Dostum ben mühendis olmak istiyorum diyetisyen ne yaTm öğrencisisin diyetisyen falan ol geleceğin mesleklerinden iyi para var. Dershaneye falanda gidersen yapabilirsin sayısal orta derecedede bi üniye gidersin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dostum ben mühendis olmak istiyorum diyetisyen ne yaTm öğrencisisin diyetisyen falan ol geleceğin mesleklerinden iyi para var. Dershaneye falanda gidersen yapabilirsin sayısal orta derecedede bi üniye gidersin.
Tamam bende olmak istiyorum ama işte ol diyince de olunmuyor ki biraz araştırma yapmam lazım nasıl olunur, mühendisler ne yapar gibi.
Şuan araştırmak için ve bilgi edinmek için konu açtım zaten
Onuda sen araştırıcaksın eğer bir şeyi yapmak istiyorsan yada birşey olmak istiyorsan elinden geleni yapıcaksın.
buda bir meslekTamam bende olmak istiyorum ama işte ol diyince de olunmuyor ki biraz araştırma yapmam lazım nasıl olunur, mühendisler ne yapar gibi.
----------
Ben meslek düşünüyorum senin aklın nerelerde
Bu dediklerin 700 puandan mı yoksa 500 den mitm den gidipte mf4 de 450 puan almayı planlama mfcilerin %90 ınında fizik sorun göründügü kadar kolay değil ki fizikte fulle yakın yapman gerek lys de 450 alabilmen için 11. sınıf için mf ye geçersen daha daha iyi bişeyler yaparsın şimdi 350+ almayı bekleme tm de kendin çalışıpta
1200 denBu dediklerin 700 puandan mı yoksa 500 den mi
Hö ? Nasıl oluyor o1200 den
lys de 700 üzerinden puan yok ham puan 500 olur max okul birincisiysende 560 puanın olurHö ? Nasıl oluyor o
Neden fiziği tek başıma yapamayayım?lys de 700 üzerinden puan yok ham puan 500 olur max okul birincisiysende 560 puanın olur
12. sınıfta kimyada K(Organik Kimya) biyolojide sistemler diye bir gerçek var bana göre fizik illa bir şekilde yapılır lysde formülü biliyorsan yaparsın ve ya ygsde yorumlar yaparsın ama biyoloji ve kimya öyle değilÖzel yardım almadan zor hadi biyoloji yapılır kimyanın 10.sınıf yaparsın ama fiziği kendin çalışarak yapamazsın.
Neden fiziği tek başıma yapamayayım?
Eğer kimya ve biyolojiyi kendi başına yapabildiysen ve biraz da sayısal zekan varsa fiziği de kendin yapabilirsin korkma.Neden fiziği tek başıma yapamayayım?
Meslek lisesi, diğer liselere göre iş bulma konusunda her zaman 1 adım daha öndedir. Meslek lisesi makine bölümünde okuyan öğrenci Makine Müh. tercih ederken okuldan alıcağı puan ile daha iyi yerlere girebilme şansı yakalıyor. Ama düz lisede öyle birşey yok.
Benim bildiğim kadarıyla, Makine bölümünde okuyan meslek liseli bir öğrenci, üniversitede mak. müh. tercih ederse, okuldan Orta Öğretim Puanı'na göre yüksek miktarda puan alıyor. Yanlış mı biliyorum ?
Meslek lisesinde okuyanlar üniversitede mühendislik değil teknikerlik okuyor yani diplomada üniversite yazmıyor yüksek okul yazıyor mühendis olmak isteyen herkes düz lisede sayısalcı olmak zorundadır yoksa istediği üni gitmesi çok zor.
lys de 700 üzerinden puan yok ham puan 500 olur max okul birincisiysende 560 puanın olur
o basit hesaplama diyelim okul birincisi 92 ortalaması var o 60 puan alıyor senin 87 ortalaman var doğru orantı kurarak 92 de 60 sa 87 de x kadar diyorsun x senin okul puanın oluyorArtık o sistem değişti diye biliyorum. Sıraya göre değil herkes puana göre alıyor. Diploma puanını 5 ile çarpıp %12 sini ekliyorlar.
9. sınıfta gördüğün organik kimya var ya tadımlık İşte o hiç bir şey değil oradan anla artık 12. sınıfta neredeyse 1 yıl boyunca o konu işlenecek bir kaç küçük konu hariçZaten kimyayı 10.sınıf yaparsın dedim ben de 10 dayım 12 konularını bilmiyorum zordur heralde ama benim için kimya fizikten daha kolay yada bizim hocaların anlatamamasından kaynaklanıyordur