Sende, diğerleri gibi parana baksana abicim.
Sana yemin ediyorum buraya yazacağım yazıyı 20 kere yazdım sildim. Sadece cümlenin başı ve sonu kaldı. Buyurun...
Yani yaranamazsın. O yüzden sen aç oyununu oynanır, paranı da kazanırsın.
Önceliğim hiç bir zaman para olmadı, tabi herkes gibi ben de para kazanmak isterim istemiyor değilim ama ben kazandığım parayı haketmek içim ve vicdanımın rahat olmasını da isterim aksi takdirde o paranın benim için bir değeri olmaz. Serveri açtığımda eğer 100 kişi Ümit yapacağın oyunu s.im harcadığımız paralar haram olsun diyorsa o paradan bana hayır gelmez o parayı istemem. Ben umursamaz vurdumduymaz ve sorumsuz biri değilim, ben insanları önemsiyorum ve en büyük sorunum da bu belki. Eğer önemsemeseydim dediğini yapar paramı kazanır geçerdim kimin ne dediğine bakmazdım.
Abi bunları yazmaya üşenmiştim yazdığın iyi olmuş hatta fazlasıyla yazmışsın . Yalnız İsro konusunda eğer başlayacaklar varsa 3-4 aylık deneyimimi paylaşayım . Bir kere yeni açılan server'lara başlamamak gerek . Aynı private'lerdeki gibi iş ticarete dökülmüş . Kali 'de başlamıştım üstüne yeni server açıldı ve bizimki bomboş kaldı herkes yeni açılana gitti , bu durumda oyundan soğumama sebep oldu ve bıraktım . İtem arıyorsun yok , guild komple gitti vs vs. (şuan sw durumunu bilmiyorum bırakalı 2 ay olmuştur.)
İsro'ya başlanacaksa eski serverleri tercih etmek gerek ama oyuna girmenin mümkünatı yok neredeyse. En az 3 saatte gireceksiniz ve biraz oynatıp oyundan atacak . Botuydu , pre'siydi , deviliydi , petler , setler falan filan derken giden paranın haddi hesabı olmuyor . Artık İsro resmen parayla , bedavaya oynuyorum diyen yalan söylüyordur yada sabır taşı gibi adamdır. Eskidende para vermeden oynanmıyordu ama şuan resmen iş soyguna dönmüş durumda. Bende başlarda private'lere para harcayacağıma İsro'ya harcayayım mantığıyla yola çıkmıştım ama aşırı derecede para gidiyor . En iyisi Silkroad'a hiç bulaşmamak yada private server'lara para yatırmadan oynamak .
Devil ve setlere reel para harcamakta neyin nesi? Bizim zamanımızda bu bir lüks idi sadece gerçekten durumu iyi olanlar buna masraf yapardı diğerleri ise kendi yağında kavrulurdu. Bana kalırsa sadece pet gereklidir gerisi gereksiz şeyler. Pre de eğer oyuna giriş sorunu varsa en ucuzundan alınmalı. Bana göre Silkroad zaten setini dizmeye harcadığın çaba ile değerlidir, yok öyle bastır parayı al setleri sonra 1-2 pvp yap hoop sıkıldık oyun bitti olayı. Siz olayı çok farklı yerlere taşımışsınız. İlla setinizin herkesten iyi olmasına gerek yok, illa herkes gibi devil atıp 3-5 fazla vurmanıza gerek yok elinizdeki ile mutlu olmasını ve yetinmesini bilmelisiniz. İş para harcamaya girerse milyarlar da harcasanız gider yani bunun bir sonu yok ki. Siz kendinize bazı limitler koyup kendinizi mutlu etmeyi bileceksiniz, herkes ile sidik yarıştırmanıza gerek yok, oyunu başkalarına hava atmak, ego tatmini sağlamak ve üstünlük sağlamak için oynamayın. Oyunu kendiniz için oynayın.