi ilgilendirmiyor taa ki dışarı yansıyıp insanlara zarar verene kadar. Şimdi sen de şöyle düşünürsün Ateizm de benim seçimin sen de saygı duy kimseyi ilgilendirmez gibi. Elbette, sana da saygı duyuyorum seçimlerinden ve görüşlerinden dolayı lakin sen farkında olmadan bir insanları kötüye yönlendiriyorsun. Kafası karışmış ne yapacağını bilmeyen bir insanı iyiliğe doğruya yönlendiren Kur-an'ı kerimden ve İslamdan uzaklaştırmaya çalışıyorsun. Senin kafanda herşey net olabilir iyiyi köttüyü ayırt ediyor olabilirsin ama bu konuyu açan arkadaşımız ve daha niceleri senin gibi şanslı olmayabilirler, bu durumda onları iyiye doğruya yönlendirecek birşeylere ihtiyaç duyarlar ama sen onları bundan alıkoymaya çalışıyorsun. Senin tercihlerin, düşüncelerin dışa yansıyıp insanları yönlendirmeye ve onlara zarar vermeye başlamış. Ben bu arkadaşa ille de git Müslüman ol demiyorum, sadece git iyi bir Alim bul dinle diyorum kafasına yatarsa Müslümanlığa devam eder yatmazsa istediğini tercih eder kimse birşey diyemez. İsterse Ateist olsun benim için sıkıntı yok çünkü bana göre İslam eşit değildir Ateizmin karşıtlığı her ne kadar çoğu Ateist için Ateizm sadece İslam karşıtlığından ibaret olup bunu idrak edemeselerde. Tek amacım yanlış öğretilen şeyleri doğru bilen birinden dinlemesi ve ona göre karar vermesi. Ha yapmasa da benim için bir sıkıntı yok, onun inancı görüşü kendisine benimkisi bana. O Müslüman oldu diye ben ödül alacak değilim, her koyun kendi bacağından asılır sonuçta, kim ne yaparsa kendisine.