Nectix1337
Daimi Üye
Arkadaşlar vadeli hesap da en çok faizi veren banka hangisi? Sanırım çoğu banka %4,50 veriyor, var mı vadeli hesabı olan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bide bu finansbankin enpara ne zaman açıldı , yeni mi yoksa baya eskiden beri var mi
2 yıldır var galiba tam bilmiyorum ama aklına takılan sorun olursa şuradan bakabilirsin olmadı destek hatlarına ulaşma imkanında var..
http://www.finansbank.enpara.com/sss/
Edit: Ben faizi asla tavsiye etmem..
Tavsiye etmeme nedenin nedir, benim amacım az da olsa para değerlensin ve biriksin istiyorum
Neden olacak haramdan da ondan ahirette sonu hüsran olur burada yemesi tatlı gelebilir ama ateş yeriz karnımıza. Az olsun senin olsun hiç bulaşma derim.
Faiz yemeden yada ödemeden yaşamak mümkün :'(
Faizin haram konusu tartışılır. Dünyada şuan faiz diye bir şey olmasa ekonomi alt üst olur hiçbir şey yerli yerinde işlemez. Kuran'ın yasakladığı faizin tefecilik olduğunu düşünüyorum. Ha gerçi bankalarda yasal tefeci durumunda fakat ekonomi işleri gerçekten fazlasıyla detaylı ve kafa bulandırıcı.
Faiz yemeden yada ödemeden yaşamak mümkün :'(
Faizin haram konusu tartışılır. Dünyada şuan faiz diye bir şey olmasa ekonomi alt üst olur hiçbir şey yerli yerinde işlemez. Kuran'ın yasakladığı faizin tefecilik olduğunu düşünüyorum. Ha gerçi bankalarda yasal tefeci durumunda fakat ekonomi işleri gerçekten fazlasıyla detaylı ve kafa bulandırıcı.
ALLAH ben haram ettim dedikten sonra onun dünyalar kadar faydası olsun benim için boştur. Ben yaratıcımın sözüne itibar ederim. O yüzden faizin millete haksız kazanç getirmekten başka bir faydası yok.
Sen bir şeyi akla mantığa sığdırmadan şu haram şu helal diye geçiştirirsen ibadetinin hiçbir anlamı kalmaz. Al en basit örneği geçenlerde cübbeli çıkmış sümük-ü şerif diyor dalga geçer gibi. Neymiş Buhari'de yazıyomuş. Kim bu Buhari ya allah'ın elçisi mi bu adam bu kadar itibar ediyorlar. Sümük-ü Şerif nedir ya iğrençlikte sınır tanımıyorlar gerçekten sırf Buhari'de yazıyor diye adam bu doğrudur mantığa gerek yok dercesine konuşuyor çıkıp.
Bi faiz olsa da yesek
SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Din ayet - hadis dinidir. Akla uyana göre hareket yapamazsın. Din felsefeyle kıyasla olmaz. Akıl dini anlamaya çalışır. Örnek olarak şu an Ehli sünnetin itikadına göre İsa Aleyhisselam şu an 2. kat semada ama mantığa vurursak orada oksijen yok nasıl yaşıyor acaba diye bir şey desem sana? Mantığa vurursak din kalır mı.. Ama ALLAH herşeye kadirdir diyoruz değil mi kuran'da da mevcut ALLAH isterse bir kulunu oksijene ihtiyaç duyurmadan da yaşatabilir. Yani cennette nerde oksijen acaba Biz insanlara ruhumuzu bilecek kadar dahi bir ilim verilmedi. Verilen ilim az ve kısıtlı o yüzden herşeyi mantığa vurursak ne din kalır ne iman.. Ha sen dersin ben inanmıyorum arkadaşım aklım almıyor. İnanma sana ALLAH zorla inan demiyor ki isteyen inansın isteyen inanmasın diyor. Ama sonunda da isyan edersen cehennem var diyor ahirette de isteyen cennete isteyen cehenneme demeyecek inanan cennete diyecek orası var işin..
Yani ahiret kavramı tamamen soyut zaten o yüzden mantık aramaya gerek yok ölümden sonra dirilmeye vs. Buna inanç denir zaten ama dünyadaki reel olaylara sen hadis böyle demiş, Allah böyle demiş deyipte sorgulamadan yaşarsan o yaşama yaşam denmez. Kaldı ki sanırım sümük-ü şerif olayınıda kabul ediyorsun galiba. Bu olayı kabul etmekte, doğrudur demekte peygambere hakarettir şirktir. Bunu kabul eden adam gözümde net bir şekilde sorgulamaktan aciz, Buhari'yi ilah olarak gören kafirdir.
Yaşam denmez düşüncesi sana göre öyledir. İslam ALLAH'a teslimiyettir. Bunu unutma. Kimse Buhariyi ilah olarak kabul etmiyor. Sahih kaynakları da inkar edersek dinin ne kadarı kalıyor elinde? Senin ne ilmin var ki ona buna şirktir diyebiliyorsun. Şirk kime koşulur bir defa bunu öğrenmen lazım. Ayrıca senin gözünde bir değerim olmayabilir (istediğim de bu!) birde sen benim gözümde ne kadar bir değere sahipsin birde işin o tarafına baksana. Kimsenin Hazreti Muhammed Mustafaya (sallallahu aleyhi vesellem) hareket ettiği yok edene ilk safta ben karşı çıkarım. Daha fazla uzatıp arkadaşın konusunu dağıtmaya gerek yok.
Yok zaten polemiğe girmiyorum işte sümük-ü şerif saçmalığına inanan adam bariz bir şekilde gerizekalıdır islam düşmanıdır kendi diniyle çelişmektedir.